DI > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 23:30

DI - 09 aug 19 kl. 10:38

Större tapp i brittiska industriproduktionen än väntatDen brittiska ekonomin växte med 1,2 procent under det andra kvaratlet jämfört med samma period förra året. Det var i linje med förväntningarna. Industriproduktionen kom dock in lägre än väntat efter att tillverkningsindustrin tappat mer än analytikerna räknat med..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Större tappi , brittiska, industriproduktionen, än, väntat
Affärsvärlden - 07 okt 16 kl. 10:49

Tapp i brittiska industriproduktionen

Storbritanniens industriproduktion sjönk 0,4 procent i augusti, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år steg produktionen med 0,7 procent. Det rapporterar det nationella statistikkontoret, enligt Bloomberg News..

Helsingborgs Dagblad - 12 maj 11 kl. 10:59

Svaga brittiska industrisiffror

Industriproduktionen i Storbritannien ökade betydligt mindre än väntat i mars, visar offentlig statistik. Siffrorna sänker förhoppningarna om en upprevidering av den svaga brittiska BNP-siffran för första kvartalet. Mars-produktionen steg 0,3 procent, jämfört med väntade 0,8 procent i produktionsökning.

DN - 16 nov 12 kl. 10:39

Stort tapp i industriproduktionen

Industrins utnyttjande av produktionskapaciteten föll med 1,2 procentenheter till 87,0 procent under tredje kvartalet, jämfört med kvartalet före enligt säsongrensade siffror..

E24 - 10 jun 15 kl. 10:42

Brittiska industriproduktionen steg

Storbritanniens industriproduktion steg 0,4 procent i april, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år steg produktionen med 1,2 procent..

DI - 12 jan 16 kl. 10:45

Brittiska industriproduktionen backar

Storbritanniens industriproduktion sjönk 0,7 procent i november, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år steg produktionen med 0,9 procent..

DI - 10 sep 18 kl. 10:44

Brittiska industriproduktionen stiger

Storbritanniens industriproduktion steg 0,1 procent i juli, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år steg produktionen 0,9 procent. Det rapporterar det nationella statistikkontoret, enligt Reuters..

DI - 14 aug 19 kl. 11:08

Industriproduktionen sjönk mer än väntat i euroområdet i juni

Euroområdets industriproduktion sjönk 2,6 procent på årsbasis i juni enligt statistikmyndigheten Eurostat. Det var ett större tapp än väntat. För hela EU sjönk industriproduktionen med 1,9 procent på årsbasis..

DI - 05 sep 14 kl. 09:51

Tapp för industrin

Industriproduktionen sjönk 1,1 procent i juli jämfört med juni, enligt säsongsrensad statistik från SCB..

DI - 26 dec 14 kl. 07:31

Tapp för japansk industri

Industriproduktionen i Japan föll med 0,6 procent under november månad i förhållande till samma tid förra året, meddelar landets regering. Tappet är oväntat och följer två månaders ökad produktion..

Sydsvenskan - 07 aug 19 kl. 08:25

Rejält tapp för tysk industri

Industriproduktionen i Tyskland föll mer än väntat i juni – ytterligare ett tecken på att landets ekonomi, som är Europas största, krympte under andra kvartalet. Produktionen minskade med 1,5 procent jämfört med månaden före. Ekonomer hade i genomsnitt.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Succéförfattarens bästa börstips: ”Har handlat väldigt mycket”

På torsdagen släpps den sjätte boken i Millenniumserien, ”Hon som måste dö”.  I en intervju med Di berättar författaren David Lagercrantz om sitt nästa bokprojekt, varför han har….

DI - 1 timme sedan

Inverterad räntekurva igen – andra gången på en vecka

Spreaden mellan räntan på den 10-åriga amerikanska statobligationen och den korta 2-åriga dito inverterade återigen kort på onsdagskvällen – den andra gången på en vecka,.

DI - 1 timme sedan

Rosa gin en succé för Kopparbergs – ”bästa kvartalet någonsin”

Bryggeriet Kopparbergs minskade försäljningen men ökade vinsten i andra kvartalet.  ”Det var ett av våra bästa kvartal någonsin, vi är supernöjda i och med att vi ökar vinsten”,.

DI - 1 timme sedan

New York-börserna går mot stängning på plus

Federal Reserves resonemang som ledde fram till räntesänkningen i juli var inget som fick marknaderna att reagera när Fed-protokollet offentliggjordes på onsdagen..

DI - 1 timme sedan

Trump om handelskriget: Det behövdes och jag är den utvalda

USA:s president Donald Trump försvarade det pågående handelskriget mot Kina på onsdagskvällen, samtidigt som han passade på att ge en känga åt sina föregångare..

DI - 2 timmar sedan

Hanif Bal bekräftar att han lämnar uppdragen – ”ber om ursäkt”

I ett inlägg på Facebook på onsdagskvällen bekräftar den moderate riksdagsmannen Hanif Bali att han lämnar sina uppdrag i arbetsmarknadsutskottet och EU-nämnden..

DI - 2 timmar sedan

Stena Bulk-chefen mötte Irans utrikesminister

Stena Bulks vd har haft ett möte med Irans utrikesminister Javad Zarif under hans Sverigebesök med anledning av den beslagtagna oljetankern Stena Impero..

DI - 2 timmar sedan

Pareto sänker riktkursen för SAS – upprepar köp

Pareto Securities sänker riktkursen för SAS till 16 kronor från 20 kronor. Rekommendationen köp upprepas..

DI - 2 timmar sedan

Press på Andersson att visa musklerna: ”Vi har råd med 70 miljarder”

Trycket på finansminister Magdalena Andersson ökar och nu växer kraven på en mer offensiv ekonomisk politik..

DI - 2 timmar sedan

Finanschef i börsrusande forskningsbolag miljonsäljer aktier

Forskningsbolaget Peptonic Medicals finanschef Dan Markusson har den 16 och 19 augusti sålt aktier i bolaget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.