Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 18 August, 03:43

Dagens PS - 09 aug 19 kl. 10:34

Kina importerar stora mängder olja från IranKina importerade stora mängder olja från Iran för andra månaden i rad under juli, samtidigt som USA:s undantag från sanktioner upphörde. Det rapporterar Reuters. Mellan 4,4 och 11 miljoner fat av iransk olja exporterades till Kina under juli. Enligt uppgifter från Trump-administrationen innebär det att cirka 50 till 70 procent av Irans totala oljeexport just nu går till Kina, medan resten hamnar i Syrien. Kinas oljeimport från Iran har ökat i samband med det eskalerande handelskriget mot USA, och det starka flödet hämmar Donald Trumps försök till att kväva Irans oljeexport, som är en vital verksamhet för landet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Iran, USA, Reuters, Kina, Trump, Irans, Syrien, Donald Trumps, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kina, importerarstora , mängder, oljafrån , Iran
DI - 08 maj 18 kl. 05:43

Kina importerar mer råolja

Importen av råolja till Kina uppgick till 39,46 miljoner ton i april, upp från 39,17 miljoner ton föregående månad.  Det framgår av statistik från den kinesiska tullmyndigheten, enligt Reuters..

Dagens PS - 30 jul 19 kl. 07:16

Iran vädjar till Kina: Köp mer olja!

Irans vice president Eshaq Jahangiri uppmanar nu Kina och andra länder som är vänligt sinnade att köpa mer iransk olja. Det rapporterar nyhetsbyrån Shana, enligt Reuters. Iran är under press av sanktioner från USA.

DI - 12 jan 18 kl. 11:23

Kina importerar mest olja i hela världen

Kina tar över USA:s tätposition som världens största oljeimportör och slår även importrekord för flera andra råvaror. Det rapporterar Bloomberg på fredagen..

UNT - 07 sep 13 kl. 18:27

Kina nådde kazakisk olja före Indien

Kina nådde i dag ett avtal om köp av en del av Kazakstans jättelika oljefält Kashagan. Kazakstan säljer drygt 8 procent av oljefältet i Kaspiska havet för motsvarande drygt 33 miljarder kronor.(TT).

Cornucopia - 06 nov 15 kl. 07:35

Preem slutar importera rysk olja

Sveriges största raffinaderi, Preemraff, slutar importera olja från den nationalfascistiska diktaturen Ryssland. Istället köper man nu olja från en av världens grymmaste diktaturer, Saudi-Arabien (numera öveträffad av IS). Det är första gången på tjugo år Preem (och Sverige?

Sydsvenskan - 31 dec 11 kl. 01:30

Kina köper makt

Kina är på global shoppingtur. Men med pengarna kommer krav på politisk makt.
Nyårsafton.

E24 - 01 feb 12 kl. 19:05

RÅvaror: metaller stiger med svagare dollar, wti-olja faller

Metallpriserna steg under den tidiga onsdagskvällen med stöd av en svagare dollar och positiva inköpschefsindex från USA och Kina. Priset på WTI-olja föll tillbaka något efter att de amerikanska råoljelagren stigit mer än väntat..

DI - 27 mar 12 kl. 15:46

Kina ökar oljeimporten

Kina kommer att köpa olja från fler länder för att möta den stigande inhemska efterfrågan som orsakas av landets ekonomiska tillväxt..

DI - 21 apr 16 kl. 08:53

Kina ökade oljeimporten från Ryssland och Irak

Kina ökade importen av olja från Ryssland och Irak rejält i mars..

DN - 28 dec 17 kl. 18:39

”Besviken” Trump beskyller Kina för Nordkoreakoppling

Donald Trump är ”besviken” över att Kina tillåter att olja transporteras till Nordkorea, enligt en tweet på torsdagen. Kinas agerande förhindrar en fredlig lösning, skriver han vidare..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 15:17

Aktieanalys: Handlas ICA till rätt pris?

Detaljhandelsbolaget Ica kan locka som ”säker hamn” – men är aktien för dyr? ”Med en tillväxt som rimligen kommer stanna vid på ett par procent per år de kommande åren, där vinstmarginalen inte ser ut att förbättras påtagligt, så är det svårt att betrakta det som annat än dyrt. På lite länge sikt ser också e-handeln mer ut som ett hot än en möjlighet för Ica.

Dagens PS - Igår: 14:31

Opec justerar upp prognos över efterfrågan

Oljekartellen Opec gör marginella förändringar uppåt i sina prognoser över den globala efterfrågan på olja för 2019-2020. Prognosen för 2019 ligger nu vid 99,92 miljoner dag, medan prognosen för 2020 är 101,05 miljoner. Det framgår av den senaste månadsrapporten.

Dagens PS - Igår: 14:11

London provkör kontakt-lösa donationsplattor

I ett försöka att avhjälpa problemet med hemlöshet har staden installerat donationsstationer i stadens finansdistrikt. Det skriver sajten Finextra. Genom att använda kontaktlösa betalkort kan Londonborna nu donera till välgörenhet snabbt och enkelt.

Dagens PS - Igår: 12:18

Trump vill köpa Grönland: ”Global maktkamp”

Enligt källor i Vita Huset har president Donald Trump satt flera departement i arbete med att undersöka möjligheterna för USA att köpa Grönland. Det skriver Washington Post. Källorna, som vill vara anonyma, uppger att president Donald Trump pratat om Grönland under flera veckors tid.

Dagens PS - Igår: 10:49

10 bostadsrätter med all-time-high-priser

Lägenheten i topp såldes i början av sommaren och ligger inte oväntat på fashionabla Östermalm i Stockholm. Spana in priset! Booli har sammanställt listan, där Östermalm har så gott som totaldominans med undantag från en lägenhet på Södermalm i Stockholm och en lägenhet på Djurgården.

Dagens PS - Igår: 10:41

Uppgifter: Tesla höjer priserna i Kina igen

En försäljare på en Tesla-butik i Peking bekräftar den senaste tidens medierapportering att elbilstillverkaren kommer annonsera prishöjningar i Kina från och med september. Det skriver Global Times. En prishöjning skulle innebära den fjärde justeringen på ett år.

Dagens PS - Igår: 10:23

Kontor fick evakueras efter elscooterexplosion

En indisk socialplattform utan stöd för engelska, polisingripande mot Amazons marknadsföring samt evakuering av Dropbox huvudkontor – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Indisk socialplattform tar in 100 miljoner dollar Sociala medieappen ShareChat, som bara finns på regionala språk utan stöd för engelska, tar in stora pengar i en ny finansieringsrunda.

Dagens PS - Igår: 10:28

JUST NU: Tekniska problem på Londonbörsen

Londonbörsen har under fredagsmorgonen tekniska problem vilket fördröjer öppningen. Handeln i aktierna som ingår i FTSE 100 och FTSE 250 har därför inte kommit igång, enligt börsoperatören LSE. Däremot sker handel i aktier i FTSE 350 och småbolagslistan AIM som normalt, skriver Sky News.

Dagens PS - Igår: 08:36

Kronofogden var hack i häl på Norwegian

Myndigheten var ytterst nära att driva in ett krav på över 19 miljoner kronor från det norska lågprisflygbolaget. Det här uppger Dina Pengar i Expressen och berättar att det norska lågprisflygbolaget missade att betala in passagerarskatt till svenska staten i tid. Följden blev att Kronofogden bara var några dygn från att börja jaga tillgångar hos Norwegians dotterbolag i Sverige på grund av trubblet med Skatteverket.

Dagens PS - Igår: 08:39

Läsarna rasar mot Löfvens drogutspel

Torsdagens något kontroversiella fråga har föga oväntat engagerat många läsare. PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.