SVT > Ekonomi

Saturday, 17 August, 14:23

SVT - 09 aug 19 kl. 10:04

Tesla stäms – bilar tappar räckviddElbilstillverkaren Tesla stäms av en bilägare, som hävdar att äldre bilars batterikapacitet strypts av en mjukvaruuppdatering..
Läs mer på SVT Bilden delad av SVT via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Tesla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Airbnb: Bokningsvärdet upp 31 procent

Uthyrningsplattformen Airbnb rapporterar bokningsintäkter på 9,4 miljarder dollar för årets första kvartal, uppger källor för Reuters. Det är en uppgång med 31 procent jämfört med samma period förra året..

SVT - I förrgår: 17:55

Stort fall på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen sjönk kraftigt under onsdagen. OMXS-index gick ned hela 2,2 procent..

SVT - I förrgår: 09:34

Lågkonjunktur kan vara på ingång

Under onsdagen sjönk Stockholmsbörsen kraftigt, något som kan vara ett tecken på kommande lågkonjunktur. SVT:s ekonomireporter Knut Kainz Rognerud reder ut vad det innebär för ekonomin. – En lågkonjunktur, eller till och med recession eller ny finanskris drabbar förstås många, särskilt de svaga i samhället, säger han..

SVT - 13 aug 19 kl. 23:46

Finansmarknadsministern om nya valutan: ”Det är helt klart en risk”

Att investera i Facebooks valuta Libra kan vara riskabelt, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP) i Aktuellt. Skulle valutan kollapsa finns ingen hjälp att få från svenska staten. – Vi har sett exempel på andra kryptovalutor som förlorat väldigt kraftigt i värde och där går staten inte in..

SVT - 13 aug 19 kl. 16:27

Bankernas bolånevinster sjunker sakta

Bankernas vinster på bolånen sjönk ytterligare något andra kvartalet. Men de är fortsatt höga, enligt Finansinspektionen..

SVT - 09 aug 19 kl. 09:55

Huawei presenterar eget operativsystem

Den kinesiska telekomjätten Huawei presenterar nu ett eget operativsystem för mobila enheter, kallat Harmony OS på engelska..

SVT - 06 aug 19 kl. 22:04

Så funkar en pantbank

De flesta vet nog vad en pantbank är, men hur går affären till egentligen? Vad tjänar banken pengar på och hur funkar det för den som lämnar in ett pantföremål? Madelene Telmen, kontorschef på Pantbanken Sverige förklarar i klippet ovan..

SVT - 06 aug 19 kl. 20:36

Sparekonomen: Därför faller börserna just nu

Aktiemarknaderna världen över föll rejält på måndagen på grund av det upptrappade handelskriget mellan USA och Kina, som nått en ny nivå. På börserna i Stockholm och New York var det årets sämsta handelsdag. Nu reder Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Parters, ut varför börsen beter sig som den gör just nu – och hur mycket du bör oroa dig.

SVT - 06 aug 19 kl. 18:13

Upp och ned på Stockholmsbörsen

Först nedåt, sedan uppåt och sedan nedåt igen. Stockholmsbörsen pendlade kring nollstrecket under tisdagens handel, men vid stängning hade det breda OMXS-indexet tappat 0,6 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.