Dagens PS > Ekonomi

Monday, 21 October, 08:29

Dagens PS - 09 aug 19 kl. 08:46

M: Ylva Johansson ”en betydande risk”Moderaternas partiledare totalsågar regeringens nominering av nya EU-kommissionären. ”Hennes politiska profil och regeringens tydliga prioritering av den sociala pelaren innebär en betydande risk för att Sverige framöver kommer att få en mer marginell roll i EU”, säger Kristersson i ett uttalande, skriver Dagens Industri. Ylva Johansson (S), som är arbetsmarknadsminister, ska ta över Cecilia Malmströms uppdrag som Sveriges EU-kommissionär med tillträde den 1 november, har regeringen tänkt. Statsminister Stefan Löfven säger att han är ”stolt och väldigt nöjd” över nomineringen. Ylva Johansson säger enligt Di att hon tycker det är ”jättekul att gå vidare”.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Johansson, EU, Sverige, Kristersson, Dagens Industri, Cecilia Malmströms, Sveriges EU, Stefan Löfven, Di, Ulf Kristersson, Ylva Johansson, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M Ylva, Johanssonen , betydande, risk
SVT - 08 aug 19 kl. 14:21

Kristersson om valet av Ylva Johansson: Risk att Sverige får marginell roll i EU

Moderaternas partiledare uttrycker viss oro efter att Socialdemokraterna nominerat Ylva Johansson som ny svensk EU-kommissionär. – Hennes egen politiska profil och regeringens tydliga prioritering av 'den sociala pelaren' innebär en betydande risk för att Sverige framöver kommer få en mer marginell roll i EU. Det vore dåligt både för EU och för Sverige.

Sydsvenskan - 24 jan 11 kl. 16:00

Ylva Johansson: "Hela politiken ska gå ut på att fler ska arbeta mera"

Foto: Annika af Klercker
Hvad vilja Socialdemokraterna? frågade mäster August Palm för 130 år sen i Malmö. I dag är partiet i sin kanske djupaste kris.

Sydsvenskan - 08 mar 16 kl. 23:46

Ylva Johansson om integrationen: "Man har behandlat människor för lika"

En stor andel nyanlända är fortfarande arbetslösa efter tio år. Allra svårast är situationen för utrikesfödda kvinnor.
– Ett skäl är hur arbetsförmedlingen har jobbat.

Nyheter 24 - 01 jan 12 kl. 19:31

Ylva Johansson till hårt angrepp mot Juholt


Folkets stöd för Socialdemokraterna fortsätter minska. Samtidigt riktar den förra ministern Ylva Johansson hård kritik mot partiledaren Håkan Juholt.
"Vårt usla läge kan inte skylls på någon annan", skriver hon.

Politikerbloggen - 21 mar 11 kl. 12:50

YLVA JOHANSSON ?Det är tråkigt för mig, förstås?

JOHANSSON OM PETNINGEN. Ylva Johansson beklagar att hon petas ur Socialdemokraternas verkställande utskott. Samtidigt menar hon att det är en del av spelets regler.

Expressen - 20 mar 11 kl. 14:45

Ylva Johansson petas från utskottet

Håkan Juholt har börjat bygga sitt nya lag. Thomas Östros och Ylva Johansson tvingas bort från Socialdemokraternas verkställande utskott. I stället kommer Leif Pagrotsky, Veronica Palm och Mikael Damberg in.

Nyhetskanalen - 26 mar 11 kl. 13:39

Ylva Johansson tillbaka

Ylva Johansson och Thomas Östros petades ur det verkställande utskottet, men Ylva Johansson, som ersattes i VU av Veronica Palm, fick viss revansch genom att senare väljas in i partistyrelsen..

Västerbottens Folkblad - 06 apr 11 kl. 15:26

Ylva Johansson ska tala i Skellefteå

SKELLEFTEÅ Nu är det klart att det blir Ylva Johansson, tidigare skolminister och numera vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet, som ska tala på 1 maj i Skellefteå. Foto: Scanpix SKELLEFTEÅ Nu är det klart att det blir Ylva Johansson, tidigare skolminister ? Continue reading ?.

Expressen - 15 apr 11 kl. 14:26

Ylva Johansson: "Det är helt felaktigt"

Ylva Johansson (S) beskylls för att ha bjudit in Sverigedemokraterna på sitt rum för att göra upp om a-kassan. Samtidigt frågar sig Expressens krönikör K-G Bergström om det är signaler från Socialdemokraterna"om en försiktig uppluckring av Mona Sahlins invandrarvänliga attityd". - Det är helt felaktigt, säger Ylva Johansson till Expressen.

Expressen - 07 apr 13 kl. 14:57

Ylva Johansson om petningen

Ylva Johansson petas från partistyrelsen. För Expressen.se berättar exministern att hon fick beskedet för bara ett par timmar sedan.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Volvo hotar säga upp strejkande personal

Strejken fortsätter på verkstadsbolaget Volvos amerikanska dotterbolag Mack Truck. Totalt 3.500 timanställda är sedan den 12 oktober ute i strejk vid sex olika anläggningar i tre olika stater och förhandlingarna väntas återupptas under måndagen.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Konjunkturokänslig aktie veckans tips i Di

Kredithanteringsbolaget Hoist Finance har pressats hårt av nya bankregler och sett aktiekursen halveras sedan 2018. Om bolaget kan nå sina mål finns goda chanser för uppvärdering, skriver Dagens industri som köprekommenderar bolaget under inslaget Veckans aktie. ”På plussidan finns också att verksamheten är ganska okänslig för konjunktursvängningar, i dåliga tider minskar inbetalningarna medan antalet fordringar ökar.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Norge: Sveriges fel att vår krona faller

Svenskt kronras drar med ”den norska kronan i fallet”, enligt norsk chefsekonom. Även om Bjørn Roger Wilhelmsen, chefsekonom på Nordkinn Assets Management, konstaterar att det norska kronfallet är säsongsbetonat står inte den svenska valutan utan skuld, menar han. ”Om svensk ekonomi går dåligt och kronan går dåligt som ett resultat så dras den norska kronan med i fallet”, säger han till SvD Näringsliv.

Dagens PS - 1 timme sedan

Svartlistade Huawei i 5G-samtal med USA-bolag

Huawei, som är svartlistade i USA, befinner sig i tidiga samtal med amerikanska telekomföretag om att licensiera ut företagets 5G-teknologi. Det uppgav Vincent Pang, som dels är direktör i bolaget men även styrelseledamot, för Reuters. Pang uppgav inte några namn.

Dagens PS - 1 timme sedan

SAS snuvar ärkerivalen på jätteaffär

Flygbolaget SAS har tagit hem en upphandling rörande flygningar för det norska försvaret. Affären är värd cirka en miljard norska kronor, enligt ett pressmeddelande. SAS har snuvat affären från ärkerivalen Norwegian som arbetat med det norska försvaret de senaste tolv åren.

Dagens PS - 1 timme sedan

Oraclechef har avlidit – blev 62 år

Mark Hurd, som var en av två vd:ar på mjukvarujätten Oracle, har avlidit i en ålder av 62 år. Oracle har bekräftat uppgifterna men inte gett någon ytterligare kommentar, rapporterar New York Post. Hurd har varit sjukskriven sedan i september.

Dagens PS - I förrgår: 10:15

Hushållens lån fortsätter växa

De svenska hushållens lån fortsätter att öka i en oförändrad takt, visar siffror från SCB:s senaste mätning. Huvuddelen av lånen, 82 procent, är bostadslån, resten är konsumtionslån och lån med övriga säkerheter. I augusti 2019 låg den årliga tillväxttakten på 4,9 procent för bostadslån och 6,4 procent för konsumtionslån.

Dagens PS - I förrgår: 13:15

Teknik för en bättre upplevelse

Det har blivit allt vanligare att använda ny teknik för att förbättra kundupplevelsen, genom exempelvis virtuell realitet eller möjligheten att själv välja design på en produkt. Vi har nog alla stött på blipp, att du blippar ditt bankkort istället för att krångla med att sätta i det i chipp-hållaren, vilket gör betalningen smidigare samtidigt som risken att du glömmer kortet i kortläsaren minskar. Det är bara en av de saker som den nya tekniken har bidragit till för en bättre och smidigare köpupplevelse.

Dagens PS - I förrgår: 12:24

Norwegian säljer flygplan för att betala av skuld

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian säljer av fem plan ur flottan för att amortera skuld och förbättra bolagets likviditet. Det framgår av ett börsmeddelande. Planen är av modell Boeing 737-800, alltså inte olycksplanet 737 Max.

Dagens PS - I förrgår: 11:10

Kraftig sänkning av boräntor hos storbanken

Handelsbanken sänker sina bundna bolåneräntor. Sänkningen är driven av sjunkande marknadsräntor samt en anpassning av erbjudandet utifrån rådande konkurrensläge. ”Handelsbankens boräntor styrs av marknadsräntorna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.