Skånskan > Nyheter

Friday, 23 August, 22:44

Skånskan - 02 aug 19 kl. 05:30

Skärpta straff ingen lösningDet går inte många dagar utan att någon politiker kräver hårdare straff. I princip oavsett partifärg verkar politiker tro att skärpta straff är det som ska lösa alla samhällsproblem och ge partiet ökat väljarstöd. Justitieminister Morgan Johansson, S, kan knappast öppna munnen utan att tala om hårdare straff och moderaternas riksdagsledamöter tävlar om att hitta på nya krav. Nu senast är det moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell som vill låsa in våldtäktsmän längre tid än vad som brukar bli fallet.
Krav på strängare straff är förslag som helt fokuserar på brottsoffren och deras anhöriga.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Morgan Johansson, Johan Forssell, Strängare, Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skärpta, straffingen , lösning
GT - 10 maj 14 kl. 07:48

Debatt: Skärpta straff är bara en dellösning

De kriminella gängen har gång efter annan visat på sin totala avsaknad av respekt, inte bara för polisen utan för hela samhället runtomkring dem. Under 2013 skedde 55 skottlossningar i Göteborg, alltså mer än en per vecka..

YLE - 03 apr 17 kl. 03:57

Dialog eller straff - hur få bukt med ordningsproblem i skolorna?

Rektorer borde ha större befogenheter att avlägsna bråkiga elever för att öka tryggheten och arbetsron i skolorna, anser lärarfacket OAJ. Vid Finlands svenska lärarförbund vill man hellre poängtera dialog och samarbete för att lösa problem i skolorna. Enligt OAJ är det viktigt att skolorna snabbt kan reagera och avlägsna en elev i akuta situationer, till exempel för att säkra tryggheten för andra elever och skolpersonalen.

YLE - 28 feb 17 kl. 04:59

Skärpta jävsregler kan orsaka problem för mindre kommuner

Kenneth Holmgård är styrelseledamot i Jakobstad och hoppar nu av politiken. Han gör det bland annat för att han så ofta hamnat i jävssituationer på grund av sitt arbete och andra förtroendeuppdrag. För kommunalpolitiker i små kommuner som även är aktiva inom ortens närings- och föreningsliv kan ofta hamna i jävssituationer och bli tvungna att stå utanför politiska beslut.

BT - 15 jan 15 kl. 14:00

Medeltida syn på straff gör ingen nytta

Niklas Arvidsson (KD) beskriver tre olika syften med fängelsestraffet. Det är intressant att han som förespråkar en religiös syn på saker och ting vill ha ett samhälle där människor får upprättelse enbart genom att straffa brottslingar hårdare och längre. Arvidsson vill att straffskalan ska upplevas rättvis från medborgarna.

BT - 15 jan 15 kl. 13:41

Hårdare straff skapar förtroende

Marjan Garmroudi (V) svarar i BT 8/1 på min debattartikel om att hårdare straff stärker rättssamhället. Marjan Garmroudi menar att jag innehar en ”medeltida syn på straff” då jag anser att straffskalorna bör utformas med åtanke på dem som drabbats av brottet.
Repliken konstaterar att det skulle vara otidsenligt att öka strafflängden och ta hänsyn till annat än brottslingens situation.

Sydsvenskan - 24 nov 15 kl. 11:21

Samtal om skärpta terrorlagar

Inrikesminister Anders Ygeman (S) har bjudit in oppositionspartierna till samtal på onsdag om skärpt lagstiftning mot terrorism. Vid en presskonferens i samband med den höjda hotnivån förra veckan presenterade Ygeman flera förslag till skärpt lagstiftning.Det handlar bland annat om ökad kameraanvändning, möjlighet för polisen att använda hemlig dataavläsning, skärpta regler kring missbruk av pass samt kriminalisering av terrorresor.

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 15 kl. 11:21

Samtal om skärpta terrorlagar

Inrikesminister Anders Ygeman (S) har bjudit in oppositionspartierna till samtal på onsdag om skärpt lagstiftning mot terrorism. Vid en presskonferens i samband med den höjda hotnivån förra veckan presenterade Ygeman flera förslag till skärpt lagstiftning.Det handlar bland annat om ökad kameraanvändning, möjlighet för polisen att använda hemlig dataavläsning, skärpta regler kring missbruk av pass samt kriminalisering av terrorresor.

Skånskan - 22 nov 18 kl. 15:00

Fler alternativa straff

Trots 1100 nya häktes- och fängelseplatser kommer det inte att räcka. Svenska fängelser är på väg att bli överfulla. Och värre kommer det att bli, på grund av de senaste årens straffskärpningar.

YLE - 22 okt 16 kl. 08:29

FIS-bossen om Johaug: ”Vi överklagar ett milt straff”

Therese Johaug riskerar upp till fyra års avstängning för dopning. Om den norska skidstjärnan får ett kort straff, kommer det internationella skiförbundet FIS att agera. Om hon är skyldig borde hon få fyra år, säger högste chefen Gian Franco Kasper.

Kristianstadsbladet - 02 aug 13 kl. 06:30

Förebyggande arbete viktigare än att prata straff


Hårdare straff för våldtäkt förs ibland fram som en lösning på problemet. Visserligen fördömer alla våldtäkt generellt, men så fort det handlar om ett riktigt fall med verkliga människor så kommer förbehållen: hen skulle väl inte göra så och behöver ju inte våldta? Och vilka hade den utsatta haft sex med innan/hur var klädseln/ berusningsgraden?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Hon följde sin designerdröm

modedesigner. Hon säger att hon alltid känt sig annorlunda och att ingen tog henne på allvar när hon berättade att hon ville bli modedesigner.Men i dag har Felicia Bexell från Ulvs utanför Perstorp en examen från Textilhögskolan i Borås och examenskollektionen kommer att visas både i Stockholm och i London.

Skånskan - 4 timmar sedan

Hel byggnadsställning stals

Hörby Byggarbetarna på ett bygge i nordvästra Hörby fick sig förmodligen något av en överraskning när de kom till jobbet onsdagen den 21 augusti.
Någon gång mellan föregående arbetsdagens slut tills dess att de kom till jobbet på onsdagsmorgonen hade en eller flera okända personer haffat en hel byggnadsställning ”med tillhörande delar såsom hjul och någon slags plattform” från bygget.
Hur stor ställningen var, hur mycket den var värd eller hur tjuvarna ens bar sig åt för att baxa bort hela ställningen är höljt i dunkel..

Skånskan - 4 timmar sedan

Bil fick framrutan krossad

Hörby Natten till den 16 augusti vandaliserade någon en personbil som stod parkerad i norra Hörby.
Personen har slagit hål i framrutan så att den spruckit.
Ingen är i nuläget misstänkt för skadegörelsen..

Skånskan - 4 timmar sedan

Miljökrav i fokus för nya bygget

eslöv På fredagen togs första spadtaget för Ebos bygge av 81 nya hyreslägenheter vid stadsbiblioteket. Projektet sticker ut som Ebos första miljöcertifierade hus.Det innebär att energiförbrukning, innemiljö, materialval och annat måste uppfylla högt ställda krav.

Skånskan - 4 timmar sedan

27-åring ny ägare till gård i Lövestad

Lövestad Torbjörn Erik Alexander Paulsson, 27, är ny ägare till lantbruksfastigheten på adressen Hölerödsvägen 62-30 i Lövestad. Gården omfattar ett hus med en boyta på 130 kvadratmeter samt en åkermark på 7 hektar. Dessutom står en ekonomibyggnad på 194 kvadratmeter på fastigheten.

Skånskan - 5 timmar sedan

65-åring ny ägare till 40-talshus i Höör

Höör Kurt Göran Ingemar Hansmar, 65, är ny ägare till fastigheten på adressen Sjunnerup 205 i Höör. Huset är byggt 1947 och har en boyta på 107 kvadratmeter. Säljare är Kjell Arne och Lena Ingegerd Persson.

Skånskan - 5 timmar sedan

Fram­ti­da möj­lig­heter med ny ac­kre­di­ter­ing

Lund Lunds Ekonomi­hög­sko­la har nu fått yt­ter­li­ga­re en kvalitettsstämpel. Ter­minens stu­denter tror att det kan öka deras kar­ri­är­möj­lig­heter.Eko­no­mi­hög­sko­lan i Lund till­hör nu en pro­cent av väl­dens ekonomi­hög­sko­lor som in­ne­har båda ac­kre­di­ter­ingarna EQUIS och AMBA.

Skånskan - 5 timmar sedan

Ingen utebar efter överklagan

Lund Ef­ter en över­kla­gan hävs nu be­slu­tet om att Stäker får bygga en utebar. Men det är inte av­gjort än.En an­sö­kan om att få bygga en ut­om­hus­bar lämnades in till kommunen, av äga­rna till Stä­ket, i mars.

Skånskan - 5 timmar sedan

122 kvadratmeter stort hus i Vollsjö sålt till nya ägare

Vollsjö Fastigheten på Sniberupsvägen 19 i Vollsjö har fått nya ägare. Köpare är Lars Johan Martin Håkansson, 28, och Sophie Andersson, 30, och säljare är Therese och Johan Linde. Köpet blev klart i juli 2019 och priset blev 2 095 000 kronor.

Skånskan - 6 timmar sedan

Bekräftat: Död var Gert-Inge

MARKARYD Det som polisen misstänkt sedan en orienterare hittade en avliden person i skogarna kring Hannabad utanför Markaryd har nu bekräftats: Den döde mannen var 70-årige Gert‑Inge Bertinsson som försvann den 31 juli.
Kort efter försvinnandet gick polisen ut med att de misstänkte människorov, och efter att Gert-Inge Bertinsson hittades skärptes rubriceringen till mord.
Två ukrainska män häktades i sin frånvaro, och polisen gick ut med en internationell efterlysning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.