Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 17 February, 02:57

Dagensanalys.se - 25 jul 19 kl. 13:49

Hälften av influencers manipulerar sina siffrorDagens Nyheter har pratat med Anders Ankarlid som ville satsa på influencers när han startade företaget A Good Company. När satsningen inte gav det resultat som han förväntade bestämde han sig för att undersöka vad som gått fel. Det visade sig att nära hälften av de influencers som han undersökte använde tjänster för att köpa likes, kommentarer och följare. En taktik är att använda en ”engagemangspool” där personer följer och gillar varandra. Efter sin egna undersökning valde han att kontakta [. ] Inlägget Hälften av influencers manipulerar sina siffror dök först upp på Dagensanalys.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Nyheter, Anders Ankarlid, Good Company, Hälften, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hälftenav , influencers, manipulerarsina , siffror
VA - 25 jul 19 kl. 09:21

Så trovärdiga är svenska influencers siffror – hälften manipulerar

En granskning från analysföretaget Hype Auditor visar att ungefär hälften av alla svenska influencers konton uppvisar tecken på manipulerade siffror.  .

Dagensanalys.se - 19 jun 18 kl. 11:01

Ny mätmetod för influencers, men se upp med köpta siffror

Nu lanserar influencerplattformen Buzzoole tillsammans med undersökningsföretaget Nielsen en ny mätmetod för influencermarknadsföring. Den nya mätningen ska ge marknadsförare motsvarande information som övriga annonskampanjer. Samtidigt går Unilevers marknadschef ut och tar tydligare ställning mot köpta siffror bland influencers.

Dagensanalys.se - 27 okt 17 kl. 11:13

Influencers driver affärer, men användarna vet sällan att vad de ser är annonser

En undersökning från Open Influence visar att influencers på sociala nätverk har stor inverkan på försäljningen av varor och tjänster. Däremot uppmärksammar få användare vad som är influencerns egen åsikt och vad som är sponsrat innehåll, trots tydligare regler kring transparens i influencermarknadsföring. Frågan är dock om det spelar någon roll för användarens köpvilja.

Dagensanalys.se - 07 jun 19 kl. 18:05

Influencers drömmer om att jobba med IKEA och Jotex

Det är inte några exklusiva varumärken som influencers drömmer om att samarbeta men, utan Ikea, Jotex, Ica och H&M som ligger i topp. Bland branscher influencers inte vill samarbeta med nämns vapen-, tobaks och spelindustrin. Det visar en ny undersökning från Beatly och Resumé som visar på influencers inställning till samarbeten.

Dagensanalys.se - 07 mar 18 kl. 14:44

Influencers med falsk trafik är en lönsam affär

2017 spenderades ungefär 1 miljarder dollar på Instagram Influencers. Instagram är naturligtvis inte den enda kanalen, många samarbetar aktivt med varumärken på tre eller till och med fyra plattformar som exempelvis YouTube, Facebook, Twitter och Snapchat med flera. Den totala summan som betalas till influencers i alla kanaler lär vara flera miljarder dollar.

Politikerbloggen - 07 mar 11 kl. 11:00

DEBATT ?Miljöministern manipulerar fakta?

DEBATT. Sveriges miljöminister Andreas Carlgren (C) försöker vilseleda opinionen genom att systematiskt välja ut siffror som styrker hans politik. Carlgren kan därigenom presentera en bild av utsläpp i Sverige som ser bra ut men som samtidigt är grovt felaktig.

Supermiljöbloggen - 08 feb 19 kl. 13:24

Instagramkontot som exploderade – kritiserar influencers flygvanor

Aningslösa Influencers är instagramkontot som öppet kritiserar hur kända sociala medier-profiler glorifierar ett hejdlöst flygande. SMB har intervjuat grundarna bakom årets hetaste opinionsbildare.  Influencers kännetecknas av väldigt stora följarskaror på sociala medier, ofta hundratusentals personer.

Dagensanalys.se - 23 nov 16 kl. 15:58

Nu lanseras Nordens största marknadsplats för innehåll där innehållsproducenterna är influencers

Influencers är de nya innehållsproducenterna. Det är där talangen, passionen och kunskapen kring produktion av innehåll för digitala kanaler finns idag. ”Vi ser Content to Go som ett AirBnB för content.

Dagensanalys.se - 21 maj 18 kl. 14:01

Facebook skapar sökmotor för influencers

Enligt uppgifter testar Facebook just nu en ny typ av sökmotor där marknadsförare kan söka efter influencers som har intressanta följarskaror. Tanken är att företag ska kunna skapa samarbeten med relevanta influencers, och därmed nå mer specifika målgrupper med innehåll som känns äkta. Fortfarande återstår dock viss utveckling, och influencers på Instagram har ännu inte lagts till.

VA - 15 sep 17 kl. 14:30

Nya siffror: Så här mycket tjänar världens största influencers per inlägg

Hur mycket drar världens största influencers in per inlägg? .

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Bästa marknadskanalerna för att nå dina B2B-kunder

Beslutsprocessen för b2b-kunder är mycket längre och mer komplex än för vanliga konsumenter (b2c). Att veta vilka kanaler som ger mest effekt är därför avgörande. Undersökningen genomfördes med bolag som har minst 500 anställda och 500 miljoner kronor i omsättning och som köpt martech, senaste året.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Här får kidsen 5 gånger mer betalt än vuxna

I en sprillans ny rapport får vi lära oss att om man vill få bra betalt som influencer ska man vara ung. Rapporten avslöjar att de som är yngre än 24 år får 44 procent mer betalt per inlägg än de som är äldre än 25+ år. Snittintäkten för en post på exempelvis Instagram var bland 17-åringar och yngre var 8.

Dagensanalys.se - I förrgår: 16:39

Tips om kurser i digital marknadsföring på distans

Med kurser i digital marknadsföring lyfter du din kompetens till nya högre nivåer. Kurserna blandar teoretiska delar med praktiska moment där du själv får lära dig att hantera verktyg som behövs. Tillsammans med Dagensanalys erbjuds en rabatt på 10 procent på alla kurser.

Dagensanalys.se - I förrgår: 14:32

Nyhetssajter viktigare än Facebook i ny undersökning

En undersökning från företaget Audience Project visar att Facebook tappar i popularitet medan nyhetssajter blir allt viktigare bland personer i Norden. 2017 gjorde undersökningsföretaget Audience Project en studie kring var man fick sina nyheter. Studien kallades News Consumption Study, och visade att Google och Facebook låg topp 3 över de hemsidor man ansåg viktigast för sitt nyhetsinhämtande.

Dagensanalys.se - I förrgår: 12:50

En effektiv API-strategi är en förutsättning för fortsatt utveckling

Mulesoft, som tillhandahåller den marknadsledande plattformen Anypoint Platform™ för att bygga applikationsnätverk, släpper idag rapporten 2020 Connectivity Benchmark Report som visar möjligheterna med digital transformation men även svårigheter som dagens företag upplever. Rapporten visar att digital transformation är en allt viktigare strategisk fråga för företag. Samtidigt framkommer det att majoriteten (85 procent) upplever signifikanta fördröjningar i sina digitaliseringsprojekt – något som påverkar omsättningen, tid till marknaden och kundupplevelsen.

Dagensanalys.se - I förrgår: 11:24

Acast offentliggör för första gången sina lyssnarsiffror

För första gången delar podcastbolaget Acast, med sina 1,9 miljarder lyssningar, ny statistik kring hur lyssnarbeteendet ser ut i Sverige. Idag lyssnar fyra miljoner svenskar på podcast minst en gång i månaden, vilket är en fördubbling på tre år. Samma positiva utveckling ser vi hos oss då vi har dubblerat vår tillväxt för varje år och har därmed blivit den största distributionsplattformen för podcasts.

Dagensanalys.se - I förrgår: 10:13

Osynlig fortsätter att växa – rekryterar marknadskommunikatör

Den digitala produktutvecklingsbyrån Osynlig rekryterar Linn Norén till teamet i Stockholm. Linn, som har många års erfarenhet inom digital kommunikation, kommer att ta ansvar för marknad och kommunikation på Osynlig. Linn kommer senast från Metamatrix och en roll som digital kommunikationskonsult.

Dagensanalys.se - 13 feb 20 kl. 12:48

Reuters får jättekontrakt att faktagranska Facebookinlägg

Reuters meddelade att de sedan igår ingår i den grupp av tredjepartsföretag som granskar inlägg på Facebook, dock kommer politiska annonser fortfarande inte att granskas. Nyhetsbyrån Reuters har sedan många år en omfattande faktagranskning av innehåll som publiceras på deras egna sajter. Nu blir företaget det åttonde i ordningen att bidra till att faktagranska inlägg på Facebooks amerikanska sajt.

Dagensanalys.se - 13 feb 20 kl. 10:35

tado°s smarta termostater spränger miljonvallen

Det tyska företaget tado° som tillverkar smarta klimatprodukter för hemmet har nu sålt över en miljon smarta termostater i Europa. En milstolpe för det Münchenbaserade företaget som grundades 2011 och ett tecken på att smarta hem-produkter för klimatkontroll är ett snabbt växande affärssegment. Något som gynnar både miljön och hushållens plånbok.

Dagensanalys.se - 13 feb 20 kl. 08:31

”Vi måste räkna med en utmanande annonsmarknad en längre tid framöver”

Aftonbladet ökade de digitala prenumerationsintäkter med 6 procent under kvartalet, samtidigt som de digitala annonsintäkterna sjönk med 22 procent. För koncernen som helhet inklusive Adevinta ökade intäkterna under det fjärde kvartalet med 8 procent, till 5 101 Mnok (4 742 Mnok), och resultatet (Ebitda) steg med 5 procent till 944 Mnok (897 Mnok). Schibsteds digitala prenumerationsintäkter ökade med 21 procent jämfört med samma period i fjol och landade på 228 Mnok (188 Mnok) för koncernen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.