PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 17 February, 03:16

PrivataAffärer - 25 jul 19 kl. 12:40

Nu har lånetrenden väntEnligt Statistiska centralbyrån minskade tillväxttakten för svenska hushållslån i juni med 0,1 procent till 4,9 procent i juni jämfört med maj. Sammanlagt uppgick hushållenslåni juni till 4 108 miljarder kr, en ökning med 24 miljarder kr jämfört med månaden före och en ökning med 193 miljarder jämfört med juni 2018. Delånsom ingår i statistiken har tagits hos banker och andra monetära finansinstitut. Hushållens skuldkvot ligger trots trendskiftet på rekordhög nivå. Skuldkvoten beskriver hushållens skulder som andel av den disponibla inkomsten.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Statistiska, Jämfört

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu har lånetrenden, vänt
SvD - 03 apr 13 kl. 17:27

Nya bolånetrenden stavas kortsiktighet

?Upplevs helt enkelt som billigare.?.

DI - 13 nov 14 kl. 08:59

Oroande lånetrenden

Snart börjar julkommersen på bred front. Men lockas man att ta snabblån för att finansiera julklappsinköpen riskerar baksmällan att bli långvarig..

UNT - 03 feb 19 kl. 00:40

Vänd lånetrenden

Ökningen av Uppsalas låneskuld måste bromsas in..

YA - 04 feb 20 kl. 19:00

Går mot Skånetrenden: Viltolyckorna ökade i kommunen

Antalet viltolyckor minskade i Skåne förra året. I Simrishamns kommun är trenden en annan. Under 2019 ökade trafikolyckorna där vilt var inblandade.

SvD - 06 dec 14 kl. 15:56

FI tar kontroll över ny lånetrend

Låna pengar av en privatperson via nätet eller investera i privatpersoners lån? Den nya investerings- och lånetrenden är något att se upp med, särskilt som bolag med denna affärsidé hittills inte stått under Finansinspektionens tillsyn. Det blir det dock ändring på efter årsskiftet..

PrivataAffärer - 27 jul 18 kl. 08:05

Di: Köp någon av nischbankerna

Det är framför allt lånetrenden som göder nischbankerna. Konsumentlånen står för två tredjedelar av utlåningen under andra kvartalet och under perioden ökade utlåningen med 19 procent. Konsumenterna fortsätter att låna allt mer och det är nischbankerna som tar marknadsandelar av storbankerna.

Skånskan - 12 dec 19 kl. 13:30

Bostadsrätterna sjunker i pris

eslöv Priset på bostadsrätter i Eslöv har sjunkit med 8,6 procent på ett år.Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling sammanställt och skickat ut i ett pressmeddelande.
Det går tvärtemot Skånetrenden där bostadsrätterna ökat i pris med 5,9 procent senaste året.

Sydsvenskan - 19 dec 19 kl. 17:13

"Nej, invandringen är inte hög i Skurup."

Slöjförbud, Handskakningspåbud. Den symbolpolitiska Skånetrenden förbryllar..

Helsingborgs Dagblad - 19 dec 19 kl. 17:13

"Nej, invandringen är inte hög i Skurup."

Slöjförbud. Handskakningspåbud. Den symbolpolitiska Skånetrenden förbryllar..

Sydsvenskan - 19 dec 19 kl. 17:13

"Beslut utan praktiska konsekvenser."

Slöjförbud. Handskakningspåbud. Den symbolpolitiska Skånetrenden förbryllar..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 17:08

Mäklarfirmans bostadsindex faller

Nettoandelen som tror på stigande kontra sjunkande bostadspriser det kommande året har minskat till 14 procent i februari från 24 procent i november. Trots nedgången är förväntningarna ändå klart högre än för ett år sedan, då EOBi var nere i -19. ”Den årslånga trenden med en större andel som har förväntningar på ökande bostadspriser är bruten och förväntningarna ligger på en nivå som är historiskt låg.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:43

Skarp kritik mot premiepensionsutredningen

Läs också: FI: Behåll max 15 PPM-fonder Även Aktiespararna har lämnat ett remissvar där de skriver att PPM-utredningens förslag inte löser några problem utan i stället skapar många nya. ”Avskaffas det fria fondvalet och ersätts med ett upphandlat torg med färre fonder så är risken stor att små nischade fonder inriktade mot småföretag, hållbara bolag eller avgrä

PrivataAffärer - I förrgår: 14:11

Strategichef: Kinas ekonomi bromsar in 6 procent

Likviditet från Federal Reserve och de andra centralbankerna i världen har gjort att problemen i ekonomin döljs och coronavirusutbrottet kan bli tungan på vågen och spräcka en gigantisk tillgångsbubbla, spår Scott Minerd i ett investerarbrev. ”Jag har aldrig i hela min karriär sett något så vansinnigt som det som nu utspelar sig. Det här kommer oavsett vilket att sluta illa”, skriver Guggenheimstrategen, som basar över tillgångar på 275 miljarder dollar.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:29

Analytiker: Coronaviruset en lätt match för 800 räntesänkningar

Torsdagens räntesänkning från den mexikanska centralbanken var nummer 800 sedan Lehman Brothers kollaps i september 2008, skriver Bank of America. Trenden har främst gynnat techbolag. Det har varit tydligt också under den rapportperiod vi nu är mitt uppe i.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:05

”Ej troligt att USA köper andel i Ericsson”

Det hävdar USA:s telekomenvoyé Robert Blair, enligt Bloomberg News. Ericssons och Nokias aktier backade tydligt på nyheten. I Ericssons fall sjönk aktien med runt 0,3 procent och i Nokias fall med runt 1 procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:25

Hexpols vd får gå

”Det är flera omständigheter som lett fram till denna förändring. Utvecklingen i koncernen, främst avseende försäljnings- och resultattillväxt, som tyvärr inte har motsvarat våra förväntningar den senaste tiden”, säger Hexpols styrelseordförande Georg Brunstam i ett pressmeddelande. Rekryteringen av en ny vd kommer enligt bolaget att påbörjas omgående.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:22

Börspanelens expert till Kungsledens styrelse

Det är Kungsledens valberedning föreslår Jonas Olavi och Fredrik Wirdenius som nya styrelseledamöter. Ulf Nilsson har undanbett sig omval till styrelsen och övriga ledamöter föreslås sitta kvar med Charlotte Axelsson som fortsatt ordförande. Jonas Olavi var tidigare allokeringschef på Alfred Berg men har även arbetat som chefsaktiestrateg på Nordea.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:51

UBS tror på extrautdelning från Boliden

På torsdagen sjönk aktien drygt 7 procent till botten av Stockholms storbolagsindex efter ett bokslut som utöver ett svagare resultat än väntat innehöll ett utdelningsförslag på 7 kronor per aktie. Det var i kontrast till en förväntan om en total utdelning, inklusive vissa förväntningar om en extrautdelning, om 11 kronor per aktie. UBS analytiker ser dock skäl att tro på högre direktavkastning under det nu inledda året.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:10

Trading Direkt: Rapportbolag och teknisk analys

Teknisk analys i tisdagens avsnitt: OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, KOPPAR, GULD, OLJA (Brent), Calmark, Eolus Vind, Climeon, Guard Therapeutics, Microsoft, Moberg Pharma, Mycronic, Ratos, SBB, Sensys, Skanska, Skistar, Veoneer, WESC.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:17

SAS förlänger flygstopp till Kina

Det rapporterar Bloomberg News. På fredagsmorgonen gav SAS beskedet att flygrutterna till Peking och Shanghai fortsatt kommer ligga nere till den 29 mars, en förlängning från tidigare besked om flygstopp februari ut. Enligt Sydbank kan vissa delar av intäktsbortfallet kompenseras av mindre utgifter för bränsle och således kan ta igen för vinsttappet senare under året.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.