DI > Ekonomi

Thursday, 22 August, 09:37

DI - 24 jul 19 kl. 05:05

Förläggarna: E-boken är för billigAllt fler läser sina böcker digitalt, något som blivit mer tillgängligt genom strömningsapparnas entré. Men utbredningen sker till ett lönsamhetspris som kan förändra hela bokbranschen. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förläggarna, E-bokenär för , billig
Expressen - 28 jun 16 kl. 10:13

"Man vill tapetsera väggarna med boken"

Konstnären Bim Eriksson debuterar med "Det kändes lugnt när mina känslor dog". Björn Barr sätter tänderna i en politisk samtidsskildring..

Nyan - 01 sep 16 kl. 12:04

Författare och burkar på väggarna på Skarpans

Porträtt på författare och aluminiumburkar från Wales pryder Galleri Skarpans när Minna Öberg ställer ut.
Det är första gången Minna Öberg ställer ut på Galleri Skarpans. Utställningen ” Författare” innehåller porträtt av författare och en grafikutställning av burkar.

Nyan - 26 jul 15 kl. 16:01

””Man kommer inte känna igen sig””

Övernäs högstadieskola, ÖHS, byggs om inkommande läsår. I höst inryms skolan i baracker och i en lågstadiekorridor. Se bilder från rivningen och de tillfälliga lokalerna här.

YLE - 09 dec 14 kl. 16:41

Finnwatch: Finska böcker trycks i Kina med timlön på en euro

Fem procent av böckerna som importeras till Finland trycks i Kina. Finnwatch, som har utrett arbetsförhållandena i en fabrik som trycker böcker för den finländska marknaden, uppger att arbetsförhållandena är under all kritik. Det ligger mycket handarbete bakom tillverkningen av barnböcker och faktaböcker som, till skillnad från vanliga böcker, ofta är utsmyckade med många detaljer och attiraljer.

Skånskan - 23 dec 18 kl. 15:00

Kärlek förlorade kriget

GLIMÅKRA ”Det sitter i väggarna” heter ett tv-program på SVT. I väggarna på Simontorp sitter mycket, framför allt historia.I sin skrivarstuga berättar författaren, läraren och historikern Anders Blidberg att gården har anor till i alla fall 1300-talet då den omnämndes för första gången.

Sydsvenskan - 04 aug 15 kl. 04:00

Några tecken i tiden

Det ringer en dam och vill ha kontakt med en författare. Hon vill ringa och tacka för en stark upplevelse. Medan jag letar fram telefonnumret berättar hon hur det kom sig att hon läste just den här boken av just den här författaren.

Helsingborgs Dagblad - 04 aug 15 kl. 04:00

Några tecken i tiden

Det ringer en dam och vill ha kontakt med en författare. Hon vill ringa och tacka för en stark upplevelse. Medan jag letar fram telefonnumret berättar hon hur det kom sig att hon läste just den här boken av just den här författaren.

Kristianstadsbladet - 12 mar 14 kl. 15:52

"Yahya har brutit sig ut och brutit sig in"

Foto: TT
Danske Yahya Hassans självbetitlade debutbok kom i höstas, har någon missat det? Även i Sverige har uppmärksamheten varit stor, trots att boken släpps först i nästa vecka. Några av alla dem som boken har engagerat är tre journalister hos oss.

Kristianstadsbladet - 06 sep 12 kl. 12:15

Zlatans roll för läsningen

Foto: Sune Johannesson
Sedan februari förra året har David Lagercrantz författarliv handlat om en enda person: Zlatan. På lördag kommer Lagercrantz till Kristianstad Bokfestival för att berätta om boksuccén som har fått stor betydelse på flera plan, inte minst för läsfrämjandet.
Kärleksromanen var nästan klar när David Lagercrantz fick en ny förfrågan från sitt förlag.

YA - 05 feb 14 kl. 06:30

Konstnär uttrycker sig i ord

Foto: Anette Sjöstrand
Ann-Margret Olsson är utbildad konstnär och har arbetat med bilder. Men ett antal klyschor i en tidning gjorde att hon intresserade sig mer för ord. Nu har hon gett ut sin första bok.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Skarp omsättningsminskning för bettingbolaget efter omstrukturering

Spotlight-listade Future Gaming, huvudsakligen verksamt i bettingbranschen redovisade ett ebitda-resultat på 2,1 miljoner kronor i det andra kvartalet (2,8). .

DI - 15 minuter sedan

Stockholm utklassat – här är bästa börsfesten

Det är inte bara Donald Trump som gillar danska tillgångar. Köpenhamnsbörsen klart bäst i Norden i år med en uppgång på nästan 20 procent. .

DI - 5 minuter sedan

Seafire AB (publ) delårsrapport 2 2019: Seafire vänder till vinst!

Sammanfattning andra kvartalet Total omsättning uppgick till 58,6 MSEK (5,6 MSEK), en ökning med ca 950%..

DI - 5 minuter sedan

Uppgift: Volvo varslar 170 personer efter dålig orderingång

Lastbilskoncernen Volvos division Powertrain i Köping tvingas varsla omkring 170 personer efter svag orderingång, rapporterar Bärgslagsbladet. .

DI - 15 minuter sedan

Bättre humör än väntat bland franska inköpschefer

Markits kombinerade inköpschefsindex för Frankrike steg till 52,7 i augusti, upp från 51,9 i juli. Analytikerna hade istället räknat med en liten nedgång till 51,8..

DI - 15 minuter sedan

Invent Medic ökar förlusten i andra kvartalet

Spotlight-listade Invent Medic, som har utvecklat en medicinteknisk produkt för icke-kirurgisk behandling av kvinnlig ansträngningsinkontinens TVS, redovisar ett resultat på -3,1….

DI - 30 minuter sedan

IDL Biotech ökade omsättningen med 27 procent

Spotlightbolaget IDL Biotech, som utvecklar diagnostiska tester för sjukvården, redovisar en omsättning på 8,9 miljoner kronor, en ökning med 27 procent jämfört med motsvarande….

DI - 15 minuter sedan

Batteribolaget tredubblar orderingången

Ferroamp, som säljer lösningar för energi- och effektoptimering till fastighetsägare, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2019 på -2,9 miljoner kronor, i….

DI - 30 minuter sedan

Högre förlust för bioteknikbolaget ISR – kassan räcker till andra kvartalet nästa år

Bioteknikbolaget ISR, listat på First North, redovisar ett nettoresultat för det första halvåret 2019 på -15,8 miljoner kronor (-8,9)..

DI - 30 minuter sedan

Repetitiva intäkter lyfte Spotlight-bolaget Ecoclimes omsättning

Cleantech-bolaget Ecoclimes omsättning ökade till 25,5 miljoner kronor under andra kvartalet 2019, jämfört med 19,7 miljoner motsvarande period i fjol, motsvarande en ökning med….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.