DI > Ekonomi

Monday, 26 August, 08:56

DI - 22 jul 19 kl. 22:02

Polisen varnar: Microsoft-bedrägerierna är tillbakaFrån att ha varit relativt förskonade den senaste tiden har polisen uppmärksammat en ny våg av så kallade Microsoft-bedrägerier i Sverige. ”Vi har definitivt märkt av att de har kommit i gång igen”, säger Lotta Mauritzson vid polisens nationella bedrägericenter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Microsoft, Sverige, Lotta Mauritzson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, varnar, Microsoft-bedrägeriernaär tillbaka
Polisen - 18 maj 16 kl. 09:22

Vd-bedrägerierna ökar

De så kallade vd-bedrägerierna på nätet ökar, då de kriminella har upptäckt ett nytt brottsmodus. Det finns konkreta råd från polisen som företagen kan använda sig av för att undvika att gå i fällan..

Polisen - 18 maj 16 kl. 09:25

Vd-bedrägerierna ökar

De så kallade vd-bedrägerierna på nätet ökar, då de kriminella har upptäckt ett nytt brottsmodus. Det finns konkreta råd från polisen som företagen kan använda sig av för att undvika att gå i fällan..

Polisen - 05 dec 12 kl. 17:17

Bedrägerierna på internet fortsätter

Bil och båt bedrägerierna fortsätter på nätet. Bedragarna blir bara fler och de är uppfinningsrika på att hitta nya sätt att luras..

Dagens PS - 21 dec 16 kl. 07:59

Polisen varnar: Akta dig för julbluffen

DagensPS.se har tidigare skrivit om Finansinspektionens stora lista över värsta blufföretagen samt om sajterna som blåser dig. Och nu varnar polisen för en ny bedrägerivåg lagom till julhandeln.

YLE - 29 sep 14 kl. 05:59

TS: Över hälften av bedrägerierna sker på nätet

Av alla bedrägerier i Finland genomförs numera över hälften på nätet. Den bedömningen gör Centralkriminalpolisen för tidningen Turun Sanomat. Nätbedrägerierna har ökat kraftigt under 2000-talet.

Nerikes Allehanda - 01 nov 17 kl. 11:47

Ditt konto kan tömmas på några sekunder – polisen varnar: "Det är inte banken som ringer"

Polisen ser nu en stor ökning av bedrägerier där någon – som utger sig ringa från banken – ringer upp och ber dig logga in på din bank via Bank-id. Nu varnar polisen för de fräcka bedrägerierna..

SmålandsPosten - 09 jan 15 kl. 00:32

Prioritera bedrägerierna

Härvan med bluffjobben i Växjö väcker förundran. Gåtan är vad den misstänkte hoppades vinna. Om det inte går att visa ett uppsåt faller ju ett av de nödvändiga kriterierna för bedrägeri.

YLE - 19 jan 16 kl. 10:21

Bedrägerierna ökar explosionsartat

Antalet brott som begåtts i Finland minskade år 2015 med 1,1 procent jämfört med året innan, visar uppgifter Statistikcentralen. Egendomsbrotten minskade i fjol med 2,1 procent medan brotten mot liv och hälsa ökade med 3,1 procent. Bedrägerierna ökade däremot under fjolåret.

DN - 25 feb 14 kl. 18:13

Polisen varnar: Bedragare säljer förfalskade märkeskläder

Kläder formgivna av Giorgio Armani bjuds sedan en tid ut på p-platser i Göteborgsområdet. Men det handlar om förfalskningar och polisen i Västra Götaland varnar nu allmänheten för bedrägerierna – samtidigt som man önskar få in fler tips..

YLE - 28 feb 13 kl. 06:50

Polisen varnar för oärliga traktorförsäljare

Polisen har fått in mer än 50 anmälningar om traktorköp som inte har blivit av. Det handlar om begagnade traktorer som bjuds ut för mellan 5.000 och 10.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Neurovive kommenterar första halvåret

Neurovive VD Erik Kinnman summerar första halvåret och förtydligar den senaste kvartalsrapporten. “Alla projekt går väldigt bra och vi kommer hålla ett fortsatt högt tempo under….

DI - 10 minuter sedan

Italienska PD redo att stödja femstjärnerörelsens Fico

Italiens Demokratiska Parti, PD, är redo att stödja att Roberto Fico, talman i underhuset och medlem i Femstjärnerörelsen, blir ny premiärminister..

DI - 15 minuter sedan

Minusöppning väntas på börsen efter upptrappat handelskrig

Stockholmsbörsen väntas inleda veckan på minus. New York-börserna föll brant på fredagen och de asiatiska börserna tog efter utvecklingen på måndagen sedan Kina aviserat om nya….

DI - 15 minuter sedan

Mnuchin: ”Skulle kunna underteckna ett bra avtal på sekunder”

USA:s finansminister Steven Mnuchin menar att det är Kina som sätter käppar i hjulet för ett avtal mellan länderna. ”Om Kina skulle godkänna ett rättvist och balanserat….

DI - 30 minuter sedan

Följ måndagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45..

DI - 30 minuter sedan

Handelskriget sänker oljepriset – medan guldet lyfter

Den eskalerande handelskonflikten mellan USA och Kina har fortsatt att sänka tilltron till den globala ekonomiska tillväxten och oljepriset har också backat..

DI - 45 minuter sedan

Lägre intäkter och minusresultat för elbussbolaget

Elbussbolaget Hybricons rörelseintäkter sjönk till 3,2 miljoner kronor i det andra kvartalet (6,8) samtidigt som resultatet före avskrivningar blev -3,5 miljoner (+0,2)..

DI - 30 minuter sedan

Bredband 2:s ekonomihef köper aktier

Bredband 2:s ekonomichef Claes Fägersten har köpt 1,3 miljoner aktier i bolaget. .

DI - 30 minuter sedan

Större förlust för First North-listade Ivisys

First North-listade Ivisys, som erbjuder visuellt baserade kvalitetskontrollösningar för industrin, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2019 på -4,0 miljoner….

DI - 45 minuter sedan

Rekar: Danske Bank sätter säljråd på Sobi

I måndagens analysflöde noteras att Danske Bank satt säljråd på Sobi och att Kepler Cheuvreux sänkt rekommendationen på Ica. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.