DI > Ekonomi

Thursday, 22 August, 10:55

DI - 22 jul 19 kl. 20:04

Storbritannien kan redan vara i recession enligt tung tankesmedjaStorbritannien kan redan befinna sig i en teknisk recession enligt en rapport från den tunga brittiska tankesmedjan National Institute of Economic and Social Research (NIERS). Samtidigt avslutas omröstningen om vem som ska ta över som premiärminister för Theresa May på måndagskvällen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
National Institute, Economic, Social Research, Niers, Theresa May

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbritannienkan redan vara i , recessionenligt , tung, tankesmedja
VBL - 25 jul 12 kl. 12:06

Allt djupare recession i Storbritannien

Storbritannien är på väg in i en allt djupare recession. Under det andra kvartalet minskade bruttonationalprodukten med 0,7 procent, rapporterar landets statistikverk..

E24 - 27 jun 16 kl. 21:51

Goldman Sachs: Recession väntar Storbritannien

Den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs förutspår att Storbritannien kommer att drabbas av en ”lätt recession” i början av nästa år. Samtidigt sänker bankens ekonomer sin globala tillväxtprognos..

DI - 04 jul 16 kl. 10:01

Storbritannien undviker en fullskalig recession

Storbritannien kommer precis att undvika en fullskalig recession efter Brexit-omröstningen. Det uppger kreditvärderingsinstitutet S&P på måndagen, enligt Bloomberg News..

Cornucopia - 07 okt 16 kl. 07:59

IMF medger fel om Brexit: Ingen krasch, Storbritannien får bäst tillväxt i G7

IMF kryper nu till korset om sina varningar inför Brexitomröstningen. Istället konstaterar man att Storbritannien kommer ha den högsta ekonomiska tillväxten bland G7-länderna, dvs bäst i gruppen USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Japan och Italien. Så mycket för katastrofen Brexit.

Helsingborgs Dagblad - 27 okt 11 kl. 11:14

Varning för brittisk recession

Storbritannien kan mycket väl vara på väg in i en ny recession, varnar Paul Fisher, ledamot i Bank of Englands penningpolitiska direktion. ? Jag tror det finns en betydande risk.

Helsingborgs Dagblad - 27 dec 11 kl. 03:34

Risk för brittisk recession

Eurokrisen och vikande konsumentförtroende hotar att sända Storbritannien in i en ny recession, varnar den ledande tankesmedjan Public Policy Research (IPPR). Regeringen har aviserat omfattande besparingar för att minska landets stora budgetunderskott, men IPPR:s chefsekonom Tony Dolphin varnar för att krispolitiken kan påverka köplusten så negativt att ekonomin backar..

SvD - 23 maj 16 kl. 07:58

Cameron: Brexit leder till "egentillverkad" recession

Skulle Storbritannien att lämna EU skulle det leda till "egentillverkad" recession. Det varnar Storbritanniens premiärminister David Cameron och finansminister George Osborne för i en debattartikel i Telegraph..

PrivataAffärer - 28 jun 16 kl. 16:06

Danske Bank spår recession i Europa

Britternas beslut att lämna EU får stora negativa konsekvenser menar Danske Bank i en ny prognos. Det kan resultera i recession både i Storbritannien och EMU-området....

DI - 21 jul 16 kl. 20:34

Recession att vänta för Storbritannien

Storbritanniens ekonomi kan vara på väg in i sin första recession, med två efterföljande kvartal med negativ tillväxt, sedan 2009..

DI - 03 aug 16 kl. 19:30

Ser stor risk för recession i Storbritannien

Till följd av att britterna röstade för att lämna EU löper nu landet en 50 procents risk för en recession inom 18 månader. Det säger ett stort prognosinstitut, enligt BBC..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Kronan tappar på oväntat svag statistik

Euron tog ett skutt uppåt mot dollarn på torsdagsförmiddagen efter att PMI-utfall från euroländer för augusti överraskat på uppsidan..

DI - 15 minuter sedan

Ny kursrusning i tidigare blankarfavoriten

Medicinteknikbolaget Raysearch släppte en stark rapport i tisdags och steg 17 procent samma dag. Uppgången har inte stannat där – i går fortsatte aktien att stiga och i….

DI - 30 minuter sedan

Oljan handlas stabilt men svag utveckling för kopparpriset

Oväntat höga lager av diesel och bensin i USA fick oljepriset att retirera från en topp på onsdagseftermiddagens..

DI - 30 minuter sedan

Jobbsiffror som ger finansministern rejäl huvudvärk

Arbetslösheten steg i juli till den högsta nivån på nästan tre år. Både Riksbanken och regeringen lär hålla tummarna för att det är svajig sommarstatistik som spökar..

DI - 15 minuter sedan

MQ plockar chef från H&M

MQ har rekryterat Ylva Morud som ny design-och inköpschef. Hon kommer närmast från rollen som inköpschef på H&M-ägda Weekday och har tidigare jobbat inom HM-gruppen bland annat….

DI - 1 timme sedan

Överraskning: Arbetslösheten betydligt högre än väntat

Arbetslösheten var 6,9 procent i juli, icke säsongsrensat, enligt SCB:s Arbetskraftsundersökning (AKU)..

DI - 1 timme sedan

Tyska inköpschefer lite mindre pessimistiska

Tysk industri har fått lite bättre mod den senaste månaden – men risken för teknisk recession är fortfarande överhängande..

DI - 1 timme sedan

Indonesiens centralbank sänker oväntat styrräntan igen

Indonesiens centralbank sänkte på torsdagen styrräntan till 5,50 procent, från tidigare 5,75 procent, rapporterar Reuters..

DI - 1 timme sedan

Cherry och Rune Andersson-bolag får böter av Spelinspektionen

Fyra spelbolag bötfälls för att ha erbjudit vadhållning på matcher med minderåriga spelare, enligt beslut av Spelinspektionen..

DI - 1 timme sedan

Ökad förlust för Spotlight-bolaget Scandion Oncology

Det Spotlight-listade läkemedelsbolaget Scandion Oncology redovisar ett resultat efter finansiella poster om -4,9 miljoner danska kronor för det andra kvartalet (-2,4). .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.