Expressen > Nyheter

Sunday, 18 August, 21:21

Expressen - 22 jul 19 kl. 11:33

Så kommer världens städer att förändras av klimatkrisenÅr 2050 kan Stockholm vara lika varmt som Budapest. Den allt varmare temperaturen ritar visserligen inte om världskartan, men städer på norra halvklotet beräknas närma sig ett klimat som i genomsnitt ligger 100 mil närmare ekvatorn.Det är förhållanden som bland annat politiker och stadsplanerare måste ha med i beräkningarna när de planerar inför framtiden.– Allt beror givetvis på hur man klarar klimatmålen. Att man behöver klimatanpassa är helt klart, säger Ann-Sofie Eriksson, sektionschef för tillväxt och samhällsbyggnad vid SKL..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Stockholm, Budapest, Ann-Sofie Eriksson, SKL

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kommer världens , städeratt , förändrasav , klimatkrisen
YLE - 24 jun 13 kl. 08:28

Städernas samarbete med Forenom förändras

Principerna för nödinkvarteringen i Forenoms bostäder förändras. Nödinkvartering ska nu erbjudas i högst i tre månader och de inkvarterade ska få hjälp av Forenom att hitta en permanent bostad. Forenom är ett företag som erbjuder hotelliknande bostäder för behövande.

DN - 19 jul 13 kl. 00:45

?Vi behöver en nationell strategi för växande städer?

Ny rapport. De stora städernas problem med bostäder sprider sig. För att de svenska städerna ska kunna växa måste regelkrångel och beskattning av byggande och bostäder förändras.

Supermiljöbloggen - 13 jul 16 kl. 11:23

”Sveriges misslyckade kärnkraftspolitik förråder framtidens generationer”

"Klimatkrisen är, i grund och botten, ett misslyckande i hållbar utveckling då vi förbrukar resurser på ett sätt som är oansvarigt och oetiskt. Det är därför vår skyldighet att visa att vi lärt oss av våra misstag", skriver John Lindberg, f.d.

Skånskan - 20 aug 18 kl. 01:00

Hy­res­sätt­ningen måste ändras

Re­plik till Ken­neth Gustavsson och Dan Nicander, Hyres­gäst­fö­re­nin­gen, den 9 au­gus­ti. Fas­tig­hets­ä­ga­rna har länge kon­sta­terar att hy­res­sätt­nings­sy­stemet be­höver för­ändras. Vi är inte en­samma om att se det be­hovet.

Skånskan - 06 apr 19 kl. 05:00

Almelunds bostäder riskerar försening

KÄVLINGE Markanvisningstävlingen för det planerade bostadsområdet på Almelund riskerar att försenas.
Flera personer har nämligen överklagat detaljplanen till Mark- och miljödomstolen.– Fastigheten Kävlinge 32:34 har idag en av Sveriges bästa mark för jordbruksproduktion.

Cornucopia - 04 maj 19 kl. 16:33

Väder är fortfarande inte klimatförändringar

Årets utfall av väder är lika mycket klimatförändringar som förra årets skogsbränder var det - det vill säga inte alls. Väder är och förblir en lokal eller regional anekdot, och säger inget om klimatförändringarna. Det är fortsatt mycket olyckligt när populistiska sidor i klimatdebatten använder tillfälligt väder något år som slagträ i en debatt.

YLE - 28 jul 17 kl. 05:01

Bostadsstödet ändras i augusti - sambon förlorare

I augusti ändras bostadsstödet för studeranden. Det innebär bland annat en minskning i bostadsstödet för dem som har ett gemensamt hyreskontrakt. Det gamla studiestödet slopas i augusti och istället tas ett allmänt bostadsstöd i bruk.

YLE - 28 jul 17 kl. 05:01

Bostadsstödet ändras i augusti - samboende förlorare

I augusti ändras bostadsstödet för studerande. Det kan bland annat innebära en minskning i stödet för dem som har ett gemensamt hyreskontrakt. Det gamla studiestödet slopas i augusti och istället tas ett allmänt bostadsstöd i bruk.

YLE - 13 aug 14 kl. 10:00

Containerbostäder – lösningen på bostadsbristen?

Det är den tiden på året igen då jakten på bostäder är som störst i och med att ett nytt läsår snart kör igång på högskolorna. Speciellt i huvudstadsregionen är det svårt för studerande och unga i arbetslivet att komma över en förmånlig bostad. För den som är villig att bosätta sig i en 14 m2 stor återanvänd container kan lösningen ändå vara nära.

Skånskan - 24 jan 19 kl. 20:00

Klimatkrisen styr renlighetsideal

Lund Om tvätt- och diskmaskiners energiförbrukning synliggörs kan klimatbelastningen minskas samtidigt som nuvarande renlighetsideal påverkas.Det är slutsatserna i Lundasociologen Tullia Jacks doktorsavhandling.
– Hade vi haft koll på hur mycket vatten och energi det faktiskt går åt till att köra en tvätt tror jag att vi skulle tänka efter några varv och i stället tvätta mera sällan och börja punkttvätta eller vädra kläder i större utsträckning, säger hon i ett pressmeddelande.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Ungdomsgängen sprider oro i idylliska sommarstaden

HALMSTAD.• Idylliska Halmstad har ett ”utsatt område” utanför stan, enligt polisen.• Men i sommar har gängen hängt vid turisternas uteserveringar mitt i stan.

Expressen - 1 timme sedan

Hopptornet sågades ner – återinvigs efter protester

2017 sågades hopptornet i Laholm ner – men efter protester valde kommunen att bygga upp det igen.När tornet återinvigdes under söndagen fick 13-årige Elias Persson göra premiärhoppet.– Folket sa ifrån och politikerna fick backa, säger Jonas Ozolins, initiativtagare till Facebookgruppen ”Hopptorn i Glānninge Sjö”..

Expressen - 1 timme sedan

Nya eldinfernot på Gran Canaria: 4000 evakueras

Turistparadiset Gran Canaria har härjats av våldsamma skogsbränder under sommaren – och precis när faran blåsts över så har eldinfernot tagit fart på nytt. 4 000 invånare och turister ska nu ha evakuerats från branden.Regeringen har utfärdat klass 1-nödläge.

Expressen - 1 timme sedan

Bjuder in till storseans – på gymnasieskola

Det självutnämnda mediet Terry Evans, känd från bland annat tv-programmet ”Det okända”, arrangerar i höst en så kallad storseans i Elof Lindälvs gymnasiums aula i Kungsbacka.Men det sker inte utan kritik.– Det ger ju en legitimitet att det skulle vara något seriöst, det tycker jag är fel när det är lurendrejerier helt enkelt, säger Jan Sjöö, ordförande för Humanisterna i Västsverige..

Expressen - 2 timmar sedan

Var på plats när Emilie Meng försvann – förhördes tre år senare

Det har gått tre år sedan 17-åriga Emilie Meng försvann i Korsör i Danmark efter en kväll på stan. Sex månader senare hittades hon mördad, men än har polisen inte funnit hennes mördare. I den nya dokumentären 'Hvor er politiet' riktar familjen skarp kritik mot polisens utredning i fallet.

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Arbetsplatsolycka - en person allvarligt skadad

En person har förts till sjukhus efter en arbetsplatsolycka i Orust kommun.Skadorna beskrivs som allvarliga..

Expressen - 2 timmar sedan

Angela fick diagnosen utbrändhet – var cancer

2013 fick Angela Ahlgren diagnosen utbrändhet av sin vårdcentral, efter en lång period av trötthet och smärta.
Men den växande cancern i hennes livmoder upptäcktes aldrig.I dag har trebarnsmamman från Morgongåva och fästmannen Micke behövt berätta för sina barn att hon snart kan dö.

Expressen - 2 timmar sedan

Minibuss i olycka – väg avstängd

En minibuss har varit med om en singelolycka i närheten av Tranemo.Det satt inga passagerare i bussen, men skadeläget på föraren är oklart.Räddningstjänsten har stängt av väg 156 i samband med räddningsarbetet..

Expressen - 2 timmar sedan

Holgers besvikelse på Hemköp: ”Blir så arg”

När Holger Motzkau, 33, handlade en söndagsmorgon på Hemköp blev han väldigt bestört då han såg hur en hel del matvaror lades i en stor soptunna.Enligt Hemköp fanns det skäl till att varorna inte kunde säljas.– Det finns väldigt mycket regler, säger Claes Salomonsson, presstalesperson på Axfood..

Expressen - 3 timmar sedan

Personbilsolycka på E6

Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till E6 vid Husie i utkanten av Malmö efter larm om en personbilsolycka. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.