DI > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 09:03

DI - 22 jul 19 kl. 10:38

Ny analys: Svenska kronan ska tillbaka till finanskrisnivåDet blir allt svårare för Riksbanken att förbise de tilltagande tecknen på svagheter i den inhemska efterfrågan i Sverige. De väntas därför bli duvaktigare under andra halvan av året, vilket kommer att pressa kronan..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny analysSvenska , kronanska tillbaka till , finanskrisnivå
DI - 22 feb 19 kl. 09:29

Storbanken spår kronras till finanskrisnivå

Brittiska HSBC skriver ned tillväxtprognosen för Sverige efter en svag inledning på året. Banken spår också att Riksbanken tvingas ta till mjukare tonare när inflationen viker ned – och att den svenska kronan ska försvagas till finanskrisnivåer..

Affärsvärlden - 18 nov 16 kl. 10:53

Kronan på finanskrisnivå mot dollarn

Den svenska kronan har rasat i värde mot dollarn och ligger just nu på en lägre nivå än under finanskrisen..

PrivataAffärer - 12 feb 19 kl. 13:00

Dramatisk försvagning av kronan

Det var förra veckans allt större oro för den tyska ekonomin som fick svenska räntor och även kronan att sjunka. Det skedde efter att ny statistik publicerats som visar att industriproduktionen i landet backat fyra månader i rad. Slutsatserna drogs av många att landet är på väg in i recession.

BT - 15 sep 14 kl. 11:32

SEB: Tryck på kronan

Valresultatet skapar osäkerhet - både om vem som sitter i nästa svenska regering och hur den sedan ska få igenom en budget. SEB:s ekonomer varnar nu för en växande riskpremie på Sverige.Valresultatet var inte direkt överraskande och gav inte upphov till några omedelbara ras eller uppgångar på marknaden.

Dagens PS - 24 apr 18 kl. 09:21

Nordea spår stor valutaoro – sänker även kronan

Nordea räknar med att EUR/USD kommer att handlas vid 1,33 i slutet av 2019, men räknar med en stor volatilitet under perioden. Det skriver banken i en analys på tisdagen. Nordea frågar sig också om Riksbanken kommer att fortsätta att försvaga den svenska kronan.

VA - 25 jun 19 kl. 13:28

Kronan inte så svag som den verkar – enligt analys

Enligt en analys från Handelsbanken kan undervärderingen av svenska kronan vara mindre än förväntat. .

Dagens PS - 04 maj 18 kl. 08:24

Analys: ”Nu hotar något ännu värre”

Dagens Industris Henrik Mitelman varnar för att Riksbanken plötsligt kan tvingas panikhöja räntan. I går berättade Dagens PS att kronans försvagning inte bekymrar riksbankschefen Stefan Ingves, som menar att man får räkna med svängningar av valutan under rådande omständigheter. Henrik Mitelman på Dagens Industri anser att Riksbankens ”gör sitt yttersta för att sänka” den svenska valutan, som han menar tycks ”sakna botten”.

Dagens PS - 16 apr 19 kl. 07:10

Nordea: Kronan kan rasa mer

Kronfallet är i dag på statskuppsnivå, anser storbanken och kritiserar Riksbanken. I fokus för kritiken står riksbankschefen Stefan Ingves, som i en debattartikel hävdade att Riksbanken inte har till uppgift att försvara växelkursen. ”När den institution som ska gå i täten för att försvara kronan säger sådana saker meddelar de till omvärlden att de bortser från alla konsekvenser av sin inflationspolitik.

DI - 13 apr 18 kl. 15:54

Bankprognos: Bomarknaden tynger svenska kronan

Unicredit sänker sin prognos för den svenska kronan till 10,00 euro per aktie för det andra kvartalet. Avmattningen på den svenska bostadsmarknaden sätter förnyad press på kronan, skriver bankens valutastrateg Kathrin Goretzki i en analys. Det rapporterar Bloomberg..

DI - 18 jan 11 kl. 16:23

HSBC: Kronan blir ännu starkare

Kronan ska stärkas mer mot euron framöver. Det skriver storbanken HSBC i en analys på tisdagen, och spår kursen 8:60..

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Ytterligare en Evolution Gaming-chef har miljonsålt aktier

Även Evolution Gamings produktchef, Todd Haushalter, har sålt aktier i livekasinobolaget. Det framgår av Finansinspektionens insynslista. .

DI - 5 minuter sedan

Tyska storbanken kan stänga 200 kontor

Den tyska storbanken Commerzbank planerar att minska antalet bankkontor till mellan 800 och 900, från dagens omkring 1.000 stycken..

DI - 15 minuter sedan

Konsultbolag förvärvar nordiska kollegor

First North-bolaget konsultbolaget Capacent köper majoriteten av den nordiska verksamheten i RGP, ett interims- och konsultbolag med verksamhet över 48 länder..

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen väntas öppna neutralt – höjd riktkurs för H&M

Stockholmsbörsen väntas öppna oregelbundet på onsdagen efter att ha slutat lägre på tisdagen när Italiens premiärminister Giuseppe Conte aviserade sin avgång..

DI - 15 minuter sedan

Neurovive minskar rörelseförlusten i andra kvartalet

Läkemedelsföretaget Neurovive hade ett rörelseresultat för andra kvartalet på minus 20,8 miljoner kronor, vilket kan jämföras med minus 25,2 Mkr i motsvarande kvartal förra året..

DI - 15 minuter sedan

Uppgift: Tanker uthyrd till revolutionsgardet

Den omstridda iranska oljetankern Adrian Darya 1, tidigare Grace 1, används av revolutionsgardet, enligt den iranska nyhetsbyrån Ilna..

DI - 30 minuter sedan

Danska politiker rasar mot ”respektlös” Trump

Förolämpande, barnsligt och respektlöst. Reaktionerna på Donalds Trumps inställda Danmarksbesök har inte låtit vänta på sig..

DI - 30 minuter sedan

Nästa anhalt: Sverige. Dialyspatient med njursvikt reser jorden runt

Filipe Almeida kommer till Sverige! Filipe Almeida är en portugisisk bloggare med kronisk njursvikt som reser jorden runt med målet att inspirera andra patienter med kronisk….

DI - 30 minuter sedan

OrganoClick AB (publ) publicerar kvartalsrapport för andra kvartalet 2019

"Två stora milstolpar uppnåddes under andra kvartalet. I maj lanserade vår kund Fredahl Rydéns begravningskistan Saga baserad på vår biokomposit OrganoComp®..

DI - 30 minuter sedan

Fortsatt förlust för forskningsbolaget Saniona

Forskningsbolaget Saniona  redovisar ett resultat efter skatt på -19,8 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (-19,6)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.