DI > Ekonomi

Tuesday, 20 August, 17:55

DI - 22 jul 19 kl. 10:23

Experter varnar för chockhöjt oljeprisKapningen av tankfartyget Stena Impero har ökat spänningarna mellan Iran och västvärlden. I centrum finns Hormuzsundet – ett av världens viktigaste farvatten för oljetransporter. På måndagsmorgonen är oljepriset upp med över 1,1 procent, men skulle en militär konflikt bryta ut varnar experter för en tredubbling av priset..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stena Impero, Iran, Hormuzsundet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experter, varnarför , chockhöjt, oljepris
Helsingborgs Dagblad - 27 feb 12 kl. 13:27

Ekonom varnar för högt oljepris

Ett dramatiskt bakslag hotar Europas tillväxt, på kort sikt, om krisen kring Irans nukleära program förvärras, varnar Nordeas chefekonom Helge Pedersen, i en skriftlig kommentar på måndagen. Det kan bli en djup recession för hela Europa, skriver han, och noterar att oljepriset omräknat i euro redan i dagsläget är på historiskt höga nivåer kring 94 euro per fat..

DI - 15 apr 11 kl. 10:16

Swedbank varnar för högt oljepris

Den politiska oron i Nordafrika och Mellanöstern sätter tydliga avtryck på den globala råvarumarknaden, särskilt i oljan. Uppgången i ädelmetaller kan snabbt vändas till nedgång om Federal Reserve blir mindre expansiv och drar tillbaka stimulansåtgärderna. Samtidigt spås uppgången i koppar bli betydligt lägre under 2011 än under 2010..

Nyhetskanalen - 09 nov 11 kl. 16:03

IEA varnar för högre oljepris

Affärsvärlden - 20 nov 15 kl. 10:18

Goldman Sachs varnar för oljepris på 20 dollar fatet

Investmentbanken Goldman Sachs har varnat sina kunder för att råoljepriserna snart kan rasa ner mot 20 dollar fatet..

BT - 30 nov 14 kl. 11:33

Lägre oljepris borde ge tillväxt

Raset för oljepriset borde få fart på tillväxten, pressa räntorna och lyfta börsen till nya rekordnivåer. Men en rysk ekonomi slagen i spillror och en alltmer trängd Vladimir Putin kan ställa allt på ända, varnar börsexperten Peter Malmqvist.Osäkerhet breder ut sig på marknaden efter det att oljekartellen Opec beslutat att inte dra ned oljeproduktionen, trots överutbud av olja på världsmarknaden.

HBL - 30 nov 14 kl. 12:12

Lägre oljepris borde ge tillväxt

Raset för oljepriset borde få fart på tillväxten, pressa räntorna och lyfta börsen till nya rekordnivåer.Men en rysk ekonomi slagen i spillror och en alltmer trängd Vladimir Putin kan ställa allt på ända, varnar börsexperten Peter Malmqvist. Osäkerhet breder ut sig på marknaden efter det att oljekartellen Opec beslutat att inte dra ned oljeproduktionen, trots överutbud av olja på världsmarknaden.

DI - 26 nov 14 kl. 16:33

Oljeexpert varnar för att rasande oljepris

Tom Kloza, grundare av OPIS, Oil Price Information Services och som har följt oljemarknaden i 40 år, varnar för att oljepriset kan rasa till 35 dollar per fat om inte oljekartellen OPEC når en överenskommelse i vår om att minska produktionen.Det säger han till tv-kanalen CNBC:s "Squawk Box" på onsdagen..

Sydsvenskan - 03 jan 12 kl. 06:30

Experter spår en skakig resa

Börsåret 2011 blev en stor besvikelse efter att de flesta analytiker spått en rejäl uppgång på Stockholmsbörsen. Nu hoppas analytikerna på ett betydligt bättre 2012. Men eurokrisen ligger fortfarande som en våt filt över finansmarknaden.

DN - 30 jan 12 kl. 10:09

Högre oljepris slår mot hushållen

Bensinpriset kan rusa upp till 20 kronor litern och ännu mer om bojkotten av den iranska oljan leder till en världsomspännande kris, enligt svenska experter. Men även mindre höjningar kommer att kännas i hushållskassan..

DI - 17 jan 11 kl. 11:19

Högre oljepris ger dyrare flygbiljetter

Oljepriset har sedan september ökat med 35 procent. Nu varnar de största flygbolagen om att flygpriserna kan rusa. Det skriver danska Børsen..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Nordenbörserna: Pandora lyfte i Köpenhamn

De nordiska börserna hade en blandad utveckling under tisdagen. Pandora gav stöd åt Köpenhamn, medan Helsingfors utvecklades sämst..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen går mot minusstängning

Med några minuter kvar på handelsdagen ser Stockholmsbörsens storbolagsindex ut att stänga på rött, medan breda index ligger och hovrar kring noll..

DI - 30 minuter sedan

Risken för akut elbrist ökar – ”Läget är oerhört allvarligt”

Risken för akut elbrist har ökat ytterligare. Den varningen utfärdar tyska energikoncernen Eon som hävdar att den svenska regeringen bär ett stort ansvar för situationen..

DI - 30 minuter sedan

Därför skringrar krisen moln över Italien

Att Italiens premiärminister Giuseppe Conte valde att avgå på tisdagen och därmed utlösa en ny regeringskris var knappast någon skräll..

DI - 1 timme sedan

Regeringen motarbetar kvinnliga företagare

DEBATT. Andelen företag som startas av kvinnor i Sverige sjunker enligt en internationell mätning. Regeringen måste låta 3:12-reglerna vara och säkerställa konkurrensvillkoren….

DI - 1 timme sedan

Alligator tecknar avtal i Kina – aktien lyfter

Forskningsbolaget Alligator Bioscience har tecknat licensavtal med det privatägda kinesiska bolaget Biotheus..

DI - 1 timme sedan

Ny sida om Båtliv väntas under hösten

De senaste åren har båtlivet haft en stark positiv utveckling. Det är både fler och större båtar i Stockholms skärgård än någonsin..

DI - 1 timme sedan

Svagt nedåt i New York – byggvaruhusjätten stiger på rapport

New York-börserna handlades ned i den inledande tisdagshandeln efter att ha stigit de två senaste dagarna..

DI - 1 timme sedan

Hysteriska avtal bakom inflation i fotbollen

Premier League har varit drivande bakom inflationen för transfersummor inom herrarnas proffsfotboll..

DI - 1 timme sedan

Extension of option for long-term charter of the FPSO Dhirubhai-1

Ocean Yield ASA (“Ocean Yield”) currently has an option agreement with Aker Energy AS (“Aker Energy”) for a long-term bareboat charter of the FPSO Dhirubhai-1..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.