DI > Ekonomi

Tuesday, 20 August, 17:54

DI - 22 jul 19 kl. 10:24

Analytiker ser risk för rejäl utdelningssänkning i NordeaDen nordiska storbanken Nordeas översyn av de finansiella målen, däribland utdelningspolicyn, kan innebära en utdelning om cirka 60 procent av nettoresultatet för innevarande helår. Det skulle peka mot en utdelning om 0:37 euro för 2019, mot de 0:69 euro per aktie som delades ut för 2018..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nordea, Nordeas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, ser, riskför , rejäl, utdelningssänkningi , Nordea
Dagens PS - 19 jul 17 kl. 13:06

Storbank bromsar bolån: ”Vi ser risk”

På onsdagsmorgonen kom Swedbank med en positiv kvartalsrapport, som DagensPS.se skrev om, och i den framgår det att utlåning till bolånekunder och företag ökar långsammare än marknaden. Swedbank ökar med 6,1 procent på årsbasis medan den sammanlagda tillväxten landar på 7,1 procent.

PrivataAffärer - 18 mar 19 kl. 08:30

Analytiker ser fortsatt stabila bopriser

Läs också: Valueguard: Bopriserna steg i februari Valueguards HOX-index över bostadspriserna steg 0,4 procent i februari, vilket säsongsrensat motsvarade en uppgång med 0,2 procent. I årstakt steg priserna 0,7 procent. Analytiker ser fortsatt stabila priser framöver.

Nyteknik - 26 jan 16 kl. 11:03

Analytiker ser kräftgång för Iphone

Apple står kanske snart inför en riktig utmaning – hur vända vikande försäljningssiffror för succén Iphone? Analytiker ser ett tufft 2016 för Apple..

Affärsvärlden - 20 okt 17 kl. 07:23

Danske ser risk för nyemission i Getinge-avknoppning

Danske Bank ser risk för att medicinteknikbolaget Getinges kommande avknoppning Arjo kommer att behöva genomföra en nyemission..

DI - 26 jul 17 kl. 09:09

Efter rapportraset: Nu ser Carnegie rejäl uppsida i Intrum Justitia

Carnegie ser en rejäl kurspotential i Intrum Justitia..

DI - 5 timmar sedan

Analytiker ser vändning i sargade aktien – ”50 procents rabatt”

Delårsrapporten på fredag lär bli svag, men detaljhandlaren är billig och vändningen lär komma framöver spår Nordea, som ser en uppsida på drygt 56 procent..

Affärsvärlden - 20 sep 17 kl. 09:38

Analytiker om höstbudgeten - ser risk för överhettning

Regeringen presenterade en ljus bild av svensk ekonomi men det finns risk för överhettning om inte räntehöjningarna tidigareläggs, menar analytiker..

PrivataAffärer - 19 jun 19 kl. 09:42

Analytiker ser uppåtrisker mot prognos om stabila bopriser

Läs också: Valueguard: Bopriserna steg i maj ”Bostadspriserna steg något i maj. Efter en period av stabilisering och mer nyligen överlag uppgångar på månadsbasis, är årstakten nu stadigt i positivt territorium och bostadspriserna stiger i takt med den svenska inflationen. Det innebär att det finns en viss uppåtgående risk för vårt antagande om stabila priser för helåret 2019”, skriver Hand

PrivataAffärer - 11 okt 17 kl. 11:58

SEB ser risk för fler nedskrivningar hos Elekta

Elekta är en av förlorarna på börsen i dag efter att strålterapibolaget gjort en nedkrivning i orderboken efter att ett avtal sagts upp i förtid. Samtidigt varnar SEB:s analytiker för att fler nedskrivningar kan komma....

Affärsvärlden - 19 feb 19 kl. 12:04

Analytiker ser trista trender i Dubai

Fastighetssektorn i Dubai har varit rejält svag det senaste året. Emiratets branschindex för fastighet och bygg har de senaste tolv månaderna fallit med omkring 40 procent, enligt Bloomberg News..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Nordenbörserna: Pandora lyfte i Köpenhamn

De nordiska börserna hade en blandad utveckling under tisdagen. Pandora gav stöd åt Köpenhamn, medan Helsingfors utvecklades sämst..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen går mot minusstängning

Med några minuter kvar på handelsdagen ser Stockholmsbörsens storbolagsindex ut att stänga på rött, medan breda index ligger och hovrar kring noll..

DI - 30 minuter sedan

Risken för akut elbrist ökar – ”Läget är oerhört allvarligt”

Risken för akut elbrist har ökat ytterligare. Den varningen utfärdar tyska energikoncernen Eon som hävdar att den svenska regeringen bär ett stort ansvar för situationen..

DI - 30 minuter sedan

Därför skringrar krisen moln över Italien

Att Italiens premiärminister Giuseppe Conte valde att avgå på tisdagen och därmed utlösa en ny regeringskris var knappast någon skräll..

DI - 1 timme sedan

Regeringen motarbetar kvinnliga företagare

DEBATT. Andelen företag som startas av kvinnor i Sverige sjunker enligt en internationell mätning. Regeringen måste låta 3:12-reglerna vara och säkerställa konkurrensvillkoren….

DI - 1 timme sedan

Alligator tecknar avtal i Kina – aktien lyfter

Forskningsbolaget Alligator Bioscience har tecknat licensavtal med det privatägda kinesiska bolaget Biotheus..

DI - 1 timme sedan

Ny sida om Båtliv väntas under hösten

De senaste åren har båtlivet haft en stark positiv utveckling. Det är både fler och större båtar i Stockholms skärgård än någonsin..

DI - 1 timme sedan

Svagt nedåt i New York – byggvaruhusjätten stiger på rapport

New York-börserna handlades ned i den inledande tisdagshandeln efter att ha stigit de två senaste dagarna..

DI - 1 timme sedan

Hysteriska avtal bakom inflation i fotbollen

Premier League har varit drivande bakom inflationen för transfersummor inom herrarnas proffsfotboll..

DI - 1 timme sedan

Extension of option for long-term charter of the FPSO Dhirubhai-1

Ocean Yield ASA (“Ocean Yield”) currently has an option agreement with Aker Energy AS (“Aker Energy”) for a long-term bareboat charter of the FPSO Dhirubhai-1..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.