PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 20 August, 18:29

PrivataAffärer - 22 jul 19 kl. 10:05

Analys: Autoliv fortsätter ta nya marknadsandelarNordea Markets höjde samtidigt sin rekommendation för Autoliv till köp från behåll med en riktkurs på 800 kr. Autoliv kom med sin kvartalsrapport i fredags och stängde på 680 kr. De planerade kostnadsreduceringarna tillsammans med en hävstång på tillväxten förväntar sig Nordea kommer att driva en resultattillväxt på 4 procent räknat på årsbasis under det andra halvåret och 21 procent för 2020. Autolivs rapport har fått flera analyshus att justera sina riktkurser. Bland annat har ABG sänkt riktkursen på Autoliv till 630 kr, Kepler har sänkt till 70 dollar (72) och Barclays har sänkt till 50 dollar (52).
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Markets, Autoliv, Nordea, ABG, Barclays, Handelsbanken, Baird

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analys, Autolivfortsätter ta nya , marknadsandelar
PrivataAffärer - 14 dec 18 kl. 10:27

Deutsche Bank sågar Autoliv och Veoneer

Beskeden för svenskt vidkommande är dystra, med säljrekommendationer för Autoliv och Veoneer, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på fredagen. För Autolivs del ser den närmaste framtiden visserligen ljus ut, sedan bolaget i spåren av konkurrenten Takatas konkurs tagit hälften av alla nya order på passiva säkerhetsprodukter som krockkuddar och säkerhetsbälten. Hittills har det höga orderflödet mest lett till ökade kostnader i form av investeringar, men kommande två år väntar en skördeperiod, menar Deutsche Bank.

Dagensanalys.se - 31 jan 16 kl. 00:43

Alla nya BMW motorcyklar grundar sig på data, statistik och analys

Jag blev inbjuden på en lunch med BMW Motorrad i samband med MC-mässan ute i Älvsjö 2015, det var ett antal MC-journalister och jag från Dagensanalys.se som en udda fågel i sällskapet (inte helt udda då jag har en viss MC-vana men udda då jag kommer från en tidning som skriver om analys och digital marknadsföring). En stor höjdpunkt med lunchen var att få möjlighet att få en pratstund med Ola Stenegärd, gotlänningen som är designansvarig för hela MC programmet hos BMW.

DI - 19 nov 14 kl. 07:28

Japanskt fiaskobingo för Autoliv

Den japanska bilsäkerhetsjätten Takata pressas efter att ha levererat defekta krockkuddar till över 14 miljoner bilar.Di kan i dag avslöja att svenska Autoliv övervägde att använda det drivmedel som orsakade felet, men avstod av säkerhetsskäl. Nu kan Autoliv ta stora marknadsandelar från japanerna..

DI - 19 jul 19 kl. 16:23

Autoliv imponerar – bästa aktien i klassen

Autoliv levererade med tanke på de utmanande förutsättningarna en mycket bra halvårsrapport.  Bolaget tar marknadsandelar och vidtagna sparåtgärder skyddar marginalerna. Vill man äga en aktie med bilexponering är Autoliv det bästa valet.

DI - 22 jul 19 kl. 09:34

Nordea höjer Autoliv – spår tilltagande organisk tillväxt

Autolivs organiska tillväxt kommer att ta fart under det andra halvåret 2019 till följd av en stabiliserande fordonsmarknad där Autoliv kommer att fortsätta ta marknadsandelar. .

DI - 14 maj 18 kl. 09:48

SHB höjer rekommendationen för Autoliv

Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv har goda förutsättningar för den kvarvarande verksamheten inom passiv säkerhet såväl som för det avknoppade bolaget Veoneer, inom aktiv säkerhet. Det skriver Handelsbanken i en analys på morgonen där de höjde Autoliv till köp från tidigare öka, och höjde riktkursen till 175 dollar från tidigare 162 dollar. .

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 11:55

Analys: 500 miljoner nya dollar räcker inte för Veoneer

Det hävdar Deutsche Bank, som läst bolagets rapportering till amerikanska myndigheter (”S1 filing”) och som upprepar sin säljrekommendation för aktien. ”Baserat på S1-rapporten ser vi tydligare tecken på att de 500 miljoner dollarna inte kommer att vara nog. Vi tror att detta innebär att nytt kapital kan krävas nästa år”, skriver bankens analytiker.

DI - 04 feb 11 kl. 10:14

Autoliv: SHB höjer riktkursen

Handelsbanken höjer riktkursen för Autoliv från 95 till 98 dollar och upprepar samtidigt rekommendationen köp. Det framgår av en analys daterade den 1 februari..

DI - 12 apr 11 kl. 07:18

Autoliv: Bank of America sänker riktkursen

Bank of America Merill Lynch sänker riktkursen på Autoliv till 65 dollar (cirka 409 kronor), från 70 dollar. Rekommendationen undervikt upprepas.Det framgår av en analys daterad den 12 april..

PrivataAffärer - 01 okt 15 kl. 13:10

Analys: Köp Autoliv till långa portföljen

Att köpa Autoliv-aktier och stoppa i byrålådan framstår som en klockren strategi. Bolagets tillväxtambitioner är stora och mycket talar för att framtiden ser mycket ljus ut....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Vice riksbankschef: Handlingsutrymmet har minskat men finns kvar

”Handlingsutrymmet har minskat, men verktygslådan är inte tom. Det finns möjligheter både med räntan och att köpa andra värdepapper”, sade hon. Hon sade att det finns en diskussion kring penningpolitikens möjligheter, men även om finanspolitiken.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Kronan på 17-årslägsta mot dollarn

Inte sedan våren 2002 har en dollar varit så dyr för svenskar som i dag. Inga specifika nyheter har sänkt kronan i dag utan det handlar snarast om en fortsättning på den trend med försvagad krona som pågått sedan årsskiftet då en dollar kostade 8,84 kr. Även euron har blivit dyrare i dag och noterades till 10,77 kr.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Börsfall rena kallduschen för pensionen

Läs även: Så påverkas pensionen av dina val Det är Pensionsmyndigheten som skissat på vad ett kraftigt börsfall skulle innebära för pensionerna. I rapporten ”Tumregler för pensionen” redovisas ett räkneexempel på hur en kraftigt sjunkande börs påverkar storleken på pensionen. I räkneexemplet utgår Pensionsmyndigheten från att börsen tappar 40 procent, vilket i

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Trading Direkt om Latour, Ambea och Raysearch


Den tekniska analysen serveras av Tobbe Rosén och på menyn finns bland annat Stora Enso, Lundin Petroleum och Cereno Scientific. Slutligen gästas vi av makrochef Mikael Sandbladh som går igenom veckans makroekonomiska hållpunkter och svarar på tittarnas frågor. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Latour, Ambea, Beowulf Mining, Raysearch Tobbe Roséns val: S&P 500, OMXS30, DAX, Saab, Precise Biometrics, Elekta, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Olja (Brent) Tittarönskemål: Gapwaves, Bulten, Latour, Stora Enso, Lundin Petroleum, Lundin Mining, Magnolia, Etrion, Game Chest, SHB, Cereno Scientific, Kindred, DNO, Ocean Yield  .

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Analytikern: Sagax en aktie att undvika i fastighetssektorn

Sektorfavoriter består av Swedbank / Kepler Cheuvreux favoriter i olika sektorer men innehåller stundtals också aktier som du definitivt INTE ska ha i portföljen. I tisdagens utgåva av ”Sektorfavoriter” pekas Sagax ut som en sådan aktie. Sagax är ett fastighetsbolag som främst investerar i kommersiella fastigheter inom segmentet lager och lätt industri.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Nordea stuvar om i modellportföljen

”Investerares pessimism kring stålmarknaden sätter nya rekord nästan varje vecka och förväntningarna har kommit ner rejält”, skriver banken i ett morgonbrev på tisdagen och fortsätter: ”Om vi tittar på vinstneutrala vinstmultiplar så verkar marknaden förutsätta att lönsamheten kommer falla till den värsta nivån som någonsin uppmätts. Vi håller inte med och ser tvärtemot attraktiv risk reward framöver.” Nordea upprepar sin köprekommendation för SSAB och behåller riktkursen 43 kronor för B-aktien.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är tisdagens färska analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Humana till köp från behåll. Riktkursen sänks till 57 från 62 kr. Det skriver Bloomberg First Word.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Jyske Bank inför minusränta för vissa privatkunder

”Jyske Banks resultat påverkas väsentligt av en miljö med uthålligt negativa räntor”, kommenterar vd Anders Dam. Det går inte längre att köpa danska statsobligationer med en positiv ränta och marknaden indikerar att negativa räntor kommer vara ett faktum under flera år framöver, menar vd:n. Jyske Banks räntenetto föll 6 procent under det första halvåret 2019, jämfört med samma period i fjol, trots en ökad affärsverksamhet.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Starbreeze har säkrat likviditeten till mitten av 2020

Det uppger tillförordnade vd:n Mikael Nermark i delårsrapporten och tillägger att arbetet med den långsiktiga finansieringen fortgår med flera parallella spår samtidigt som bolaget förhandlar med de största borgenärerna.  .

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

New Wave ökade omsättningen

New Waves rörelseresultat blev 120 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019. Motsvarande kvartal året innan var rörelseresultatet 137 miljoner. Bruttoresultatet blev 786 miljoner kronor (719) och nettoomsättningen uppgick till 1.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.