VA > Ekonomi

Tuesday, 20 August, 18:34

VA - 22 jul 19 kl. 09:52

Ökad oro i Mellanöstern lyfter oljepriset"Oljan har tyngts av en oro över minskad efterfråga, men fokus förflyttas nu mot utbudet och geopolitiska risker, vilket kan ge stöd åt priset för tillfället", sade en råvaruanalytiker Kim Kwangrae. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Mellanöstern, Kim Kwangrae

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, oroi , Mellanöstern, lyfter, oljepriset
DN - 28 aug 15 kl. 00:05

Ewa Stenberg: Ökad oro och polarisering lyfter Åkesson

Analys. Sverigedemokraterna har ökat fem procentenheter sedan riksdagsvalet, och de andra partiernas strategi har underlättat framgången. Nu lyfter oro över omvärlden och flyktingströmmarna SD ytterligare..

SVT Debatt - 27 jul 13 kl. 05:44

Islamisternas våld kan leda till kristen exodus från Mellanöstern

MELLANÖSTERN När islamister kommer till makten i Mellanöstern svävar regionens kristna i fara. Men vi i Västvärlden är dåliga på att utkräva ansvar av regimerna. Skydd för minoriteter måste bli en central del i USA:s och EU:s politik för Mellanöstern och Nordafrika.

Helsingborgs Dagblad - 09 maj 18 kl. 15:49

Oro för ökade spänningar i Mellanöstern

Att USA lämnar Iranavtalet skapar ett mer oförutsägbart Mellanöstern. Beslutet spelar de iranska hökarna i händerna och riskerar att leda till kärnvapenspridning i regionen, enligt en expert. Varningarna om ökad instabilitet duggar tätt efter det att pr.

Kristianstadsbladet - 03 jul 14 kl. 15:46

Hårdför islamism oroar Mellanöstern

I spåren av krig, kidnappningar och våldsdåd oroar sig muslimska länders befolkningar allt mer för militant islamism.Framför allt ökar rädslan för extremism i Mellanöstern, enligt en opinionsmätning.
En stor majoritet av invånarna i muslimska länders oroas av hotet som militant islamism utgör i deras länder, visar en opinionsmätning som omfattar 14 000 människor i 14 länder.

BT - 03 jul 14 kl. 15:46

Hårdför islamism oroar Mellanöstern

I spåren av krig, kidnappningar och våldsdåd oroar sig muslimska länders befolkningar allt mer för militant islamism. Framför allt ökar rädslan för extremism i Mellanöstern, enligt en opinionsmätning.En stor majoritet av invånarna i muslimska länders oroas av hotet som militant islamism utgör i deras länder, visar en opinionsmätning som omfattar 14 000 människor i 14 länder.

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 16:08

Påven på resa i Mellanöstern

Påven Franciskus har inlett en uppmärksammad rundresa i Mellanöstern. Han började i Jordanien där han förespråkade fred i Syrien - och respekt för den krympande kristna befolkningens rättigheter i regionen.
- Religionsfrihet är i själva verket en grundläggande mänsklig rättighet och jag måste uttrycka min förhoppning om att den kommer att respekteras i hela Mellanöstern och över hela världen, sade han enligt AFP.

BT - 24 maj 14 kl. 16:08

Påven på resa i Mellanöstern

Påven Franciskus har inlett en uppmärksammad rundresa i Mellanöstern. Han började i Jordanien där han förespråkade fred i Syrien - och respekt för den krympande kristna befolkningens rättigheter i regionen. - Religionsfrihet är i själva verket en grundläggande mänsklig rättighet och jag måste uttrycka min förhoppning om att den kommer att respekteras i hela Mellanöstern och över hela världen, sade han enligt AFP.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Oro för Mellanöstern höjer oljepris

Oljepriset steg till nästan 110 dollar fatet på oro över det eskalerande våldet mellan Israel och palestinierna. Investerare fruktar att andra länder i Mellanöstern dras in i konflikten och därmed ett minskat oljeflöde från regionen som står för mer än en tredjedel av råoljetillgångarna i världen. Brent råolja för leverans i januari steg med 88 cent till 109,83 dollar fatet..

Helsingborgs Dagblad - 19 nov 12 kl. 08:37

Oro för Mellanöstern höjer oljepris

Oljepriset steg till nästan 110 dollar fatet på oro över det eskalerande våldet mellan Israel och palestinierna. Investerare fruktar att andra länder i Mellanöstern dras in i konflikten och därmed ett minskat oljeflöde från regionen som står för mer än en tredjedel av råoljetillgångarna i världen. Brent råolja för leverans i januari steg med 88 cent till 109,83 dollar fatet..

Nyhetskanalen - 19 nov 12 kl. 08:35

Oron i Mellanöstern driver upp priset på oljan

Oljepriset steg till nästan 110 dollar fatet på grund av oro över det eskalerande våldet mellan Israel och palestinierna. Investerare fruktar att andra länder i Mellanöstern dras in i konflikten och därmed ett minskat oljeflöde från regionen som står för mer än en tredjedel av råoljetillgångarna i världen. Brent råolja för leverans i januari steg med 88 cent till 109,83 dollar fatet..

Fler nyheter från VA

VA - 2 timmar sedan

Så klär du dig bäst för jobbintervjun – enligt modepsykologen

Dawnn Karen ger sina fem bästa tips. .

VA - 2 timmar sedan

Smådeppig start på Wall Street

USA-börserna öppnar ner på tisdagen med samtliga index på minus.   .

VA - 3 timmar sedan

Dags att döda myten om multitasking – ojämlikhet tvingar kvinnor till mer arbete

Kvinnor lägger i snitt fyra timmar mer i veckan på arbetsuppgifter i hemmet. .

VA - 3 timmar sedan

Svagaste kronan sedan 2002 - ”svårt att se vad som skulle kunna få det att vända”

"Det är ingen omöjlighet att kronan går över 10 mot dollarn." .

VA - 4 timmar sedan

Svenska kronan når ny bottennotering – svagaste på 17 år

Kronan tappar mot dollarn och euron. .

VA - 5 timmar sedan

Så mycket kostar klimatförändringarna – världsekonomin kommer krympa med flera procent till år 2100

"Praktiskt taget alla" länders ekonomier kommer ha påverkats negativt av klimatförändringarna till 2100.  .

VA - 7 timmar sedan

Svenskt företag tillverkar klimatsmarta byggblock - till växande trähustrenden

Hållbarhetsvågen har sköljt över hela fastighets- och byggbranschen. Svanenmärkta fastigheter och klimatsmarta hus är numera en självklarhet. IsoTimber Holding AB surfar på vågen med en klimatsmart husstomme som tillverkas av unika byggblock.

VA - 7 timmar sedan

Svenska banken: ”Vi jobbar för våra kunder – inte nästa kvartalsrapport"

Storstadsfokuserade, slutna och vinsthungriga. Det är en allt vanligare kritik mot bankerna. Samtidigt visar undersökningar att privatkunder som har flera banker är mer nöjda.

VA - 7 timmar sedan

Bli av med skitstövlar och rövhattar på jobbet – med hjälp av dessa 5 ”lifehacks”

Ledarskap i digitalåldern kräver nya förmågor. En av de viktigaste framgångsfaktorerna kan vara att göra sig av med saboterande rövhattar. .

VA - 8 timmar sedan

Cancerbolaget rusar tvåsiffrigt efter stark rapport

"De intensiva dialoger vi redan för med ett stort antal kliniker ska ge ännu mer positiva ekonomiska resultat under det andra halvåret 2019", skriver vd Johan Löf i Raysearch delårsrapport. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.