YLE > Finland

Sunday, 25 August, 04:56

YLE - 22 jul 19 kl. 08:36

Rökbastu brann i SnappertunaDen nio kvadratmeter stora bastun stod i ljusan låga då räddningsverket anlände och en del av terrängen omkring hade fattat eld..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Snappertuna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rökbastu, branni , Snappertuna
YLE - 02 aug 16 kl. 17:54

Turismen frodas men lokalbefolkningen minskar i Snappertuna kyrkby

De senaste åren har allt fler turister, såväl inhemska som utländska, hittat till Snappertunaskogarna. Holger Wickström, som är ordförande för föreningen Hembygdens vänner i Snappertuna, är glad över den ökade turistströmmen men bekymrad över det sinande antalet bybor. - Snappertuna är väldigt olika beroende på vilka delar man tittar på.

YLE - 27 aug 15 kl. 20:53

Tre skadades i eldsvåda i Snappertuna

Tre personer skadades i en eldsvåda i Snappertuna i Raseborg i kväll. Ett garage totalförstördes i eldsvådan på Väktarvägen. En av personerna skadades allvarligt.

YLE - 22 apr 16 kl. 13:04

"Skjut upp beslutet att stänga Snappertuna skola"

Beslutet att stänga Snappertuna skola borde skjutas upp med minst ett år. Lärare, föräldrar och andra invånare anser att beslutet att stänga skolan gjorts på felaktiga bedömningar. Snappertunabor har skickat ett brev till staden Raseborg där de skriver att de motsätter sig en stängning av skolan.

YLE - 27 jun 16 kl. 14:56

Varg dödade får i Snappertuna

I förra veckan hittades fyra döda får i Norrby i Snappertuna. Alla fyra dog av ett bett i halsen som sannolikt orsakades av en eller flera vargar. Fåren dödades under natten mellan onsdagen och torsdagen (22 - 23.

YLE - 27 apr 17 kl. 12:41

Våtmarken i Snappertuna så gott som klar – se bilder

Efter många tag med grävskopan och otaliga traktorlass med jord har den nya våtmarken i Broby nu tagit form. Våtmarken gör både djurlivet, havet och jordbrukaren en tjänst. Våtmarken har byggts på en sank mark där det inte gick att odla.

YLE - 26 apr 16 kl. 12:35

Förslag: Snappertuna skola får dra andan ett år till

Snappertuna skola i Raseborg får ett år till innan skolan stängs. Raseborgs stadsstyrelse vill däremot ha endast två hälsostationer i staden. Stadsstyrelsen möttes i går (25.

YLE - 05 apr 16 kl. 19:37

Slutet hägrar för omtvistad fasanjakt i Snappertuna

Den kommersiella fasanjakten i Snappertuna har både polisanmälts och valsat runt i domstolarna de senaste åren. Nu verkar det bli slut på jakten. - Jag har fått ett bättre erbjudande, säger Osmo Ruoho som driver fågeljakten på Norrby gård i Snappertuna.

YLE - 04 jun 16 kl. 14:11

Våtmark i Snappertuna ska hjälpa rena Ekenäs skärgård

Nu ska Ekenäs södra skärgård skonas från en del av skadliga partiklar som rinner ut i vattnet. Raseborgs största våtmark ska byggas på Broby gård och fungera som ett filter för vattnet från utloppsdikena och åkrarna. Det råder stor glädje på Broby gård i Snappertuna.

YLE - 13 mar 17 kl. 16:44

Vargdebatten går het efter dödad hund i Snappertuna

Nyheten om två vargar som dödade en lapphund i Snappertuna på fredagsnatten (10.3) fick mycket spridning och väckte debatt i sociala medier. Hundens ägare Tobias Ekman valde att berätta om händelsen för att lyfta fram det växande vargproblemet i Västnyland.

YLE - 03 maj 17 kl. 16:26

Jakten fortsätter på Norrby i Snappertuna: Ny företagare träffade alla grannar först

En ny företagare vill nu satsa på grannvänlig jaktturism på Norrby gård i Snappertuna. Den nya företagaren inleder också köttproduktion på gården. Tanken är att minska på de större jakterna när Mika Lahtinens företag Milacohunt tar över.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Två poliser skadskjutna i Borgå - stort polispådrag i staden

Två poliser har blivit skottskadade i samband med ett uppdrag i Borgå, meddelar polisen i Östra Nyland..

YLE - 8 timmar sedan

De förvildade nötkreaturen i Laukas har fångats in

Kring trettio tjurar, kor och kalvar har med hjälp av foder och andra läckerheter lockats till en inhägnad. Hjorden har varit på rymmen sedan i våras..

YLE - 9 timmar sedan

E-cigarettrökare drabbas av oförklarlig sjukdom i USA – THL-expert: “Kan också hända i Finland”

I USA har omkring 200 människor drabbats av lungproblem som misstänks hänga ihop med rökning av e-cigaretter. En av patienterna har dött. I Finland har man än så länge inte stött på liknande fall, men experterna utesluter inte att det kan hända också här..

YLE - 11 timmar sedan

Sari Essayah fortsätter som KD:s ordförande – Peter Östman vald till första vice ordförande

Kristdemokraterna valde som väntat Sari Essayah till sin ordförande under partimötet i Uleåborg. Till vice ordförande valdes Peter Östman, Viljami Haavisto och Sonja Falk..

YLE - 13 timmar sedan

Raseborg planerar investera för nästan 12 miljoner nästa år - kultur, skolor och muddring tar den största potten

Det finns många och stora behov av investeringar i Raseborg. En arbetsgrupp har nu gjort upp ett förslag för vad staden ska renovera de kommande åren..

YLE - Igår: 15:22

Störningar i metrotrafiken - vattenskador ställer till det

Det förekommer fortfarande störningar i metrotrafiken på grund av vattenskador från gårdagens häftiga regn. Metron trafikerar lördagen som normalt, men Järnvägstorgets metrostation är stängd..

YLE - 15 timmar sedan

Polis sköts i ansiktet med gasdrivet luftvapen – gärningsmannen misstänks för mordförsök

I Jyväskylä har en polis skottskadats i ansiktet av en kula från ett gasdrivet luftvapen i samband med en utryckning..

YLE - 15 timmar sedan

STT: Sannfinländarna har gett varning åt en medlem för "deltagande i opasslig verksamhet"

Sannfinländarna har gett en varning åt en av sina medlemmar som deltog i Kansallismielisten liittoutumas sommarläger. På sommarlägret sköt deltagarna med luftgevär och pilbåge mot måltavlor där människors ansikten var avbildade..

YLE - 16 timmar sedan

STT: Pensionsförsäkringsbolag vill placera i de planerade snabbtågen till Åbo och Tammerfors

Enligt nyhetsbyrån STT:s uppgifter är två stora pensionsförsäkringsbolag intresserade av att placera i de stora banprojekten som regeringen har i planerna..

YLE - 19 timmar sedan

Rekordvinst på över 90 miljoner i Eurojackpot till Finland

Alla tiders största huvudvinst i Eurojackpot har landat i Norra Savolax, uppger tipsbolaget Veikkaus..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.