Expressen > Nyheter

Friday, 23 August, 13:59

Expressen - 22 jul 19 kl. 08:26

Miljoner småfåglar dödas under olivskörden varje årVarje år dödas miljoner småfåglar i samband med olivskörden i Medelhavsområdet.Nu varnar experter för de ödesdigra konsekvenserna av jordbruket, rapporterar Independent.– På natten blir de förvirrade av de starka ljusen, vilket gör att de sugs in av traktorerna och dör, säger forskaren Vanessa Mata..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Medelhavsområdet, Independent, Vanessa Mata

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljoner småfåglar, dödasunder , olivskördenvarje , år
YLE - 07 maj 17 kl. 12:02

Finlands stränder feststädas till 100-årsjubileet

Det är ganska tomt på badstränderna på Runsala i Åbo, trots att det är en av de varmaste vårdagarna. Några tyska ungdomar sitter och njuter av solen och deras hund springer av och an ut i vattnet, som faktiskt inte är så varmt, där det emellanåt också syns någon sen vinterbadare. Eller egentligen är det inte så tomt på stränderna.

Skånskan - 05 okt 18 kl. 17:25

Med fåglar i fokus

SJÖBO Tålamod – det är det den viktigaste egenskapen en fotograf måste ha för att fånga fåglar på bild.
Det vet Eva Kronvall. Nu visar hon upp en del av de fågelbilder hon själv tagit de senaste 15 åren på Sjöbo konsthall.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

Sydsvenskan - 02 jun 13 kl. 06:30

Kärlek med dominosvek

En bostadsrätt i Malmö älskar vårt gathus i Eslöv. Gathuset är förälskat i en suterrängvilla på andra sidan stan. I dess kravlösa röda tegel, i räta linjer och känslan av sobert 60-tal.

Barometern - 08 jan 14 kl. 09:22

Du gör skillnad!

Låt 2014 vara året då du gör skillnad. Även om det du åstadkommer bara är en droppe i havet så har det betydelse. Havet består av droppar, utan dem inget hav.

Sydsvenskan - 31 okt 15 kl. 15:45

Uppsagd från tillvaron

I oktobersolen faller löven som guldstoft över kyrkogården där jag bor. Så skulle man kunna tänka sig ett liv efter detta, ett långsamt fallande genom ljuset. När mörkret kommer nu i helgen får oljeljusen och gravlyktorna de dödas kvarter att likna ett bostadsområde där man samlas kring köksborden för att äta middag och prata om vad som hänt under dagen.

Skånskan - 10 jul 16 kl. 14:00

En utställning väl värd en omväg

Konst i Skåne KONST
Hertha Hillfon – Ett arv att förvalta
Tomarps Kungsgård
Till och med 28 augustiOm inte förr kom konstnären och keramikern Hertha Hillfons (1921-2013) namn på allas läppar när Waldemarsudde sommaren 2008 visade Minnenas vind – den stora och magiskt vackra utställningen om hennes konstnärskap.
Självklart hade Hertha Hillfon en trogen beundrarskara som under decennier villigt låtit sig förföras av hennes totala respektlöshet för leran. Och självklart hade hon, sedan debuten 1958, haft otaliga välbesökta och rosade utställningar, ändå var det först på Waldemarsudde som vidden av hennes lika säregna som rika konstnärskap först kom till synes.

YLE - 01 maj 17 kl. 08:17

Skötseln av Ramsholmen i Ekenäs delar meningarna

Det är förbjudet att fälla eller forsla bort lövträd från grönområdet Ramsholmen i Ekenäs. Ramsholmen hör till Natura 2000-nätverket och är fredat enligt naturskyddslagen.Tidigare betraktades området som en vårdad parkskog.

Skånskan - 21 jan 19 kl. 06:00

En vampyrsaga tar form på scen scen

Den 9 mars är det premiär för den nyskrivna pjäsen Oscar Liljas försvinnande på Hipp. I våras var jag med när regissören Sara Cronberg och pjäsförfattaren Sara Bergmark träffades och blev sugen på att följa arbetat fram till premiären. Första nedslaget blev förra veckans kollationering.

Skånskan - 05 jun 19 kl. 09:22

De har hållit koll på miljön i över tjugo år

SLUTAR. Nu har Anna-Carin Linusson och Birgitta Karlsson bråttom att bli klara med förslaget till nytt naturvårdsprogram för Eslövs kommun. I sommar går de nämligen i pension efter att ha arbetat med kommunens miljö i över tjugo år.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Liverpools avtal med Nike väntas slå nytt tröjrekord

Liverpool är på väg att teckna ett nytt tröjavtal med Nike, som kan komma att bli det största någonsin i Premier League.Det rapporterar Forbes och flera brittiska tidningar..

Expressen - 45 minuter sedan

Framgångsrik vd begärs häktad för mord

Den framgångsrika direktör som greps i Stockholm, misstänkt för mord begärs nu häktad..

Expressen - 1 timme sedan

Göteborg missade avgiftsbeslut – föräldrar till 18 000 barn drabbas

Först missade kommunen fakturera föräldrar för förskoleavgiften juli månad.Nu har man även missat avgiften för fritidshemmen.Anledningen är att grundskoleförvaltningen inte visste att ett beslut var fattat, rapporterar Göteborgs-Posten..

Expressen - 1 timme sedan

Monsterfisk i Skagerrak blev nytt fiskerekord

Mitt i natten fick han napp – 430 meter under båten. Efter en timmes kamp i Skagerrak fick Mattias Jonsson upp den stora håkäringen till ytan och nu har föreningen Sportfiskarna godkänt fisken som ett nytt sportfiskerekord..

Expressen - 1 timme sedan

Plastflaskor mer klimatsmart än glas

Plast är inte alltid det sämsta alternativet.När du handlar på Systembolaget är vin och öl i glasflaskor faktiskt sämre för klimatet..

Expressen - 1 timme sedan

Misstänkta för försatta på fri fot efter språngdåd

De två män som anhölls misstänkta för inblandning i sprängdådet mot Skatteverket i Köpenhamn har släppts på fri fot.– Det fanns inte längre skäl till frihetsberövande, säger åklagare Kristina Lindhoff Carleson till Sydsvenskan..

Expressen - 1 timme sedan

Experten om bränderna i Amazonas: ”väldigt skrämmande”

De aggressiva bränder som just nu skövlar stora skogspartier i Amazonas regnskog sätter stor oro i klimatexperter världen över.Brändernas effekter når långt bortom Amazonas gränser.– Det är utan tvekan en av de värsta naturkatastrofer som världen har sett, säger Øyvind Eggen, generalsekreterare för norska Regnskogsfondet.

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Anställd på skola ska ha attackerats av elev

En anställd på en skola ska på fredagsförmiddagen ha attackerats av en yngre person.– Den yngre personen benämns som elev, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region Syd.En tonåring är nu misstänkt för rån alternativ grov stöld..

Expressen - 2 timmar sedan

Tre släpps efter mordet på krögaren vid Ica i Danderyd

Med flera skott sköts en krögare ner utanför Ica i Danderyd.De tre misstänkta mördarna släpps nu på fri fot..

Expressen - 2 timmar sedan

Nu åtalas Joakim och Jonnas förföljare

Joakim och Jonna Lundell har flera gånger påtalat trakasserierna från personen som, enligt paret, förföljt dem i flera år. Nu väcks åtal om olaga förföljelse mot den unge mannen.”Ingen ska behöva uppleva denna mardrömssituation som mina klienter levt med under en längre tid”, skriver advokaten Elisabeth Massi Fritz till Expressen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.