BT > Nyheter

Monday, 19 August, 18:26

BT - 22 jul 19 kl. 06:54

Gammal Boråskärlek rostar i SlöingeBoråsaren Daniel Eråker lämnade Sjuhärad för studier i Halmstad för flera år sedan. Numera har han även lämnat Halmstad och det forna arbetet på Ringhals för att följa en annan passion i Slöinge, nämligen kaffe..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Boråskärlek, Slöinge, Daniel Eråker, Sjuhärad, Halmstad, Ringhals

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gammal, Boråskärlek, rostari , Slöinge
Skånskan - 23 dec 18 kl. 15:00

Kärlek förlorade kriget

GLIMÅKRA ”Det sitter i väggarna” heter ett tv-program på SVT. I väggarna på Simontorp sitter mycket, framför allt historia.I sin skrivarstuga berättar författaren, läraren och historikern Anders Blidberg att gården har anor till i alla fall 1300-talet då den omnämndes för första gången.

Västerbottens Folkblad - 14 mar 15 kl. 13:47

Författaren Inge Eriksen död

Den danska författaren Inge Eriksen har avlidit, 79 år gammal, skriver danska Dagbladet Information. Eriksens var under en period politiskt aktiv och hennes författarskap var starkt vänsterorienterat. Hon romandebuterade 1976 med ”Victoria och världsrevolutionen”, den första delen i en trilogi ”om arbete, politisk kamp och kärlek”.

Kristianstadsbladet - 25 jun 14 kl. 06:30

Tyska gäster i svensk hembygd

Foto: Tommy Svensson
I går avslutades första delen av ett projekt där tyska och svenska hembygdsförbund har ett utbyte. I höst är det dags för nästa del. Deltagarna är nöjda hittills, efter tre fullspäckade veckor i södra Sverige.

Skånskan - 07 dec 15 kl. 14:00

Julen är hektisk för hantverkarna

Personligt DOCKMAKARE. – Jag tycker det är jätteroligt. Och ull är ett så skönt material.

Kristianstadsbladet - 26 maj 14 kl. 08:00

Tjollekålle bymästare 2014 - trots psykningar

Foto: Tommy Svensson
I krig, kärlek och byakamp är allt tillåtet. Byakampen innehöll psykningar och göingemytologi.
Förlusten sitter kvar i minnet.

Sydsvenskan - 16 mar 15 kl. 12:31

Politiskt aktiv sf-författare

Den danska författaren Inge Eriksen har avlidit, 79 år gammal, skriver danska Dagbladet Information.Eriksens var under en period politiskt aktiv och hennes författarskap var starkt vänsterorienterat. Hon romandebuterade 1976 med "Victoria och världsrevolutionen", den första delen i en trilogi "om arbete, politisk kamp och kärlek".

YLE - 28 mar 17 kl. 11:00

Plottrigt Inter, oestetiskt Ilves, retro-RoPS, VPS fullträff - vilket är din egen favorit?

PS Kemi har ett ankare, JJK har räven, IFK Mariehamn har sin kronhjort medan KuPS lagmärke för tankarna till DDR och FC Inter andas norra Italien. Du ser fotbollsligans klubbmärken med jämna mellanrum, men har du någonsin reflekterar över deras innebörd? Inför ligastarten 2017 lät Yle Sporten författaren och sportjournalisten Leonard Jägerskiöld Nilsson ta en titt på den inhemska ligans tolv klubbmärken.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 15 kl. 04:00

Årets bästa böcker – 14 recensenter väljer

Jenny Högström Kristofer Folkhammar
Magisterlekarna På Läroverket är Magistern suverän, han har full kontroll såväl över sin uppenbarelse som över klassen som över de nogsamt regisserade lekar med utvalda elever som utövas i det fördolda. Tills en störning inträffar.
Den här romanen utspelar sig i ett helt igenom homoerotiskt universum, med karaktärer som Bambipojkarna och Hyenorna.

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

BORÅS: Klippte av offers finger i sadistiskt dåd – nu misstänkt för nytt grovt brott

Mannen släpptes förra ifjol ett långt fängelsestraff. Brottet: grovt rån – och tortyr med ett avklippt finger. Efter att polisen för ett par veckor sedan hittat ett avsågat gevär riskerar han en ny flerårig påföljd..

BT - 30 minuter sedan

Polisen: Volvo sedd vid nytt försvinnande

Polisen rubricerar nu en 80-årings försvinnande i Malå som människorov. Polisen bekräftar också att den Volvo som stals i samband med mordet på en 70-årig man i Markaryd i Kronobergs län har setts i Malå kommun dagarna innan 80-åringen försvann..

BT - 45 minuter sedan

Uppoffringarna som fört Fredricson till toppen

Peder Fredricson, 47, har medvetet – om än något motvilligt – anpassat sig till de krav som ställs på världsstjärna. Då finns inte mycket tid till annat än en ständig strävan efter perfektion..

BT - 1 timme sedan

S-veteranen Enn Kokk är död

BT - 1 timme sedan

Lars-Inge Andersson:”Vi behöver inte fler chefer- vi behöver en stadsarkitekt”

Sedan Måns Hallén på grund av kränkningsanmälningar lämnade sin tjänst som förvaltningschef i slutet på 2018, har Marks kommun saknat stadsarkitekt. Nu riktar Kristdemokraterna kritik mot Markmajoriteten. – Nu ska alla tycka till, det blir ingen enhet och allt tar längre tid, säger Lars-Inge Andersson, ledamot för KD i kommunstyrelsens arbetsutskott..

BT - 1 timme sedan

Textilmuseet vill höja biljettpriset till Versace-utställningen

Textilmuseet vill höja biljettpriset med 100 procent under vinterns utställningssatsning ”Gianni Versace – retrospective”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.