YLE > Finland

Sunday, 18 August, 22:06

YLE - 22 jul 19 kl. 06:16

Hangöbiblioteket lockar med konserter och vinterträdgård - stort antal besökare under jubileumsåretI september firar Hangös stadsbiblioteks byggnad 30 år. Med flera tusentals besök varje månad är Hangöborna fortfarande trogna kunder..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hangös, Hangöborna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hangöbiblioteket, lockarmed , konserteroch , vinterträdgård, stortantal , besökare, under jubileumsåret
YLE - 28 jan 17 kl. 14:19

Flyktingar flyttar bort från Hangö

Alla asylsökade som kommit till Hangö och fått asyl i Finland har flyttat till annan ort. Huvudstadsregionen, utbildning och jobb lockar. - Av någon anledning har de asylsökande som bott i Hangö och sedan beviljats asyl inte valt att stanna i Hangö, berättar Arto Mansikkavuori som är chef för Röda korsets flyktingförläggning i Hangö.

YLE - 04 sep 16 kl. 18:34

Spa, hotell och flera bostäder ska locka folk till Hangö året runt

Människor som vill möta människor ska liva upp Hangö året om. De ska bli så förtjusta i staden att de vill vara där även då det är mörk och kall vinter. Nya bostäder, ett spa, en tillbyggnad till Hotell Regatta och bättre service ska locka mera folk till Hangö.

YLE - 18 maj 16 kl. 19:12

Jean Sibelius kom till Hangö för att festa

Tonsättaren kom till Hangö för att få ro från sin gravida fru, konstnären Venny Soldan-Brofeldt vandrade naken på stugan i Tvärminne och sångaren Georg Malmstén lät staden inspirera till en av sina folkkäraste valser. Hangö har alltid varit pop bland kultureliten. Nu kan man bekanta sig med de kända besökarna på en utställning på Hangö museum.

YLE - 15 jul 14 kl. 12:11

Köpman i Hangö säljer till seglare och lastbilschaufförer

Varuhus, supermarket och hypermarket. Det är stora enheter som gäller för butiker i dag. För att den lilla butiken ska överleva måste man vara mera personlig och erbjuda småskaliga tjänster.

YLE - 02 nov 15 kl. 11:10

”Futsal bra vinterträning för fotbollsspelare”

Futsal är vinterträning för fotbollsspelare, säger Alexander Österlund från Hangö. Han spelar fotboll i FC HIK och är spelande tränare i futsallaget HFC. Det finns fotbollstränare som anser att futsal inte är lämplig vinterträning för fotbollsspelare.

YLE - 29 jul 13 kl. 07:11

Konsten lockar turister

Sommarutställningarna i Fiskars är ett dragplåster för många som besöker bruket. Sammanlagt 6000 personer har sett sommarens båda utställningar Glädje och Gnist vilket är något mera än ifjol. Enligt utställningsguide Melanie Orenius har Fiskars många utländska besökare, speciellt från Tyskland och Japan.

YLE - 14 maj 17 kl. 08:14

Hangökändisen sköldpaddan Sköldis flyttade till Ingå på äldre dar

Sjökapten Johansson-Juup i Hangö hade med sig en exotisk gåva när han kom hem till Kapellhamnen från en av sina långfärder ute i stora världen. Sköldpaddan Sköldis och hennes två syskon. Sköldis visade sig vara av gott virke.

YLE - 26 jan 14 kl. 17:14

Sun City vintertränar i Västerbyhallen

På lördagen samlades omkring fyrtio spelare och tränare från föreningen Sun City i Hangö till ett träningsläger i Västerby fotbollshall i Ekenäs. Lägret är ett av fyra som klubben ordnar före säsongstarten i hallen.
Förminska
Spela upp klipp på Arenan
Spela upp klipp på Arenan
Att klubben väljer att komma till Västerby för att träna, beror inte på att träningsmöjligheterna i Hangö skulle vara dåliga, säger representationslagets nye tränare Tony Andersson: - Vi har ju Cuplishallen, men där är ju underlaget ganska hårt så vi kan inte träna full contact, det vill säga tackla till slut.

YLE - 16 sep 14 kl. 19:00

Hangöpolitiker prisar planerna på Fabriksudden

Planerna på Fabriksudden är de bästa möjliga för Hangöbornas del. Det anser politikerna Sten Öhman (SFP) och Jouko Kavander (SDP) unisont. Till projektets skeptiker säger de att det inte finns någon dold agenda i det samarbetsavtal som staden har skrivit under med Regatta Resorts.

YLE - 06 jun 14 kl. 14:16

Vind för våg i Hangö

Temat för Hangö teaterträff är i år vind för våg och det syns på många olika sätt. Hangö teaterträff del 1 - Antonia Ringbom och Robin Sandberg9 minuterSpela upp klipp på Arenan: Hangö teaterträff del 1 - Antonia Ringbom och Robin SandbergHangö teaterträff del 2 - Matilda Sundström och Maria Lundström10 minuterSpela upp klipp på Arenan: Hangö teaterträff del 2 - Matilda Sundström och Maria LundströmHangö teaterträff del 3 - Anna Hultin och Niklas Åkerblom9 minuterSpela upp klipp på Arenan: Hangö teaterträff del 3 - Anna Hultin och Niklas ÅkerblomDet är 23:e gången som scenkonstnärer och teaterintresserade samlas i Hangö i början av juni. Under den fyra dagar långa teaterträffen ordnas runt 30 olika evenemang; det är pjäser, konserter, diskussioner,

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Skottlossning i Tammerfors centrum: En person skadad, en gripen

I Tammerfors centrum skottskadades en person tidigt på söndagsmorgonen. Fallet utreds som försök till dråp..

YLE - 6 timmar sedan

Hundratals demonstrerade på den andra årsdagen för knivdådet i Åbo

Dagen förlöpte lugnt, trots att både högerextremister och en motdemonstration samsades om gatorna i Åbo. Högerextremistiska Kansallismielisten liittoumas marsch samlade kring 250 personer, medan motdemonstrationen hade kring 500 deltagare..

YLE - 7 timmar sedan

Motorbåten är kung i Finland – marknaden för segelbåtar fortsättningsvis trög: “Den hektiska livsstilen en orsak”

Sommar, sol och segelbåt – kan det bli bättre? Tja, det verkar faktiskt som om finländarna föredrar motor framom segel. Årligen säljs bara 10-20 nya segelbåtar, medan motorbåtar säljs i tusental..

YLE - 7 timmar sedan

Sjövett är inte en självklarhet för alla – båtkörkort delar åsikter bland besökare på båtmässan i Helsingfors

Den flytande båtmässan på Drumsö i Helsingfors är en lång kavalkad av skinande motorbåtar och några enstaka segelbåtar. På de fullspäckade bryggorna har båtfolket samlats för att beundra de nya och vackert skinande båtarna i solskenet i augusti..

YLE - 7 timmar sedan

Raseborgs tjänstemän har nu svarat på invånarinitiativet om Hagahemmet: Inte vettigt att uppdatera renoveringsplanerna

Raseborgs stads tjänstemän ger tummen ner till invånarinitiativet att renovera och bygga ut äldreboendet Hagahemmet i Ekenäs centrum. Stadsstyrelsen ska ta ställning till tjänstemännens svar på initiativet på sitt möte på måndag 19.8..

YLE - 10 timmar sedan

Lovisa Historiska Hus lyfter fram kärnverksamheten - debatter, demonstrationer och dekorativa detaljer

Lovisa Historiska Hus ordnades första gången 2005 med byggnadsvård och renovering som viktiga ingredienser. I år fokuserar evenemanget åter på den ursprungliga kärnverksamheten..

YLE - 12 timmar sedan

Ingen sänkning av "tampongskatten" görs under den här regeringsperioden

Finansminister Mika Lintilä (C) slår ned förslaget om en sänkning av den så kallade tampongskatten. Hans parti föreslog före vårens riksdagsval en säkning av momsen. Det här berättar tidningen Keskisuomalainen..

YLE - 13 timmar sedan

Med nytt hjärta tävlar Mikael Kock i VM för transplanterade: "Jag känner mig stark"

Innan sin hjärttransplantation kunde Maxmobon Mikael Kock inte idrotta alls. Nu, tre år senare, är han på väg för att tävla i kulstötning i World Transplant Games i England, som samlar över 2 000 transplanterade idrottare..

YLE - 14 timmar sedan

Emmi Nurmi ville inte att gården i Snappertuna skulle dö ut - nu har hon 500 får

Under det senaste halvåret har pusselbitarna fallit på plats i Emmi Nurmis liv. Hon har examensbetyget i handen och generationsväxlingen har blivit verklighet. Nu bor hon på sin hemgård med 75 kor och närmare 500 får..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.