Expressen > Opinion

Sunday, 25 August, 04:38

Expressen - 22 jul 19 kl. 06:15

Åtta år efter Utöya och nazismen växer snabbtVi trodde att högerextremismen skulle försvinna när den hade visat sitt vidriga ansikte. I stället ökar den, i Sverige och Europa, skriver Kadir Kasirga och Anders Österberg..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Utöya, Sverige, Europa, Kadir Kasirga, Anders Österberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åtta, årefter , Utöyaoch , nazismen, växer, snabbt
DN - 09 aug 17 kl. 17:41

Vi måste ta nazismen på allvar

Dagens nazister har ingen parlamentarisk makt. Men de har en gatans makt, en hotens och våldets makt. Och snart är alla döda som själva minns Förintelsen, som i verkligheten upplevt vad som händer när nazismen får växa.

SVT Debatt - 27 jan 19 kl. 07:00

”Jag gör allt så länge jag orkar för att stoppa nazismen”

Michael Ben-Menachem hamnade som åttaåring i ett slavarbetsläger. Klicka på klippet för att höra honom berätta varför han aldrig slutar berätta om vad som hände honom..

Nyheter 24 - 28 jun 12 kl. 15:59

"Nazitvillingarna" började röka marijuana - lämnade nazismen


Prussian Blue-sångerskan: "Marijuana räddade mitt liv." De två tvillingarna Lamb och Lynx väckte anstöt och blev kända över hela världen när de, bara elva år gamla, turnerade runt som ett slags "gulliga" nazisttrubadurer under namnet Prussian Blue (namnet på den gas som användes för att avrätta judar i koncentrationslägren).Men nu har de små nazistflickorna, som kallades "hatets nya ansikte", vuxit upp.

Nyheter 24 - 03 okt 13 kl. 15:03

Så lever barnen i den nazistiska miljönKartlägger nazismen"Nätet är nazisternas bästa verktyg""Finns flera som kan tänka sig att använda våld""Man ska aldrig underskatta en fascist"

STOCKHOLM. I en video som Svenska Motståndsrörelsen publicerat på Facebook, för att visa upp deras aktiviteter under de senaste åren, kan man bland annat se ett antal unga barn figurera.I de flesta fall rör det sig om aktivisternas egna barn.?

Nyheter 24 - 03 okt 13 kl. 15:03

Så lever barnen i den nazistiska miljönKartlägger nazismen"Nätet är nazisternas bästa verktyg""Finns flera som kan tänka sig att använda våld""Man ska aldrig underskatta en fascist"

STOCKHOLM. I en video som Svenska Motståndsrörelsen publicerat på Facebook, för att visa upp deras aktiviteter under de senaste åren, kan man bland annat se ett antal unga barn figurera.I de flesta fall rör det sig om aktivisternas egna barn.?

SmålandsPosten - 18 jan 14 kl. 23:42

Vi tänker sätta stopp för rasisternas frammarsch

Nazistiska stöveltramp och rasistiska slagord har åter börjat höras runt om i Europa, i Sverige och här i Kronoberg. Politiska partier med rasistiska förtecken har flyttat fram sina positioner i Europa. Den ekonomiska krisen har skapat ett politiskt utrymme och inom EU tänker ett flertal sådana partier bilda en gemensam högerextrem grupp inför valet till Europa­parlamentet i maj för att försöka få ytterligare makt och inflytande.

BT - 15 dec 14 kl. 20:38

"Blivit påminda om faran i nazismen"

På årsdagen av nazistattacken i Kärrtorp hölls en ny antirasistisk manifestation på måndagskvällen. Ett tusental människor trotsade kylan för att ta avstånd mot rasism. Nazisternas angrepp mot en antirasistisk demonstration den 15 december i fjol skakade om Sverige.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Sverigedemokraterna visar sitt rätta ansikte igen

Alla vet att Sverigedemokraterna är ett missnöjesparti där populism är vardag och rötterna finns i nazismen. När Jimmy Åkesson gladeligen gick med i (SD) var det ett utpräglat nazistparti..

Expressen - 18 maj 18 kl. 06:00

Sverige måste sätta stopp för islamismen

Svenska skolor ska undervisa om islamism på samma sätt som man gör om nazismen.Alla bidrag till organisationer med islamistiska kopplingar ska också stoppas, kräver KDU..

Expressen - 21 aug 19 kl. 17:00

Tyskland har inte gjort upp med sitt arv från nazismen

I oktober ställs Bruno D, en 92-årig tysk före detta lägervakt, inför rätta för sina brott under andra världskriget.Salomon Schulman ser ett Tyskland som sett genom fingrarna med bödlarna..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Vi förde en utrikespolitik som vann respekt i världen

Ett påstående om att Sverige under de åtta år som jag var utrikesminister förde en ”skamlös” utrikespolitik kan knappast få stå alldeles oemotsagt. Jag skulle hävda att vi förde en utrikespolitik som vann betydande respekt inte bara i det övriga Europa utan vidare än så, skriver Carl Bildt..

Expressen - 21 timmar sedan

Ni har bäddat för en aldrig tidigare skådad brottslighet

Övriga partier har i olika omgångar krattat manegen för social, kulturell och ekonomisk splittring, vilket lett till ökad brottslighet. Nej, Mikael Damberg, läget är inte ”allvarligt” – det är en katastrof, skriver polisen och riksdagsledamoten Katja Nyberg (SD). .

Expressen - Igår: 07:00

Hanif Bali straffas – men han har helt rätt om Bildt

Borgerliga debattörer och politiker måste få kritisera Carl Bildts arv – en dålig utrikespolitik i mångt och mycket.Vi måste lära oss av dessa misstag för att kunna svänga om utrikespolitiken vid ett maktskifte, skriver Martin Hallander (KD)..

Expressen - I förrgår: 13:05

Lyxknarkarna bidrar till att unga i min kommun mördas

Den organiserade kriminaliteten kan endast elimineras om hela samhället agerar. Där ingår att stoppa narkotikahandeln. Det finns en ytterst stor fara i att prioritera en välkammad fasad framför att ta ansvar för ungas rätt till en levnadsålder över 25 år, skriver Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka..

Expressen - 20 aug 19 kl. 07:00

Ditt utspel om knarkandet är ovetenskapligt, Löfven

Regeringen pekar ut en specifik socioekonomisk grupp och några enskilda kommuner som särskilt ansvariga för narkotikahandel och skjutningar. Det är orättvist mot de utpekade och leder fel i arbetet för att stoppa gängkriminaliteten.Stefan Löfvens resonemang är befängt, skriver Mattias Lindberg..

Expressen - 19 aug 19 kl. 17:17

Vill Hyresgästföreningen cementera segregationen?

Den bild som Hyresgästföreningens Marie Linder ger i sin artikel stärker de krafter som vill cementera segregationen i vårt samhälle. Att hennes försvar av segregationen dessutom bygger på direkt felaktiga påståenden är ledsamt, skriver Reinhold Lennebo och Oskar Öholm från Fastighetsägarna..

Expressen - 19 aug 19 kl. 07:00

Vem bryr sig om skadan som dödar flest i Sverige?

Fallskador är den vanligaste skadan som dödar flest – men var är den politiska viljan för våra äldre? Jämför med det strukturerade arbetet mot barnolycksfall, eller trafikdöden som i dag bara är några procent jämfört med 1950, skriver professor Olle Svensson..

Expressen - 18 aug 19 kl. 07:15

Gui Minhais öde lyfts fram i Hongkong-protesterna

Varför bär demonstranterna i Hongkong bilder på en svensk under protesterna? Jo, ingen vill råka ut för Gui Minhais hjärtskärande öde: Kidnappad och fängslad av Kina. Nu får det vara nog, Margot Wallström.

Expressen - 17 aug 19 kl. 07:15

Balis inställning till muslimer är fanatism

Om du anser dig vara en rakryggad politiker Hanif Bali, då är jag för evigt tacksam för varenda ödmjuk politiker med krökt rygg i vårt land.Det du predikar om är motsatsen till våra svenska värderingar. Det är högst oetiskt och omoraliskt i din position som riksdagsledamot, skriver Menekse Mermer..

Expressen - 16 aug 19 kl. 07:05

Strama åt migrationen och hjälp människor på plats

Det är en stor sorg att migrationen gjorts till ett val om att tillhöra det onda eller det goda laget.Nu offrar S de mest utsatta på MP:s och C:s migrationspolitiska altare. Det är ett enormt hyckleri, skriver Jan Emanuel Johansson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.