Skånskan > Nyheter

Sunday, 18 August, 21:53

Skånskan - 22 jul 19 kl. 06:00

Spöket på Canterville blir nya operanHöör Kusligheter blandas med humoristiska inslag när Tord Nihlén gör opera i två akter av Oscar Wildes Spöket på Canterville.
Detta tillsammans med bland annat kompositören Thomas Blum.Det kryllar av barn, ungdomar och vuxna i lokalerna till Höörs musikskola. Alla utom orkestern har anlänt till första dagen av repetition.
– Operan utgörs av 38 stycken sångare i olika åldrar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Canterville, Kusligheter, Tord Nihlén, Oscar Wildes Spöket, Thomas Blum, Höörs, Tord, Virginia, Thomas, Richard Wieland, Wieland, Elin Eriksson, Kulturhuset Anders

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spöket, Cantervilleblir nya , operan
Skånskan - 24 nov 18 kl. 13:59

Operan – målet för unga talanger

HÖÖR
En ny uppsättning av sommaroperan i Höör planeras för fullt.
I augusti är det dags för premiär, men redan nu jobbas det hårt på att hitta bra sångare för alla roller som ska tillsättas. Under helgen fick därför unga talanger chansen att sjunga upp i en audition som i vanlig ordning arrangerades på Höörs musikskola.

YLE - 14 okt 13 kl. 14:06

Nationaloperan gör Fantomen på Operan

Som första teater i Finland sätter Finlands Nationalopera hösten 2015 upp alla tiders mest framgångsrika musikal, nämligen Andrew Lloyd Webbers ?Fantomen på Operan?. Musikalen görs i Nationaloperans egen version i regi av Tiina Puumalainen och med koreografi av Osku Heiskanen.

HBL - 14 okt 13 kl. 13:27

Nationaloperan visar Fantomen på operan

Totalt har man prickat in 45 föreställningar under spelåret 2015?2016. Musikalen framförs på originalspråket engelska.

Skånskan - 30 aug 18 kl. 10:00

Kärlek över gränserna på operan

Slags­mål, kär­lek över gränserna och en hel del ak­ro­ba­tik på hög höjd. Det är vad som bjuds när West side sto­ry in­tar Malmö ope­ra med pre­mi­är på fre­dag.
– Vi har väl­digt in­ten­siva roller, det går i ett ända tills man är död, säger Anton Zet­ter­holm med ett skratt.

Skånskan - 16 nov 16 kl. 09:40

Mahagonny växer fram på Operan

Opera – Good morning! Number twelve!
Dirigenten Julien Salemkours hälsning sätter igång ett intensivt bläddrande bland noterna och så är dagens repetitioner av Bertolt Brechts och Kurt Weills Mahagonny igång.

Sydsvenskan - 05 jul 15 kl. 13:05

"Skånska Operan har känselspröt inför detta fenomen"

Nu har de turnerande sommarskånska operasällskapen åter börjat cirkulationen. Skånska Operan och Operafabriken täcker hela landskapet, jämte Sjælland, och båda grupperna gör avstickare ända till Kalmar. Värst är Skånska Operan med sina 22 föreställningar från Ystad till Krapperup, från Bäckaskog till Borgeby och med final i Malmö framåt augusti.

Helsingborgs Dagblad - 05 jul 15 kl. 13:05

"Skånska Operan har känselspröt inför detta fenomen"

Nu har de turnerande sommarskånska operasällskapen åter börjat cirkulationen. Skånska Operan och Operafabriken täcker hela landskapet, jämte Sjælland, och båda grupperna gör avstickare ända till Kalmar. Värst är Skånska Operan med sina 22 föreställningar från Ystad till Krapperup, från Bäckaskog till Borgeby och med final i Malmö framåt augusti.

Skånskan - 23 jun 16 kl. 17:42

Operan flyttar ut på Malmöfestivalen igen

Kultur och Nöje Kultur
Även i år flyttar Malmö opera ut på Malmöfestivalen. Den stora konstgräsmattan rullas ut framför scenen på Stortorget och publiken får njuta av en konsertant version av Figaros bröllop och Rickard Söderberg med vänner som bjuder på sånger från kommande säsongs föreställningar.– Det blev en sådan succé förra året.

Sydsvenskan - 06 apr 11 kl. 06:30

Guldregn över Operan

Arkiv: Hussein El-Alawi 2010
Förra året gjorde Malmö Opera en rekordvinst på 17 miljoner kronor.
Förra året gjorde Malmö Opera en rekordvinst på 17 miljoner kronor, mer än dubbelt så mycket som Kungliga Operan i Stockholm fick ihop. En förklaring är att två av fjolårets uppsättningar, ?

BLT - 09 aug 11 kl. 15:21

Så var operan i Stenshamn ? stort bildspel

Den elva man starka operaensemblen på Utlängan väckte jubel i livräddningsskjulet i Stenshamn vid fredagens urpremiär på Mikael Nellborns nyskrivna opera. Det oavbrutna regnandet hade inte fått publiken att stanna i land. Stenshamns operahus var fyllt till bristningsgränsen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Bil körde av vägen

MALMÖ Under söndagskvällen strax efter klockan 18 inkom larm om en trafikolycka. En personbil körde av vägen mellan Fredriksberg och Sallerup i Malmö.Ambulans och räddningstjänst skickades till platsen.

Skånskan - 4 timmar sedan

1-0 på Stadion

FOTBOLL MFF leder på Stadion.I den sjunde minuten nickade Roman Gall in MFF:s ledningsmål.
Strax därpå hade Falkenbergs Robin Östlind ett bra läge, men i fritt läge fick han dålig träff på bollen.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Vi sover eller står och dräller”

FOTBOLL Det fortsätter att gå tungt för Borgeby FK-damerna i Eitettan.Mot nya tabellettan Hammarby blev det på söndagen 0-5 i baken.
– De första 25 minuterna var de inte inne på vår planhalva.

Skånskan - 5 timmar sedan

Personbil voltade – oklart skadeläge

HÖÖR Strax efter klockan 16 på söndagseftermiddagen inkom larm om singelolycka i Stockmölla, Höör. Det är en personbil som ska ha voltat.Ambulans och räddningstjänst har skickats till platsen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Vi behöver miljontals Greta Thunberg

“Tänk om vi ge­nom­för dras­tiska åt­gärder för att styra kli­matet och en dag finner att det inte hade nå­gon ef­fekt” skriver Lars J Eriksson i sin opinionstext
Var­ning för kli­mat­pa­niken (SKD, 4/8/2019). Men tänk tvärtom! Tänk om vi förnekar flera års “peer reviewed” forskning och alla varningar
från IPCC.

Skånskan - 7 timmar sedan

Vemod och hopp i sista loppet

Teckomatorp Regnet låg i luften när föreningen TK Fys arrangerade Torpaloppet för sista gången. Initiativtagaren Ted Svedenborn hoppas ändå på en fortsättning.– Det har varit fantastiskt roliga år och jag vet att det finns intresse för att driva det vidare och då har jag sagt att jag är behjälplig, säger Ted Svedenborn.

Skånskan - 10 timmar sedan

Körde in i mitträcket

Ekeröd Föraren tappade kontrollen över bilen och körde in i mitträcket. För egen maskin kunde föraren ta bilen åt sidan.
Larmet om trafikolyckan kom prick klockan tio på söndagsförmiddagen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Inbrott i fritidsgård

Någon bröt sig in på en fritidsgård i Kirseberg under tidiga söndagsmorgonen. Polisen larmades 03.47 till en fritidsgård på Kronetorpsgatan där någon hade slagit sönder ett fönster och tagit sig in.

Skånskan - 13 timmar sedan

Inga tåg mellan Malmö och Lund

Trafikverket arbetar med fyrspårsutbyggnaden mellan Malmö och Lund och tågtrafiken stängs av under helgen och ersätts med bussar. Från lördag 17 augusti klockan 23.00 till söndag 18 augusti klockan 9.

Skånskan - 14 timmar sedan

Polisbil krockade med träd under utryckning

En polisbil kolliderade med ett träd i samband med en utryckning i Trelleborgs kommun.Vid 22-tiden på lördagskvällen inträffade en olycka vid Mellanköpinge i Trelleborgs kommun. En polisbil på väg till en trafikolycka körde av vägen och kolliderade med ett träd.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.