YLE > Finland

Sunday, 18 August, 21:01

YLE - 22 jul 19 kl. 05:40

Fotgängarens risker ökar efter första november då 15-åringarna får börja köra lätta bilar - det säger både polisen och trafiklärareÄven stadsborna funderar på riskerna och tycker att 15-åringar nog är för unga för att få köra med en lätt bil. Samtidigt kan det här på ett sätt vara mer ekonomiskt och ekologiskt än mopedbilarna..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fotgängarens, risker, ökarefter första , november, , 15-åringarnafår , börja köra lätta bilar det säger både polisen och trafiklärare
YLE - 14 maj 19 kl. 19:06

Helsingfors sänker hastighetsbegränsningarna - "Fotgängarens dödsrisk halveras"

Staden börjar byta ut trafikmärken under maj och ska vara klar med arbetet i höst..

YLE - 11 aug 14 kl. 16:20

Fotgängare skadas främst under eftermiddagen – här sker trafikolyckorna

Fotgängare och cyklister löper störst risk för trafikolyckor vid arbetsdagens slut. På parkeringsplatser sker många olyckor också vid lunchtid. En stor del av de olyckor som resulterar i personskador sker under eftermiddagen.

YLE - 17 jun 13 kl. 11:54

Europeisk rapport: Kvinnor tar färre risker i trafiken än män

Kvinnor tar färre risker och har en mer positiv attityd till trafikregler och säkerhet än män, enligt en rapport från den Europeiska trafiksäkerhetsmyndigheten ETSC. Dödsfallen minska med 20 procent om alla betedde sig på samma sätt som kvinnorna i trafiken, fastslås i rapporten. Vid dödsolyckor är det klart oftare en man sitter bakom ratten, medan kvinnor löper klart större risk att dö som fotgängare eller medpassagerare.

BT - 16 jan 15 kl. 07:51

Här blir fotgängarna påkörda

BT besöker halkbanan på Jönköpings Trafikövningsplats för att få experttips om hur man bör hantera vinterns hala vägar. Bilen rullar i makliga 50 kilometer i timmen. Trots det får inte däcken något fäste på isen när bromspedalen trampas i botten med full kraft.

BT - 22 dec 14 kl. 19:09

Skenande sopbil dödade fotgängare

Föraren till sopbilen miste kontrollen, körde in i en skara fotgängare och kraschade till slut in i en husvägg. Minst sex personer miste livet mitt under julhandeln i skotska Glasgow.Dramatiska scener utspelade sig i centrala Glasgow, när föraren av en sopbil tappade kontrollen över fordonet och körde in i julhandlande människor.

Västerbottens Folkblad - 01 sep 16 kl. 13:19

Döms – körde på fotgängare

Fotgängaren blev påkörd på övergångsstället. Nu döms bilföraren. Det hela hände den 11 november förra året i korsningen Vilhelminavägen/Linnévägen i Lycksele.

Sydöstran - 06 nov 18 kl. 09:00

Nu lever reflexlösa fotgängare riktigt farligt

Nu i november- och decembermörkret dödas och skadas nästan lika många fotgängare som under hela resten av året – och fortfarande visar sig många av dem ha saknat reflexer, och upptäckts ”för sent”..

Skånskan - 04 apr 19 kl. 16:36

Bilist körde på en fotgängare

Skurup En medelålders kvinna åtalas för att ha kört på en annan kvinna på ett övergångsställe i vintras.
Hon åtalas för vållande till kroppsskada.Det var i november månad som en kvinna skulle passera Hyltaskogsvägen i Skurup.

VBL - 02 okt 12 kl. 12:15

Refuger ökar fotgängarnas säkerhet

Det ska bli säkrare för fotgängare att korsa Skolhusgatan. Därför byggs nu refuger i ett flera korsningar..

Dagens Medicin - 30 okt 18 kl. 16:00

Halloween riskabelt för fotgängare

När barn går och knackar dörr för ”bus eller godis” ökar risken att de råkar ut för dödsfall i trafiken. Det sambandet har amerikanska forskare sett och manar till försiktighet..

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Skottlossning i Tammerfors centrum: En person skadad, en gripen

I Tammerfors centrum skottskadades en person tidigt på söndagsmorgonen. Fallet utreds som försök till dråp..

YLE - 5 timmar sedan

Hundratals demonstrerade på den andra årsdagen för knivdådet i Åbo

Dagen förlöpte lugnt, trots att både högerextremister och en motdemonstration samsades om gatorna i Åbo. Högerextremistiska Kansallismielisten liittoumas marsch samlade kring 250 personer, medan motdemonstrationen hade kring 500 deltagare..

YLE - 6 timmar sedan

Motorbåten är kung i Finland – marknaden för segelbåtar fortsättningsvis trög: “Den hektiska livsstilen en orsak”

Sommar, sol och segelbåt – kan det bli bättre? Tja, det verkar faktiskt som om finländarna föredrar motor framom segel. Årligen säljs bara 10-20 nya segelbåtar, medan motorbåtar säljs i tusental..

YLE - 6 timmar sedan

Sjövett är inte en självklarhet för alla – båtkörkort delar åsikter bland besökare på båtmässan i Helsingfors

Den flytande båtmässan på Drumsö i Helsingfors är en lång kavalkad av skinande motorbåtar och några enstaka segelbåtar. På de fullspäckade bryggorna har båtfolket samlats för att beundra de nya och vackert skinande båtarna i solskenet i augusti..

YLE - 6 timmar sedan

Raseborgs tjänstemän har nu svarat på invånarinitiativet om Hagahemmet: Inte vettigt att uppdatera renoveringsplanerna

Raseborgs stads tjänstemän ger tummen ner till invånarinitiativet att renovera och bygga ut äldreboendet Hagahemmet i Ekenäs centrum. Stadsstyrelsen ska ta ställning till tjänstemännens svar på initiativet på sitt möte på måndag 19.8..

YLE - 9 timmar sedan

Lovisa Historiska Hus lyfter fram kärnverksamheten - debatter, demonstrationer och dekorativa detaljer

Lovisa Historiska Hus ordnades första gången 2005 med byggnadsvård och renovering som viktiga ingredienser. I år fokuserar evenemanget åter på den ursprungliga kärnverksamheten..

YLE - 11 timmar sedan

Ingen sänkning av "tampongskatten" görs under den här regeringsperioden

Finansminister Mika Lintilä (C) slår ned förslaget om en sänkning av den så kallade tampongskatten. Hans parti föreslog före vårens riksdagsval en säkning av momsen. Det här berättar tidningen Keskisuomalainen..

YLE - 12 timmar sedan

Med nytt hjärta tävlar Mikael Kock i VM för transplanterade: "Jag känner mig stark"

Innan sin hjärttransplantation kunde Maxmobon Mikael Kock inte idrotta alls. Nu, tre år senare, är han på väg för att tävla i kulstötning i World Transplant Games i England, som samlar över 2 000 transplanterade idrottare..

YLE - 13 timmar sedan

Emmi Nurmi ville inte att gården i Snappertuna skulle dö ut - nu har hon 500 får

Under det senaste halvåret har pusselbitarna fallit på plats i Emmi Nurmis liv. Hon har examensbetyget i handen och generationsväxlingen har blivit verklighet. Nu bor hon på sin hemgård med 75 kor och närmare 500 får..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.