Kristianstadsbladet > Nyheter

Sunday, 18 August, 08:35

Kristianstadsbladet - 22 jul 19 kl. 05:00

Ett av tio barn lever i skuldsatt familjEtt av tio barn i Bromölla kommun lever i en skuldsatt familj. Andelen är marginellt högre än genomsnittet i Skåne, men lägre än i Sölvesborg. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Bromölla, Skåne, Sölvesborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett av tio, barn, leveri , skuldsatt, familj
Kristianstadsbladet - 22 nov 13 kl. 08:28

Vart åttonde barn lever i fattigdom

Foto: ERIK G SVENSSON
Begreppet barnfattigdom har funnits i massmedia sedan Rädda Barnen myntade det för en del år sedan efter rapporter om den ekonomiska situationen för landets barnfamiljer. I dag lever vart åttonde barn i Sverige i fattiga familjer.
Begreppet har genom åren väckt starka känslor – ingen människa vill väl sanktionera eller medverka till att barn lever i fattigdom i vårt rika samhälle.

SVT - 16 jun 13 kl. 15:58

Ny studie: Så många barn lever i missbrukarhem

Nästan ett av tio barn och unga lever i hem med missbruk eller allvarlig psykisk sjukdom. Det visar den första svenska registerstudien som gjorts på området..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Var femte barn lever med en förälder som dricker för mycket

Julen är ofta en ovanligt svår tid för barn till föräldrar som dricker för mycket alkohol. Om fem barn i varje klass hade en förälder med cancer skulle det inte bagatelliseras. Men så många barn lever idag i en familj där den ena - eller båda - föräldrarna har ett alkoholberoende som också är en progressiv sjukdom som kräver behandling..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Halv miljard barn lever i slum

En halv miljard av världens barn lever i slumområden i städerna, enligt en rapport från FN:s barnfond Unicef.I år beräknas 1,2 miljoner barn dö enbart av diarré på grund av dåliga sanitära förhållanden. Många av barnen utnyttjas dessutom på olika sätt och utsätts för våld och sexuella övergrepp.

UT - 07 nov 14 kl. 11:42

Ulricehamns meste pappa har tio barn

Den pappa som i morgon på fars dag, i alla fall i teorin, har störst firarpotential i Ulricehamns kommun är en man med tio barn. Pappan med tio registrerade faderskap ligger ändå i lä jämfört med den man i Sverige som har flest barn. En man i Malmö har 19 faderskapsregistreringar på sig.

Expressen - 07 jun 11 kl. 10:11

Vart tionde barn lever i fattigdom

Mer än vart tionde svenskt barn lever i fattigdom - och sedan finanskrisen har andelen ökat, enligt en ny rapport från Rädda Barnen. En anledning är förändringar i familjepolitiken. Rädda Barnen kritiserar nu Sverige för att nonchalera FN:s barnkonvention.

Sydsvenskan - 20 maj 15 kl. 18:30

Tio barn tros ha TBC-smittats

Tio barn och tre anställda vid en förskola i Örebro misstänks ha smittats med tuberkulos, skriver na.se.Det upptäcktes efter att en person ur personalen tagits in för vård, efter att ha fått diagnosen smittsam tuberkulos.

Helsingborgs Dagblad - 20 maj 15 kl. 18:30

Tio barn tros ha TBC-smittats

Tio barn och tre anställda vid en förskola i Örebro misstänks ha smittats med tuberkulos, skriver na.se.Det upptäcktes efter att en person ur personalen tagits in för vård, efter att ha fått diagnosen smittsam tuberkulos.

HBL - 05 mar 13 kl. 15:30

Super: Högst tio barn per dagisgrupp

Finlands närvårdar- och primärskötarförbund Super kräver att dagvårdsgruppernas storlek begränsas i lagen om förskolepedagogik. Enligt fackförbundet borde en grupp med barn under tre år bestå av högst tio barn. En utredning gjord av Super visar att det nuförtiden finns fler barn i dagvårdsgrupperna än vad förordningen föreskriver.

Nyheter 24 - 20 feb 11 kl. 19:02

Tio barn döda i brand på barnhem


Byggnaden totalförstördes. Vid 14.30-tiden kom larmet om att barnhemmet i estniska Haapsalu hade börjat brinna.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Explosion i villaområde i Helsingborg

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Miocic knockade Cormier – ny mästare

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

"The Mauler" sugen på comeback

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Snåriga finanser i bonusfamiljen

Mina, dina och våra pengar. Det kan vara svårt nog att komma överens om ekonomin i en "vanlig" familj. I bonusfamiljen finns det så mycket mer att ta hänsyn till..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ibrahimovic tvåmålsskytt i svenskmöte

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

63 döda i explosion på bröllopsfest

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

V lägger egen budget – föreslår höjd skatt

Vänsterpartiet går fram med ett eget budgetförslag 2020. 20,8 miljoner ska hämtas in genom en föreslagen skattehöjning på 80 öre. Satsningar på tio miljoner ryms också.

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

KD utreder koppling till Kina

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Novak Djokovic utslagen i Cincinnati

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.