Skånskan > Nyheter

Tuesday, 20 August, 01:25

Skånskan - 22 jul 19 kl. 05:00

Unga företagare vågar utmanaSvalöv I ett samarbeta mellan tre kommuner får unga entreprenörer i Svalöv en möjlighet att utvecklas. Projektet med sommarentreprenörer går under namnet ”Ung drive”.Det är under en femdagarskurs som 30 högstadieelever från skolor i Svalövs, Eslöv och Staffanstorps kommun utbildats för i att driva ett eget företag. Konceptet kallas för ”Ung drive” och är en del av kommunernas särskilda satsning på sommarentreprenörer. Projektet drivs av föreningen Ung drive i samarbete med region Skåne, Sparbanksstiftelsen och de tre kommunerna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Svalöv, Ung, Svalövs, Staffanstorps, Skåne, Staffan Taylor, Halima Memic, Linåkersskolan, Halima, Malmö, Procivitas, Lund, Memic, Angels, Halimas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unga, företagare, vågar, utmana
YLE - 08 okt 14 kl. 17:40

Unga företagare är mest stressade

Var fjärde företagare i Finland under 36 år upplever att de har svårt att balansera jobb och fritid och löper risk för utbrändhet, visar en undersökning som pensionsbolaget Elo har gjort. Arttu Nyman hade precis blivit delägare i företaget Crossfit Basement i Helsingfors, när han var nära att gå in i väggen. Samtidigt som han just hade blivit pappa, jobbade han upp till 80 timmar i veckan och tränade högintensiv träning 10 timmar i veckan.

YLE - 30 jan 15 kl. 04:36

Rekordmånga unga blir företagare

Jakobstadsregionen var 56 procent av de som grundade nya företag förra året under 30 år gamla. Ett rekordstort antal, säger företagsrådgivare Sanna Kankaanpää på Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia. En av dem är 25-åringa Sabina Snellman som öppnat en affär för barnkläder i Jakobstad.

YLE - 04 feb 17 kl. 11:00

Rekordmånga unga blir företagare

I Finland har företagande aldrig varit så populärt som det är nu. Detta gäller för företagandet i allmänhet, men för unga företagare i synnerhet. På drygt tio år har andelen unga i åldern 18-24 som startar eget, ökat med cirka 20 procent.

Dagens PS - 14 dec 16 kl. 07:29

24-åring slutade festa – blev hälsotokig företagare

Ulrika Linde, 26 år, tycks befinna sig några minuter före oss andra. Hon är en halvtimme tidig till vårt möte och hon har inga problem att dra igång intervjun direkt. Ulrika driver i dag hälsotjänsterna The Healthy Box och The Healthy Store, vilka hon startade 2014.

YLE - 06 sep 16 kl. 13:57

Lärare i Hangö och Ekenäs prisas för att de lär unga starta företag

Lärarna Petra Blomqvist i Ekenäs gymnasium och Lena Holmström i Hangö gymnasium och högstadium har belönats för att de lär ungdomar att bli företagare. Petra Blomqvist tror att företagsamhet lönar sig trots att bilden av arbetsmarknaden kanske inte alltid ger det intrycket. Det är föreningen Nylands företagare som ger priset till Petra Blomqvist och Lena Holmström för deras pedagogiska arbete om företagande i undervisningen och för deras företagarforstran.

SmålandsPosten - 09 jul 13 kl. 06:23

Ya-jobb ger plats för fler unga på arbetsmarknaden

Jobben är nya Moderaternas viktigaste fråga. Strävan efter full sysselsättning är ett centralt mål. Strävan efter full sysselsättning är också strävan efter att minimera utanförskapet i samhället.

YLE - 30 apr 17 kl. 05:47

Många frågar sig nu: Vad får man egentligen lära sig i yrkesskolan?

Yrkesutbildningen på andra stadiet i Finland är i kris, om man får tro de varningsrop som allt mer börjat skalla bland de berörda. Självstudier är det nya ledordet för ungdomar som i många fall valt yrkesskola just för att de vill lära sig genom att göra. Förra veckan larmade en närvårdarstuderandes mamma om den så gott som obefintliga närundervisningen vid den 17-åriga sonens skola.

YLE - 18 apr 16 kl. 12:13

Anne Berner vill bolagisera vägar och järnvägar och förnya taxibranschen

Kommunikationsminister Anne Berner (C) vill att vägar, järnvägar och farleder som nu är i statens ägo bolagiseras. Ett bolag som till 100 procent ägs av staten ska enligt planerna äga trafiklederna. Frågan om att bolagisera trafiklederna ingår i en grundläggande reform av landets trafiksektor som den trafikansvariga ministern Berner presenterade i dag.

Trelleborgs Allehanda - 01 nov 12 kl. 11:30

Unga tankar ska smidas

Foto: Claes Nyberg
På onsdagen gav sig åtta unga trelleborgare ut på stadens gator med uppdrag att få in just uppdrag. Think Link handlar om att förmedla hur unga tänker och att dra nytta av det.
- Vi har fått in tolv, tretton förslag.

YLE - 11 okt 13 kl. 09:42

Unga dokumenterar sin vardag

Fyra österbottniska unga på glid har under sensommaren och hösten dokumenterat sin vardag genom att filma med sina mobiltelefoner. Filmprojektet är en del av Yles satsning, Ung nu, som lyfter fram ungdomsfrågor. Susann Skata har haft hand om projektet och Sanna Risku är en av de unga som dokumenterat sitt liv.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Nu får stadsbussarna nya turer

lund Nytt byggkaos väntar Lundaborna i centrala delarna av staden under hösten.
Sex busslinjer, ett till sex, får nya turer när Kyrkogatan stängs av.Bussarna får ändrade turer eftersom busshållplatserna Lundagård, Domkyrkan, Stadsbiblioteket och Åke Hans stängs av under de månader arbetet pågår.

Skånskan - 4 timmar sedan

Tragedi lockade fram minnen om övergrepp

UTNYTTJAD Varför vågade jag inte berätta? Varför gjorde vuxenvärlden så lite? Det är frågor som José R Franco ställer sig när han tänker tillbaka på en barndom där han utsattes för sexuella övergrepp av både män och kvinnor.

Skånskan - 4 timmar sedan

Fem detaljer du säkert missat i Harry Potter-filmerna

WEBB-TV Har du lagt märke till de här sakerna tidigare? Se klippet i spelaren ovanför. .

Skånskan - 5 timmar sedan

Hem­ligt vad som ska byggas på åkern

Staffanstorp Vid ron­dellen mot Åk­arp har stäng­sel satts upp ute på åkern. Byg­get av den 15 000 kvad­rat­me­ter stora an­lägg­ningen har på börjats.Nu har mark­ar­be­tena satt i gång på Väs­tan­vä­gen, som Ki­len­krys­set AB köpte för drygt ett år se­dan.

Skånskan - 5 timmar sedan

Kungsgatan klockan 15:32

– Det är inte höst än, sa min vän bestämt när jag råkade nämna mysbelysning och svampplockning en regnig eftermiddag.
Jag insåg direkt att jag hade trampat på en öm tå och backade långsamt ur samtalsämnet.
Regnet, mörkrets intrång och frånvaron av värmebölja gör dock att jag undrar.

Skånskan - 7 timmar sedan

Bekräftas: Det är samma bil

markaryd Samma bil som stals efter det misstänkta mordet på 70-åriga Gert-Inge Bertinsson, Markaryd i Småland, har synts i trakterna i Malå i Västerbotten, där en 80-årig man varit försvunnen sedan i början av augusti.Det skriver tidningen Norra.
– Det är konstaterat att den bil som stals i samband med mordet är samma bil som synts i trakterna av Adak i Malå i början av augusti, säger Johann Kristiansson vid polisen i Skellefteå, till tidningen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Bennison tillbaka i FC Rosengårds trupp

Bortamatch mot gamla klubben – då är FC Rosengårds nyförvärv Anna Anvegård inte med i truppen. Däremot gör Hanna Bennison comeback efter skada.Anna Anvegård gjorde succé när hon debuterade för FC Rosengård och blev målskytt direkt i Malmöderbyt mot LB07.

Skånskan - 7 timmar sedan

Guide ska främja arbete utomhus

MALMÖ Ett bord, några stolar och ett parasoll. Mer behövs inte för att flytta ut arbetsplatsen och under måndagen invigdes flera tillfälliga utearbetsplatser på stadshusets innergård.Ett 50-tal anställda från Malmö stad har deltagit i forskningsprojektet StickUt och deras erfarenheter har nu resulterat i en guide med massor av tips och reflektioner.

Skånskan - 8 timmar sedan

Sex nyfödda barn smittades på SUS

MALMÖ Neonatalavdelningen på SUS i Malmö anmäler sig själv sedan sex nyfödda barn smittats med colibakterier. Smittvägarna har inte kunnat spåras och nu vidtas en rad hygieniska åtgärder på avdelningen för nyfödda barn.Det var i januari som det upptäcktes att sex nyfödda barn som vårdades på neonatalavdelningen på SUS i Malmö bar på E colibakterier.

Skånskan - 9 timmar sedan

Flera bilar i krock på E6

Trafik Flera personbilar, samt en lastbil är inblandade i en trafikolycka på E6.Enligt polisen har olyckan inträffat i norrgående körriktning i höjd med Löddeköpinge, E6 är nu avstängd.
Det är ännu oklart om någon skadats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.