SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 18 August, 21:53

SmålandsPosten - 21 jul 19 kl. 21:39

Vässad elitsatsning på entreprenörerFör åtta miljoner kronor ska Företagsfabriken vässa arbetet med att hjälpa fram nya tillväxtbolag i Kronoberg. – Detta är en elitsatsning kan man säga, morgondagens tillväxtbolag, säger vd Sandra Ruuda..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Företagsfabriken, Kronoberg, Sandra Ruuda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vässad, elitsatsning, entreprenörer
DrivaEget - 08 feb 17 kl. 13:23

Stelbenta regler hindrar entreprenörer

 Allmänt  Svenska entreprenörer är mer försiktiga med att anställa än det globala genomsnittet. Stelbenta regler och brist på kompetens och kapital anges som hinder. Resultaten i 2017 års Global Entrepreneurship Monitor (GEM) visar att mer än hälften av världens entreprenörer vill anställa inom de närmaste fem åren.

Dagens PS - 17 okt 16 kl. 10:26

Entreprenörer till attack mot regeringen

Bland debattörerna som oroar sig för den politiska utvecklingen på företagsområdet finns Spotifys grundare Martin Lorentzon, Anna Lithagen, grundare av Talent Tribe, Stings grundare Pär Hedberg och många fler. De framhåller på Di Debatt att förslagen som Entreprenörskapsutredningen i dag lägger fram kan bana väg för att Sverige blir världsledande inom entreprenörskap. ”Samtidigt är vi oroade över de dubbla signaler som regeringen skickar ut.

Dagensanalys.se - 14 apr 16 kl. 14:46

Etiopiska utvecklare bygger mobilappar åt svenska entreprenörer

Sennai Mebrahtu hade svårt att få jobb i Stockholm, så han startade ett bolag istället. I nystartade Sensei Works bygger etiopiska utvecklare mobilappar åt svenska entreprenörer. Med en integration mot en annat startup, Weld, kan entreprenörer lätt gå från idé till app.

Magazin24 - 04 sep 12 kl. 16:48

Emma och Hanna blev Årets Unga Entreprenörer

På måndagen var det finalfest för 2012 års Unga Entreprenörer och stipendiet Årets Unga Entreprenörer delades ut. Under några månader har 21 unga entreprenörer provat på att driva egna företag. Verksamheterna har varierat mellan allt från att fotografera och göra hemsidor till att tillverka smycken, bygga och renovera.

Dagens PS - 19 okt 16 kl. 08:02

Svenska entreprenörer vill rädda världen

Facebookgrundaren Mark Zuckerbergs filantropiska engagemang är lika känt som världsomspännande. Zuckerberg har lovat skänka 99 procent av sin förmögenhet till välgörande ändamål. LÄS MER: ”Paret Zuckerbergs nya jättegåva” [Dagens PS] › LÄS ÄVEN: ”Zuckerberg ger bort 99 procent av sina miljarder” [Dagens PS] › Att donera pengar från sitt förvärvade framgångskapital har spridit sig även till Sverige, skriver DiGital och nämner en rad svenska entreprenörer som  hakat på trenden.

YLE - 15 dec 15 kl. 04:26

Lokala entreprenörer sköter vägunderhåll i Ingå för Uleåborgsföretag

Snöröjningen i Ingå kommun sköts av lokala entreprenörer även om offerttävlingen vanns av Uleåborgsföretaget VRJ Service. VRJ Service fungerar som mellanhand mellan kommunen och de lokala entreprenörer som utför arbetet i praktiken. I Ingå är det i år ett nytt företag som sköter vägunderhållet.

Dagensanalys.se - 16 nov 17 kl. 11:30

Kickstarter lanserar Drip så att du kan finansiera entreprenörer

Med tjänsten Kickstarter kan du finansiera olika projekt, men nya tjänsten Drip kan du istället bidra till entreprenörerna bakom. Med Drip kan du finansiera entreprenörer i intervaller, så som du kan göra med konkurrerande tjänsten Patreon, istället för bara under en kampanj. Tjänsten Drip har lanserats med 61 entreprenörer i förra veckan.

Dagens PS - 08 jan 18 kl. 08:13

Nordea och Norrsken ska hjälpa entreprenörer

Storbanken Nordea ingår ett samarbete med Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken. Planen är att stödja entreprenörer som löser de stora samhällsutmaningarna. ”Nordea kommer att direkt bidra till det ekosystem för impact tech som håller på att byggas upp i Stockholm, och ökar sannolikheten för att entreprenörerna kan lyckas”, säger Funda Sezgi hos Norrsken Foundation i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 15 sep 17 kl. 12:22

Författare sågar nyrika entreprenörer

Gör ingen bragd för samhället, menar han. ”Med alltför starkt fokus på snabb exit lär företagen och ägarna i det digitala affärslandskapet inte bidra till samhällsnyttan som tidigare svenska företagsbyggare”, säger Anders Ström till DN. Han har precis släppt boken Sveriges mäktigaste familjer, Företagen, människorna, pengarna och han menar att till skillnad från de mäktiga familjer som boken porträtterar har dagens moderna och framgångsrika tech-miljardärer för bråttom att casha hem.

YLE - 30 dec 13 kl. 06:22

Nya entreprenörer för skolskjutsar i Lojo

I Lojo tar nya skolskjutsentreprenörer över då vårterminen den sjunde januari börjar. Det blir nya entreprenörer på de flesta rutterna i staden. Stadsfullmäktige i Lojo beslutade om de nya entreprenörerna på sitt möte i november.

Nyan - 28 sep 16 kl. 06:16

Därför behöver vi entreprenörer

En entreprenör sade en gång till mig att ”allt löser sig om man har finansiering”. Finansiering är centralt för ett företag, samtidigt som sunda företag är viktiga pusselbitar i finansieringen av ett framgångsrikt Åland.

I företag är finansieringen rätt enkel.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Han är Växjö DFF:s nye ordförande

Jan Fors, 59, förbundschef för Kalmarsundsregionens renhållning. På söndagen, vid ett extra årsmöte, valdes han till ny ordförande i Växjö DFF..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Spräckt ögonbryn för Stefan Karlsson

Öster tog poäng, med mersmak, i måste-matchen mot Brommapojkarna på Grimsta Idrottsplats. För Östers backkämpe Stefan Karlsson kunde matchen slutat roligare..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Nu får skattmasen spana i hemlighet

En ny lag har gett utredare på Skatteverket rätt att punktbevaka personer som myndigheten misstänker ägnar sig åt omfattande kriminell verksamhet..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Omdiskuterad bro återställs

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Elon Musk vill ­­– återigen – atombomba Mars

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

James Keene efter en poäng: ”Vi tror på det vi gör"

Bottendramat i superettan med Öster rullar vidare. Efter 1-1 mot BP följde inga glädjetjut i Östers omklädningskabyss. Öster fick ju spela en dryg halvlek mot tio man..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Rosenqvist fick bryta efter otäck krasch

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Mohedadagarna närmar sig

Snart är det dags för årets upplaga av Mohedadagarna. Arrangörerna utlovar både klassiker och nyheter. Bland annat så kommer Barnens kväll att utökas med ett disko..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Balders Hage tar ut svängarna - mogendans återvänder

Efter flera tuffa år går det nu väldigt bra för Balders Hage. Sommaren har varit fullspäckad av bilträffar och mogendanserna kommer nu att återvända till nöjespalatset i Häradsbäck..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Resan fortsätter för Tingsryds tryckeri

Resan efter rekonstruktionen fortsätter för Tingsryds tryckeri. – Mitt mål och min önskan är ju att verksamheten ska växa, säger Per Carlsson, en av de tre ägarna på Nya Tingsryds tryckeri..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.