YLE > Finland

Sunday, 18 August, 21:46

YLE - 21 jul 19 kl. 20:29

Dags för kräftor: Med eller utan snaps? Arbetarklass eller båtfolket? Kräftor delar åsikterÅts det kräftor i ditt barndomshem eller inte? Det kan vara avgörande med tanke de traditioner du för vidare. Kräftfiskare och -handlare laddar upp inför en utlovad god säsong. Viktigt att minnas är att vattenägarens lov krävs för kräftfiske, påminner företagaren Tomas Landers i Ingå..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Tomas Landers, Ingå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsför , kräftorMed eller utan , snaps, Arbetarklasseller , båtfolket Kräftor delar åsikter
YLE - 21 jul 17 kl. 10:01

Dags för kräftpremiär – bra åtgång på inhemska kräftor

För många finländare är det nu dags att plocka fram hattar, skalknivar och akvavit. Idag är det nämligen kräftpremiär, vilket betyder att man får sälja och fiska kräftor i finska vatten. Johan Hellsten är fiskförsäljare i Saluhallen i Åbo och spenderar en stor del av kräftsäsongen vid grytan.

YLE - 20 jul 14 kl. 07:00

Kräftexpert: Vi kan äta kräftor med gott samvete

Nu är det dags igen! Kräftpremiären körde igång 21.7 klockan 12.

Sydsvenskan - 24 feb 11 kl. 00:01

"Dags för ny syn på välfärd"

Tjugo år efter Estlands självständighet från Sovjetunionen tillhör landet de snabbast växande ekonomierna i Europa. Men Estland, som idag firar nationaldag, drabbades hårt av finanskrisen och har tvingats till smärtsamma budgetåtstramningar. För esterna har det varit viktigare att komma ikapp övriga Europa ekonomiskt än att fokusera på vem som är rik eller fattig inom landet, skriver Jaan Männik, styrelseordförande i Estlands centralbank, Eesti Pank.

Dagensanalys.se - 07 mar 17 kl. 10:31

Snaps börsintroduktion blev en stor framgång

I torsdags börsintroducerades Snap, och de första timmarna som aktien fanns att handla med klättrade priset på aktien med hela 40% och genererade flera miljarder dollar i tillskott för bolaget. Bedömare hade inför introduktionen gissat att utgångpriset skulle landa på mellan 14-16 dollar. Men när det väl var dags introducerades aktien för 17 dollar styck, vilket snabbt steg till 24 dollar.

DalaDemokraten - 31 jul 15 kl. 14:41

Kräftor kräva vissa viner

Dags igen för dillkokta kräftor – och till dessa passande drycker. Av tradition har det varit öl och brännvin som gällt i kräftans vänkrets. Förståeligt nog, då det historiskt är dessa drycker som producerats i Sverige.

ÖstersundsPosten - 31 jul 15 kl. 14:41

Kräftor kräva vissa viner

Dags igen för dillkokta kräftor – och till dessa passande drycker. Av tradition har det varit öl och brännvin som gällt i kräftans vänkrets. Förståeligt nog, då det historiskt är dessa drycker som producerats i Sverige.

Nya Wermlands Tidningen - 06 aug 12 kl. 07:30

Trots pest ? dags för kräftfest

På onsdag är det dags för kräftpremiär. Men det är få förunnat att fiska egna kräftor. De flesta av oss får fånga dem i butikernas frysdiskar..

Nya Wermlands Tidningen - 10 aug 12 kl. 13:00

Nu är det dags för årets kräftkalas

I morgon, lördag, är det dags för det traditionsenliga kräftkalaset på torget. Som vanligt utlovas det goda kräftor och härlig underhållning. ?

Kristianstadsbladet - 18 aug 13 kl. 14:32

Dags för budgetmangling på Harpsund

På torsdag och fredag är det dags för årets Harpsundskräftor och budgetmangling. En valbudget med dyra förslag är att vänta.Men Konjunkturinstitutet varnar för de åtstramningar som då kommer att krävas de kommande åren.

UNT - 18 aug 13 kl. 14:32

Dags för budgetmangling på Harpsund

På torsdag och fredag är det dags för årets Harpsundskräftor och budgetmangling. En valbudget med dyra förslag är att vänta.Men Konjunkturinstitutet varnar för de åtstramningar som då kommer att krävas de kommande åren..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Skottlossning i Tammerfors centrum: En person skadad, en gripen

I Tammerfors centrum skottskadades en person tidigt på söndagsmorgonen. Fallet utreds som försök till dråp..

YLE - 6 timmar sedan

Hundratals demonstrerade på den andra årsdagen för knivdådet i Åbo

Dagen förlöpte lugnt, trots att både högerextremister och en motdemonstration samsades om gatorna i Åbo. Högerextremistiska Kansallismielisten liittoumas marsch samlade kring 250 personer, medan motdemonstrationen hade kring 500 deltagare..

YLE - 7 timmar sedan

Motorbåten är kung i Finland – marknaden för segelbåtar fortsättningsvis trög: “Den hektiska livsstilen en orsak”

Sommar, sol och segelbåt – kan det bli bättre? Tja, det verkar faktiskt som om finländarna föredrar motor framom segel. Årligen säljs bara 10-20 nya segelbåtar, medan motorbåtar säljs i tusental..

YLE - 7 timmar sedan

Sjövett är inte en självklarhet för alla – båtkörkort delar åsikter bland besökare på båtmässan i Helsingfors

Den flytande båtmässan på Drumsö i Helsingfors är en lång kavalkad av skinande motorbåtar och några enstaka segelbåtar. På de fullspäckade bryggorna har båtfolket samlats för att beundra de nya och vackert skinande båtarna i solskenet i augusti..

YLE - 7 timmar sedan

Raseborgs tjänstemän har nu svarat på invånarinitiativet om Hagahemmet: Inte vettigt att uppdatera renoveringsplanerna

Raseborgs stads tjänstemän ger tummen ner till invånarinitiativet att renovera och bygga ut äldreboendet Hagahemmet i Ekenäs centrum. Stadsstyrelsen ska ta ställning till tjänstemännens svar på initiativet på sitt möte på måndag 19.8..

YLE - 10 timmar sedan

Lovisa Historiska Hus lyfter fram kärnverksamheten - debatter, demonstrationer och dekorativa detaljer

Lovisa Historiska Hus ordnades första gången 2005 med byggnadsvård och renovering som viktiga ingredienser. I år fokuserar evenemanget åter på den ursprungliga kärnverksamheten..

YLE - 12 timmar sedan

Ingen sänkning av "tampongskatten" görs under den här regeringsperioden

Finansminister Mika Lintilä (C) slår ned förslaget om en sänkning av den så kallade tampongskatten. Hans parti föreslog före vårens riksdagsval en säkning av momsen. Det här berättar tidningen Keskisuomalainen..

YLE - 13 timmar sedan

Med nytt hjärta tävlar Mikael Kock i VM för transplanterade: "Jag känner mig stark"

Innan sin hjärttransplantation kunde Maxmobon Mikael Kock inte idrotta alls. Nu, tre år senare, är han på väg för att tävla i kulstötning i World Transplant Games i England, som samlar över 2 000 transplanterade idrottare..

YLE - 14 timmar sedan

Emmi Nurmi ville inte att gården i Snappertuna skulle dö ut - nu har hon 500 får

Under det senaste halvåret har pusselbitarna fallit på plats i Emmi Nurmis liv. Hon har examensbetyget i handen och generationsväxlingen har blivit verklighet. Nu bor hon på sin hemgård med 75 kor och närmare 500 får..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.