DI > Ekonomi

Monday, 26 August, 09:06

DI - 21 jul 19 kl. 15:58

Nätshopparens tre värsta fällor – så slipper du bli blåstPiratkopierade och undermåliga produkter, giftiga varor eller beställningar som inte ens dyker upp. Di går igenom de farligaste fällorna med e-handel, och hur du undviker dem. ”En stor del är att kolla upp säljaren”, säger Karolin Kühn, juridisk rådgivare på Konsument Europa..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Karolin Kühn, Konsument Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nätshopparens, tre, värsta, fällor, , slipperdu bli , blåst
Trelleborgs Allehanda - 22 jan 14 kl. 08:00

Här är Trelleborgs tre största trafikfällor

Arkivfoto: Fanny Nyberg
På de här tre platserna bör du se upp i trafiken. Tommy Nordbjörk och Tahir Sabanovic, gammal respektive ny ägare till Söderslätts trafikskola, pekar ut tre trafikfällor i Trelleborg.
Korsningen Nygatan/Österbrogatan/Östra Vallgatan: Körande på Nygatan ska lämna företräde åt för de som kommer från norr och söder eftersom Österbrogatan och Östra Vallgatan är huvudled.

DN - 15 mar 14 kl. 08:00

Frukostens värsta sockerfällor

Tre skivor mörkt bröd och en tallrik fruktyoghurt. Det räcker för att komma upp i en sockerhalt som överstiger WHO:s nya rekommendationer..

YLE - 16 mar 16 kl. 12:18

Vindkraftspionjär river föråldrade möllor: ”Vi var för tidigt ute”

Företaget Innopower har setts som en pionjär inom vindkraften i Finland men nu avvecklar det sin verksamhet och de vindmöllor som inte kan säljas vidare rivs. Enligt styrelseordförande Anders Renvall var teknologin som användes då kraftverken restes år 2003 inte mogen, företagets fall blev att det inte satsades på ny teknologi. Rivningen av Innopowers tre vindmöllor på Björnön i Kristinestad är i full gång och också i Karleby ska företaget plocka ner två av sina vindkraftverk som inte gått att sälja vidare.

Supermiljöbloggen - 21 maj 19 kl. 17:20

Förnybara investeringar backar för första gången på 18 år

Investeringar i förnybar energi runtom i världen har stannat upp för första gången sedan 2001, rapporterar Internationella Energiorganet, IEA. Den förnybara kapaciteten ökade lika mycket under 2018 som 2017. Men sett till den årliga expansion som behövs för att följa Parisavtalets klimatmål uppnåddes bara 60 procent av målsättningen.

YLE - 27 apr 15 kl. 04:31

OX2 redo minska antalet möllor i Märkenkall

Egon Nordström är tillståndsansvarig på det svenska företaget OX2 som har föreslagit allt mellan 20 och 30 vindmöllor i strövområdet Märkenkall på gränsen mellan Korsholm och Lillkyro. Han är nu redo att diskutera en lösning med färre möllor. - I så fall kan vi gå in för att bygga den här vindkraftsparken i två faser.

YLE - 11 okt 15 kl. 16:18

Vindmöllor i Karleby blev olönsam affär

De två vindmöllorna vid hamnen i Karleby kommer att rivas. De byggdes 2003 och kostade då 2,5 miljoner. Vindkraftverken rivs eftersom en stor del av tekniken i dem har gett upp.

BT - 17 jan 15 kl. 20:59

Tre döda i karikatyr-protest i Niger

Minst sju kyrkor i Niger har stuckits i brand bara på en dag som del i protester mot satirtidningen Charlie Hebdos senaste omslag. Minst tre människor har dödats, enligt poliskällor. Medan omkring 100 hjälmförsedda kravallpoliser bildade en mur framför katedralen i Nigers huvudstad Niamey för att skydda den mot en stenkastande folkmassa, steg rök från flera av stadens kyrkor.

Supermiljöbloggen - 28 okt 15 kl. 16:39

Världens största solenergianläggning är här

Byggandet har varit igång sedan maj 2013 och nu läggs de sista bitarna på plats. I november tas den Marockanska Ouarzazate Solar Power Station i bruk och planen är att över en tredjedel av landets energiförbrukning ska tillgodoses med förnybara källor till 2020. Supermiljöbloggen rapporterade om bygget redan i början av året och nu är det inte lång tid kvar innan del ett av världens största solkraftsanläggning är redo att sättas igång.

YLE - 05 apr 16 kl. 11:55

Tre dagar efter El Clasico-smällen – putsar Barça skölden?

Veckoslutet bjöd på blandat godis för kombattanterna i Yles Champions League TV-match. För Atletico Madrid blev hemmamatchen mot Betis alla tiders offensiva islossning medan FC Barcelona förlorade för första gången på 39:e matcher. Atletico hade målkalas på Betis bekostnad i helgen, för första gången i år gjorde laget fem mål i en La Liga-match, tidigare var tre det mästa man mäktat med.

YLE - 30 aug 13 kl. 04:12

De väntar på ett tryggt hem i Finland ? möt tre flyktingfamiljer

Familjerna har levt i åratal på flykt från våld, förföljelser och tvångsgifte. Läs om tre barnfamiljer som står i kö med andra kvotflyktingar för ett tryggt hem i Finland. Några gånger om året reser en delegation finländska tjänstemän utomlands för att intervjua flyktingar.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Trump: Kina har kontaktat oss och vill förhandla

USA har fått propåer från Kina som vill förhandla igen. Det uppger Bloomberg News..

DI - 15 minuter sedan

Neurovive kommenterar första halvåret

Neurovive VD Erik Kinnman summerar första halvåret och förtydligar den senaste kvartalsrapporten. “Alla projekt går väldigt bra och vi kommer hålla ett fortsatt högt tempo under….

DI - 15 minuter sedan

Italienska PD redo att stödja femstjärnerörelsens Fico

Italiens Demokratiska Parti, PD, är redo att stödja att Roberto Fico, talman i underhuset och medlem i Femstjärnerörelsen, blir ny premiärminister..

DI - 30 minuter sedan

Minusöppning väntas på börsen efter upptrappat handelskrig

Stockholmsbörsen väntas inleda veckan på minus. New York-börserna föll brant på fredagen och de asiatiska börserna tog efter utvecklingen på måndagen sedan Kina aviserat om nya….

DI - 30 minuter sedan

Mnuchin: ”Skulle kunna underteckna ett bra avtal på sekunder”

USA:s finansminister Steven Mnuchin menar att det är Kina som sätter käppar i hjulet för ett avtal mellan länderna. ”Om Kina skulle godkänna ett rättvist och balanserat….

DI - 30 minuter sedan

Följ måndagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45..

DI - 45 minuter sedan

Handelskriget sänker oljepriset – medan guldet lyfter

Den eskalerande handelskonflikten mellan USA och Kina har fortsatt att sänka tilltron till den globala ekonomiska tillväxten och oljepriset har också backat..

DI - 45 minuter sedan

Lägre intäkter och minusresultat för elbussbolaget

Elbussbolaget Hybricons rörelseintäkter sjönk till 3,2 miljoner kronor i det andra kvartalet (6,8) samtidigt som resultatet före avskrivningar blev -3,5 miljoner (+0,2)..

DI - 45 minuter sedan

Bredband 2:s ekonomihef köper aktier

Bredband 2:s ekonomichef Claes Fägersten har köpt 1,3 miljoner aktier i bolaget. .

DI - 45 minuter sedan

Större förlust för First North-listade Ivisys

First North-listade Ivisys, som erbjuder visuellt baserade kvalitetskontrollösningar för industrin, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2019 på -4,0 miljoner….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.