DI > Ekonomi

Friday, 23 August, 16:19

DI - 21 jul 19 kl. 13:00

Kassakris för Lernia – kan tvingas be staten om pengarPå grund av Arbetsförmedlingens besparingar riskerar statligt ägda Lernia att behöva ta in bidrag från staten, enligt uppgifter till Di. Samtidigt använder myndigheten inte de ekonomiska resurser som finns att tillgå..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lernia, Arbetsförmedlingens, Di

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kassakrisför , Lerniakan , tvingasbe , statenom , pengar
Helsingborgs Dagblad - 20 sep 12 kl. 13:47

Regeringen vill sälja Lernia

Regeringen begär i budgeten för 2013 mandat att helt eller delvis sälja bemanningsföretaget Lernia, Aktiebolaget Bostadsgaranti och byggkonsultbolaget Vectura Consulting, skriver finansdepartementet i ett pressmeddelande. Statens ägarandel i Bostadsgaranti är inför eventuella avyttringar 50 procent, medan staten äger 100 procent i Lernia och Vectura Consulting..

Kristianstadsbladet - 23 dec 11 kl. 06:30

Före detta anställda stäms av Lernia

Lernia Bemanning AB stämmer sex före detta anställda på höga skadestånd för att de planerat och startat konkurrerande verksamhet när de fortfarande var anställda hos Lernia.
KRISTIANSTAD. I september kunde Kristianstadsbladet berätta att Lernia övervägde rättsliga åtgärder mot personer, som lämnat Lernia och börjat jobba på Wikan Personal AB.

Sydsvenskan - 04 dec 15 kl. 10:10

Kurdisk kassakris slår mot banker

Beskrivningen av irakiska Kurdistan som ett företagsvänligt paradis i Mellanöstern ifrågasätts av bankirer, sedan den regionala regeringen beslagtagit flera miljarder dollar som deponerats hos grenar av Iraks centralbank.Den kurdiska regeringen pressas både av minskade anslag från centralregeringen i Bagdad, det lägre oljepriset och ökade kostnader för de militärer som kämpar mot extremiströrelsen Islamiska staten (IS). Budgetunderskottet uppgick i fjol till motsvarande över 60 miljarder kronor och beräknas bli stort även i år.

UNT - 21 okt 11 kl. 08:58

Kassakris hotar efter dyra avtal

Dyrare tåg- och bussavtal gör att Upplands Lokaltrafik tvingas begära pengar av ägarna i förtid för att undvika en kassakris. 40 miljoner behövs i ett första skede..

Barometern - 01 jul 14 kl. 06:14

Lernia anställer 100 personer

Det råder en uppåtgående trend för arbetsmarknaden i Kalmar län för tillfället och den verkar hålla i sig. Det menar i alla fall Magnus Franzén, platschef vid Lernia Kalmar län som planerar nyanställa rejält till hösten.
Det rör sig om uppemot 100 nya visstidsanställningar som Lernia planerar göra i slutet av sommaren.

Västerbottens Folkblad - 18 jan 11 kl. 12:13

Lernia fortsätter sin satsning

SKELLEFTEÅ Lernia bemanning har redan fixat 30 arbetstillfällen i Skellefteå. Nu fortsätter företaget satsningen genom att tillsätta en platschef. SKELLEFTEÅ Lernia bemanning har redan fixat 30 arbetstillfällen i Skellefteå.

Helsingborgs Dagblad - 23 dec 11 kl. 09:09

Lernia stämmer före detta anställda

Lernia Bemanning AB stämmer sex före detta anställda på mellan 150 000 och 200 000 kronor vardera. De tidigare anställda har enligt Lernia startat konkurrerande verksamhet medan de fortfarande var anställda hos Lernia, rapporterar Kristianstadsbladet..

Magazin24 - 14 dec 12 kl. 07:52

Lernia får sätta komvuxbetyg i Hallsta

Utbildningsföretaget Lernia Utbildning AB har fått godkännade av Skolinspektionen att sätta betyg inom den kommunala vuxenutbildningen. Lernia Utbildning AB får börja sätta betyg i ämnen inom den kommunala vuxenutbildningen i Hallstahammar, enligt ett beslut från Skolinspektionen. I Hallstahammar handlar det om kurser inom elteknik-området.

YLE - 07 maj 14 kl. 05:16

Åbo 2011 kan tvingas betala tillbaka miljonbelopp

Stiftelsen som arrangerade kulturhuvudstadsåret i Åbo 2011 kan tvingas betala tillbaka statsbidrag, skriver Turun Sanomat. Enligt Undervisnings- och kulturministeriets revisionsbyrå kan stiftelsen Åbo 2011 tvingas återbörda mellan 2 och 2,5 miljoner euro eftersom en del av projekten stred mot villkoren för bidragen. Stiftelsen själv anser däremot att bidragsvillkoren uppfylldes.

Alingsås tidning - 06 mar 14 kl. 07:15

Lernia hoppar av i Alingsås 

ALINGSÅS: Lernia, som sköter de gymnasiala kurserna på vuxenutbildningen i Alingsås, kommer inte fortsätta till hösten. – Med de ersättningsnivåer som kommunen erbjuder kan vi inte leverera den kvalitet vi vill, säger Mikael Andersson på Lernia..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Powell: Vi kommer agera för att förlänga expansionen

Federeal Reserves-chefen Jermoe Powell säger i sitt tal i Jackson Hole att centralbanken ”kommer att handla lämpligt för att förlänga expansionen.” .

DI - 45 minuter sedan

När klimatmål är viktigare än klimatet

LEDARE. På fredagen meddelade miljöminister Isabella Lövin (MP) att regeringen tar över frågan om Preemraffs utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil..

DI - 30 minuter sedan

Press på Brasilien efter Amazonasbränder – Frankrike vill blockera avtal

Missnöjet med Brasiliens ovilja att ta tag i bränderna i Amazonas sprider sig över världen. Irland och Frankrike hotar med att försöka stoppa frihandelsavtal och lokala politiker….

DI - 30 minuter sedan

Rejält upp för First North-bolag efter rapporttät vecka

Kursrörelserna för mindre och medelstora bolag har överlag varit positiva under den rapportmässigt intensiva augustiveckan när slutet på det andra kvartalets rapportsäsong har….

DI - 30 minuter sedan

Arcoma startar utvecklingssamarbete med Konica Minolta

Arcoma har fått en order från Konica Minolta Europa på ett utvecklingsprojekt för två produkter baserade på Arcomas produktplattform och teknologi..

DI - 30 minuter sedan

Di:s experter: Skratta inte åt minusräntan – den hotar din portfölj

Aktieplacerarna tycks skaka av sig de rekorddystra signalerna från obligationsmarknaden. Men det ska man akta sig för enligt Di:s börsexpert Richard Bråse. ”Om….

DI - 30 minuter sedan

Zenergy: FFV avropar 6 kontorsenheter, värde 1,9 Mkr

Zenergy meddelar att FFV, Fortifikationsverket, avropar en komplettering med ytterligare sex stycken kontorsenheter, värd cirka 1,9 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Värderingen skjuter i höjden – H&M knockar analytikerna

H&M har tagit rejäl revansch på börsen, men analytikerna ratar fortfarande aktien. I snitt tror de att klädjätten ska ned 15 procent.  ”Det finns en väldigt grundmurad skepsis som….

DI - 1 timme sedan

Fedchefen James Bullard: Räntan bör fortsätta sänkas

Federal Reserve bör fortsätta att lätta på penningpolitiken eftersom obligationsmarknaden skickar recessionssignaler..

DI - 1 timme sedan

Immunovias kvartalsresultat tyngdes av ökade kostnader

Medicinteknikbolaget Immunovias rörelseresultat uppgick till -29,5 miljoner kronor (-27,2) under det andra kvartalet 2019..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.