SR > Nyheter

Thursday, 22 August, 08:56

SR - 21 jul 19 kl. 12:16

Nya protester i HongkongFlera tusen personer har samlats runt parlamentsbyggnaden. I Hongkong pågår under söndagen, likt alla söndagar sen början av juni, demonstrationer mot ledningen och särskilt då ledaren Carrie Lam..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Hongkong, Carrie Lam

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya protesteri , Hongkong
BT - 28 sep 14 kl. 20:42

Massiv demokratiprotest i Hongkong

Polis och demonstranter drabbar samman i våldsamma protester i Hongkong. De massiva demokratidemonstrationerna riktas mot Pekings ökande styrning av regionen.Polis svarar med tårgas och pepparsprej.

BT - 28 sep 14 kl. 14:53

Tårgas mot Hongkong-protester

Den senaste veckans protester i Hongkong ökar i styrka. Kravallpoliser ingrep med tårgas för att mota bort demonstranter som försökte inta Hongkongs finansdistrikt på söndagen.Den statliga nyhetsbyrån Nya Kina i Hongkong kallar protesterna för "olagliga" enligt BBC, vilket kan tydas som att Peking är berett att slå hårt mot demonstranterna.

BT - 28 sep 14 kl. 17:44

Hongkong-protester avtar tillfälligt

Ledare för protesterna i Hongkong uppmanar demonstranter att dra sig tillbaka då de fruktar våldsamma polisingripanden. Polis har redan försökt stoppa de omfattande protesterna genom tårgas och pepparsprej.Den senaste veckans prodemokratiska protester i Hongkong ökar i styrka.

SVT - 07 nov 16 kl. 22:04

Ilskna protester i Hongkong över Kinas ingrepp

Kina har gått in och omtolkat en lag över huvudet på Hongkong för att kunna hindra två folkvalda politiker från Hongkong att ta plats i parlamentet. Det har lett till ilskna protester i det autonoma Hongkong..

BT - 02 okt 14 kl. 10:59

Peking varnar för kaos i Hongkong

Peking varnar för att de pågående demonstrationerna i Hongkong kan orsaka "kaos" i staden. USA och Kina grälar nu öppet om protesterna.Kinas ledning uttalar också sitt stöd för den hårt ansatte Leung Chun-Ying, stadens högsta ledare, i en artikel på förstasidan i den statliga tidningen Folkets dagblad.

BT - 10 okt 14 kl. 07:04

Nya protester väntar i Hongkong

Prodemokratiska aktivister har kallat till nya protester sedan planerna på samtal med regionregeringen i Hongkong kollapsat. Samtidigt manas USA:s president Barack Obama att ta upp demokratifrågor direkt med sin kinesiske kollega Xi Jinping. Aktivisterna har krävt helt fria val och att Hongkongs högste politiske ledare Leung Chun-Ying avgår.

Kristianstadsbladet - 10 okt 14 kl. 07:04

Nya protester väntar i Hongkong

Prodemokratiska aktivister har kallat till nya protester sedan planerna på samtal med regionregeringen i Hongkong kollapsat. Samtidigt manas USA:s president Barack Obama att ta upp demokratifrågor direkt med sin kinesiske kollega Xi Jinping.
Aktivisterna har krävt helt fria val och att Hongkongs högste politiske ledare Leung Chun-Ying avgår.

Dagens PS - 13 aug 19 kl. 07:52

Hongkong-protester sänker Asienbörser

Det är idel nedgångar på de asiatiska börsindexen under tisdagsmorgonen, svensk tid. De våldsamma protesterna i Hongkong fortsätter och har tvingat flygplatsen att stänga. Det och måndagens historiska börskrasch i Argentina, plus att handelskonflikten fortsätter mellan USA och Kina, sätter negativt avtryck på bred front på Asiens börser, uppger Omni Ekonomi med hänvisning till CNBC.

BT - 03 okt 14 kl. 17:19

Våld i Hongkong väcker misstankar

Väljer Hongkong det välbeprövade verktyget hyrligister, i Egypten kallade "baltageyya" och i Ukraina "titusjki", för att tackla protester? Det tror i alla fall många demonstranter, och studenter lägger nu förhandlingar med regeringen i Hongkong på is.När våldsamheter på fredagen utbröt mellan demonstranter i Hongkong, som annars beskrivits som några av de mest artiga någonsin, och motdemonstranter anade många oråd.

Kristianstadsbladet - 27 sep 14 kl. 07:27

Våldsamma protester i Hongkong


Mer än 100 demonstranter har forcerat avspärrningar till en regeringsbyggnad i Hongkong efter sammandrabbningar med kravallpolis. Minst sex personer har gripits och utanför byggnaden demonstrerade på lördagsmorgonen tusentals människor till stöd för de som tagit sig in.Sammandrabbningarna utgör kulmen på en veckas protester, där studenter bojkottat undervisningen i protest mot att Kina vägrar låta staden hålla helt fria val.

Fler nyheter från SR

SR - 2 minuter sedan

Ytterligare två anhållna för bombdåd i Köpenhamn

Ytterligare två män har anhållits i Malmö misstänkta för inblandning i bombdådet mot Skatteverket i Köpenhamn, skriver Sydsvenskan..

SR - 1 timme sedan

Bättre vägledning ska finnas när mediciner tar slut

Läkemedelsverket får i uppdrag att ge snabbare information när det blir medicinbrist..

SR - 2 timmar sedan

Mexiko kan ta strid mot nya USA:s nya migrant-regler

Trump-administrationen vill ändra regler så att familjer med barn kan hållas i förvar länge..

SR - 2 timmar sedan

Exportföretag ser dystrare på framtiden

Svenska exportföretag tecknar en allt mörkare bild av orderingången framöver..

SR - 2 timmar sedan

Problem när patienter avbokar sina operationer

Patienter som själva avbokar planerade operationer skapar problem inom vården..

SR - 3 timmar sedan

Bostäder utan innerväggar ska pressa priserna

I Uppsala pågår just nu försäljningen av bostadsrätter som inte är färdigställda fullt ut vid försäljning..

SR - 3 timmar sedan

Tidigare ärkebiskop i Chile utreds

En tidigare ärkebiskop i Chile som anklagas för sexuella övergrepp på en minderårig kommer nu att utredas..

SR - 2 timmar sedan

Ökad oro i Nya Guinea

Parlamentsbyggnad satt i brand, fångar har rymt och nu förstärker indonesisk militär sin närvaro..

SR - 3 timmar sedan

Demensvården saknar kunskap om sex

Demensvården saknar riktlinjer och förutsättningar för att arbeta med frågor om sexualitet. Problem som kunnat undvikas drabbar både patienter och personal..

SR - 6 timmar sedan

Trump hotar skicka IS-fångar till Europa

Kräver att europeiska länder frivilligt tar emot de av sina medborgare som sitter fängslade för att ha stridit för IS..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.