Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 24 August, 02:34

Cornucopia - 21 jul 19 kl. 10:43

Vilka nyhetstjänster prenumerar jag på?Jag betalar numera yrkesmässigt för ett antal nyhetstjänster, där jag alltså gett upp att pilla med att gå runt de ofta rätt kassa betalväggarna. Listan med tjänster nedan.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
CNN, Trump Tower, New York, Omni Ekonomi, Fplus, SvD, SEK, Di, Brexit, Storbritannien, Thetimes, GBP, Revolut,  economist, Dagens Industri, Sverige, USA, New York Times, BT, GP, SVT, SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vilka nyhetstjänster, prenumerarjag på
YLE - 08 mar 17 kl. 13:00

Svenska Yle och FNB samarbetar om nyhetstjänster från och med april

Svenska Yle och nyhetsbyrån FNB har ingått ett avtal om köp av svenskspråkiga nyhetstjänster. Avtalet är ett led i en utredning om samarbete mellan Yle och kommersiella medier. Yles finskspråkiga nyhetsverksamhet har för sin del ingått ett motsvarande avtal med Suomen Tietotoimisto (STT).

SvD - 06 feb 14 kl. 22:39

”Flera nyhetstjänster går längre än Lexbase”

Journalist och jurist: En guldgruva för infoföretagen..

SvD - 06 feb 14 kl. 22:47

”Flera nyhetstjänster går längre än Lexbase”

”Guldgruva för infoföretagen.”.

Dagens PS - 02 okt 17 kl. 10:56

DagensPS nyhetstjänst har aldrig varit viktigare

Sveriges sista morgontidning har satt betallås på dörren. Ytterligare en anledning att läsa DagensPS varje dag. Dagstidningen Skånska Dagbladet har nu hoppat på betaltåget som går genom Mediesverige och blir därmed sista morgontidning med flerdagarsutgivning att ta betalt för sitt innehåll på nätet, konstaterar branschtidningen Medievärlden.

DI - 28 aug 18 kl. 20:31

Trump till frontalattack mot Googles nyhetstjänst

USA:s president Donald Trump anklagar Google för att manipulera sökresultat för att framställa honom i dålig dager. Presidentens ekonomiske rådgivare Larry Kudlow uppger samtidigt att Trump-administrationen ska undersöka huruvida Googles söktjänster bör regleras i lag..

Cornucopia - 25 jan 18 kl. 12:32

När allt är betalväggar är det endast propaganda och fake news som är gratis

Sverige går mot valår och vi kan vara redo för massiv propaganda och fake news för att så maximal splittring i valet. Samtidigt lägger "seriösa nyhetstjänster" sina nyheter, rent av debattartiklar, ledarsidor och krönikor, bakom betalväggar och kan alltså inte nå fram till de som matas med propagandan och falska nyheter.
SVT och Sveriges Radio är "gratis" (=tvångsfinansierat) och inte bakom betalvägg.

Dagensanalys.se - 16 feb 16 kl. 13:50

SVT förstärker analysverksamheten och söker nu 5 nya medarbetare

SVT behöver 5 analytiker till sin analysavdelning, vill du vara med och förstärka analysenheten? SVT erbjuder en kreativ arbetsmiljö där de snabba och löpande förändringarna på mediemarknaden har ökat organisationens behov av insikter om både publik och användare. SVT söker kreativa och medieintresserade medarbetare med relevant och bred erfarenhet inom analys.

YLE - 10 jan 15 kl. 08:27

Nästan alla finlandssvenskar på nätet

Närmare 90 procent av finlandssvenskarna använder nätet. Dagligen nätsurfar 70 procent och närmare 60 procent är aktiva på sociala medier. Det här framgår av uppgifter ur den finlandssvenska Barometern som publiceras i dag.

Cornucopia - 10 jul 15 kl. 15:22

Varumärket allt viktigare när robotar tar över tjänstemännens jobb

När tjänstemännens tidigare unikt kvalificerade jobb allt mer tas över av robotar (=programvaror), så blir varumärkena allt mer värdefulla. Det gäller därför att man inte förstör sina varumärken i ivern att låta robotarna ta över.

Ett exempel är robotjournalistisken, dvs programvaror som söker av nätet efter heta nyheter, och snabbt summerar dem, skriver om dem och/eller översätter dem, för att sedan publiceras hos nyhetstjänster.

Dagensanalys.se - 15 jul 16 kl. 15:08

Kostnaderna skenar iväg för KIT som redovisar mångmiljonförlust

Peder Bonnier var nominerad till årets branschpersonlighet 2016 och har hyllats i medier för sin satsning på KIT – tjänsten som når 600 000 läsare per dag och två miljoner videoströmmar per vecka. Trots de fina siffrorna gör hela satsningen enorma förluster. Hur är det möjligt?

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 10 timmar sedan

Fredagsmys: Lönefredag - glöm inte köpa Fallet

Dags för lite härligt fredagsmys, denna extra mysiga fredagen den 23:e augusti, och således lönefredag och lönehelg. Du ska således passa på att köpa min bostadsbubblethriller Fallet, som kan beskrivas som Stockholms bostadsbubbla möter Falling Down, och nu rent av fått några recensioner. Det finns även några signerade ex hos Pocketshop på Landvetter om du råkar flygpendla hem eller bort denna fredag.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Fredagsfråga: Vad har du för månadslön?

Dags att introducera fredagsfråga. Vad har du för månadslön? Svara på enkäten nedan.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Polestar 2 ser ut att bli en svensk elbilssuccé

Baserat på anekdoter från bekantskapskretsen ser Volvos första rena och riktiga elbil av senaste generationen Polestar 2 ut att bli en svensk elbilssuccé. Bokningsläget ser mycket gott ut i bekantskapskretsen och de som vill ha elbil, men ratat Tesla, verkar ha skrivit upp sig på PoleStar 2.Interiör Polestar.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Göteborg: Lägenhetspriser säsongsmässigt ner i juli, villapriser kraftigt upp

I juli föll lägenhetspriserna i rikets andra stad Göteborg, medan villapriserna rusade kraftigt.Eriksberg, Göteborg.Säsongsmässig förändring en månad bostadsrätter Göteborg.

Cornucopia - Igår: 17:18

Butiksdöden avblåst - ny butik öppnad i Kungsmässan

Mitt lokalaste köpcentrum, Kungsmässan i Kungsbacka, har lyckats boka upp ytterligare en av de minst tre tomma lokalerna redan innan den aktuella utbyggnaden av köpcentret med 8900 m2 till. Butiksdöden kan alltså ses som avblåst.Ny fräsch trendriktig butik öppnad.

Cornucopia - Igår: 15:24

Oscar Properties sålde åtta lägenheter på ett kvartal - vill emittera nya aktier

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties sålde endast åtta lägenheter under tredje kvartalet, mot 22 lägenheter samma period 2018. Man vill nu få ett bemyndigande om nyemission för att åtminstone lösa in de utdelningsgivande preferensaktierna.
Norra tornet Innovationen, Oscar Properties prestigebygge.

Cornucopia - Igår: 10:17

Konjunkturen: Svensk arbetslöshet skenar - värsta sedan finanskrisen

Den svenska arbetslösheten skenar nu, och i juli såg vi den största säsongsmässiga förändringen sedan den akuta finanskrisen 2008 - 2010. Ökningen i arbetslöshet är nu värre än även under lågkonjunkturen efter skuldkrisen. Frågan är vad den socialistiska regeringen ska skylla på nu, eftersom arbetslöshet endast är regeringens fel när de själva sitter i opposition.

Cornucopia - Igår: 09:15

Stockholm: Bostadsrätter säsongsmässigt ner, villor upp

Valueugards siffror visar på säsongsmässigt fallande priser på bostadsrätter i Stockholm under juli månad, men säsongsmässigt stigande priser för villor.Stockholm.Säsongsmässig förändring en månad Valueguard prisindex Stockholm bostadsrätter.

Cornucopia - I förrgår: 15:42

Lockar Twitter-moderaterna väljare till partiet?

Moderaternas mer högljudda riksdagsmän på Twitter - Bali, Ericson och Beckman - har i dagarna varit utsatta för medial kritik (från förstås annat håll än moderat) för sina utspel och åsikter. De ses av en del som en tillgång för Moderaterna, men lockar de egentligen väljare eller handlar det bara om följare från andra partier, som bara vill få sina åsikter bekräftade?Moderaterna.

Cornucopia - I förrgår: 11:19

Datainspektionen fäller skola för att ha testat ansiktsigenkänning på 22 elever - 200 000 i böter

Datainspektionen har för första gången delat ut böter ("sanktionsavgift") för brott mot GDPR. Det handlar om en gymnasieskola som testade ansiktsigenkänning på 22 elever under tre veckor, vilket  nu leder till 200 000:- SEK i böter.
Barcelona.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.