DI > Ekonomi

Friday, 23 August, 23:52

DI - 21 jul 19 kl. 09:52

50 år efter månfärden – svenska bolag ska hjälpa Nasa till MarsI helgen är det 50 år sedan Neil Armstrong tog de första stegen på månen. När rymdvärlden nu planerar att sätta människan på nästa himlakropp – Mars – är flera svenska företag inblandade. ”Jag tror att vi kan vara på Mars på 2030-talet”, säger Mia Caderas på OHB Sweden som just nu samarbetar med Nasa och Esa..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nasa, Mars, Neil Armstrong, Mia Caderas, OHB Sweden, Esa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 50 årefter , månfärdensvenska , bolagska , hjälpa, Nasa, till Mars
Alingsås tidning - 31 okt 12 kl. 09:09

Varför kan vården inte hjälpa överviktiga barn? 

PAPPAKRÖNIKAN: Hur tar vi hand om överviktiga barn? Jonas Terdin tycker att sjukvården borde hämta inspiration från beprövade bandningsmodeller..

Expressen - 16 sep 13 kl. 13:07

Djurgården kan hjälpa AIK: "Inga problem"

Vid tre poäng mot Djurgården tar Malmö ett järngrepp om förstaplatsen. Men det är inte bara i toppen som en seger är viktig. - Vi behöver tre poäng för att inte hamna i trubbel, säger Erton Fejzullahu..

UT - 23 jan 16 kl. 01:00

Vården kan hjälpa den som vill sluta röka

Hur motiverad man är för att sluta röka är avgörande för hur lätt det är. Men är man inte motiverad, finns det knep att ta till även för det. Det här kan man på Säs rökavvänjningsstöd..

Dagens PS - 09 maj 17 kl. 11:00

Deras teknik ska revolutionera vården

Vem är du? ”Jag har en bakgrund från Handelshögskolan i Stockholm och från McKinsey och har arbetat med sjukvård i över fem års tid. För cirka ett år sedan insåg jag att hjälpa sjukvården var min passion.

YLE - 15 feb 17 kl. 12:02

Hög sjukhusprofil överger offentliga vården för den privata

Chefsöverläkare Samuli Saarni vid Åbo universitets centralsjukhus (ÅUCS) kommer från och med april att leda sjukhusverksamheten vid Finlands största finansgrupp, OP-gruppen. Saarni lämnar alltså sin post vid Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt för att jobba för ett privat bolag. Saarni var tidigare även t.

YLE - 27 feb 14 kl. 13:15

Debatten om äldrevården: Uppoffring eller girighet?

Professor Urpo Kangas förslag att vuxna barn borde förpliktigas att försörja sina gamla föräldrar har väckt enorm uppmärksamhet. Artikeln igår har fått närmare 80 kommentarer och motsvarande artikel på yle.fi/uutiset har drygt 800 kommentarer.

YLE - 31 jan 17 kl. 16:22

Sedlar hjälper bolag ut i världen

Nu ges företag möjlighet till enkel och skräddarsydd hjälp att nå tillväxt. Tekes innovationssedlar bidrar med liten men behövlig ekonomisk dragkraft för bolag som vill satsa på en nya koncept på nya marknader. Det är väldigt enkelt att grunda bolag i Finland.

YLE - 08 aug 17 kl. 16:51

Missbrukarvården i Raseborg: Vi måste sluta stigmatisera missbruk

Att ha ett beroende är fortfarande något som sopas under mattan och som många känner skam över. Den stereotypa missbrukaren som skränar på en bänk överensstämmer däremot inte med verkligheten. Missbrukarvården berättar hur det är att försöka hjälpa dem som inte vill ha hjälp.

BT - 23 nov 14 kl. 08:47

Majblommegården

Majblommegården i Tvärred ligger ödsligt, som så många av de nyare asylboendena. BT mötte flyktingar som känner sig isolerade - men en bygd som ställer upp får dem på andra tankar. Kanske har en del av dem hört att Sverige är landet som flyter av mjölk och honung.

YLE - 12 maj 14 kl. 04:16

Hopplöst för hundgården Kulkuri

Hundgården Kulkuri i Vasa lever knapert och har sökt nya utrymmen i flera års tid. Hundföreningarna på orten hjälper till bara en ny plats hittas. Niina Männistö är en av Kulkuris två ägare.

YLE - 18 nov 14 kl. 04:25

"Vårdreformen var en katastrof för tandvården"

Det är svårt att locka tandläkare till tvåspråkiga Österbotten i allmänhet och till Jakobstad i synnerhet. Vårdreformen 2002 var en katastrof för tandvården säger en kommunal tandläkare i Jakobstad. Kommunal tandläkare Mikael Skogman Mikael Skogman, tandläkare vid hälsovårdscentralen i Jakobstad Bild: Yle/Kjell Vikman Tandvårdsreformen 2002 innebar att hela befolkningen har rätt att få tandvård inom ett halvt år.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Bornold: Spänn fast säkerhetsbältet – det blir turbulent i höst

Under fredagen fördjupades handelskonflikten mellan USA och Kina avsevärt. Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners varnar för att det blir en turbulent höst på börsen..

DI - 45 minuter sedan

Trumps hämnd: Höjer tullarna ytterligare

Donald Trump lovade under fredagen att svara på Kinas nya tullar. En timme efter att de amerikanska börserna stängt kom beskedet..

DI - 45 minuter sedan

Nu tar femte generationens tunnbindare över: ”Jag är extremt petig”

I början av 1900-talet fanns det tunnbindarföretag i var och varannan svensk stad.  Endast ett av dessa har överlevt. .

DI - 1 timme sedan

Carney: Storbritanniens ekonomi är på väg att stagnera

Storbritanniens ekonomi är på väg att stagnera under nuvarande kvartal. Det sade Bank of Englands chef, Mark Carney i Jackson Hole på fredagen..

DI - 1 timme sedan

Fastighetstoppen kvalar in bland största insynsköparna på börsen

Listan över de största insynsköpen från enskilda personer hittills i år toppas inte helt oväntat av H&M-ägaren Stefan Persson. .

DI - 1 timme sedan

Swedbankchefer efterlyser grön finanspolitik

Finanspolitiken bör ändras för att underlätta satsningar på grön infrastruktur och en energiomställning från fossila bränslen, skriver två Swedbankchefer på Dagens Nyheters….

DI - 1 timme sedan

Tung börssmäll på Wall Street efter nya tullhot

Investerarna på Wall Street drog öronen åt sig sedan Donald Trump lovat ett omedelbart svar på de nya kinesiska strafftullar på amerikanska varor som meddelades på fredagen..

DI - 2 timmar sedan

Mark Carney vill ersätta instabil dollar med virtuell valuta

Den brittiske centralbankschefen Mark Carney varnade på fredagen för den amerikanska dollarns ”destabiliserande roll” i världsekonomin vid ett föredrag på centralbankskonferensen….

DI - 2 timmar sedan

Recession hotar – nu krävs stöd: ”Driver inte längre global tillväxt”

HONGKONG. Handelskriget och nedgång i teknikexport har fått flera länder i Asien att tvärnita. Vissa hotas av recession..

DI - 2 timmar sedan

Trump beordrar budbolag att stoppa kinesiskt Fentanyl

I sin twittertirad tidigare på fredagen beordrade Donald Trump amerikanska transport- och budbolag att söka efter och stoppa införsel av substansen Fentanyl från Kina.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.