Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 20 August, 17:56

Aftonbladet - 21 jul 19 kl. 06:21

Hederskultur kommer aldrig bli svensk kultur
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hederskulturkommer , aldrigbli svensk , kultur
SR - 22 feb 16 kl. 16:28

"Polisen behöver mer kunskap om hederskultur"

Polisen och rättsväsendet behöver mer kunskap om hederskultur. Det säger Sara Mohammad som är grundare till organisationen Glöm aldrig Pela och Fadime. Annars är det lätt att polisen blir lurade, säger hon apropå att polisen ska utreda varför inga ärenden leder till åtal..

Barometern - 13 jul 13 kl. 11:18

Kultur på ofri grund

Kultur är bra. Denna måhända triviala men helt riktiga iakttagelse gjorde Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin i en debattartikel för en tid sedan.
Mer förvånande var emellertid­Fridolins förklaring till varför kultur är bra: nämligen därför att Sveriges konkurrenskraft hänger på den.

Barometern - 13 jul 13 kl. 11:18

Kultur på ofri grund

Kultur är bra. Denna måhända triviala men helt riktiga iakttagelse gjorde Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin i en debattartikel för en tid sedan.
Mer förvånande var emellertid­Fridolins förklaring till varför kultur är bra: nämligen därför att Sveriges konkurrenskraft hänger på den.

Dagen - 12 apr 12 kl. 03:00

Hederskultur på svenska

Vi var väl ett tjugotal personer i rummet, representanter för olika religioner, kulturer och samhällsfunktioner. En man från Brottsförebyggande rådet gav en bild av hur kriminaliteten ser ut i staden, gav statistik och definierade problemområden. Bland annat kom han in på hedersvåldet.

PI - 11 mar 11 kl. 10:10

?Svensk kultur är en del av den kulturella mångfalden?

KULTUR Bitte Assarmo, fri skribent, bloggare och debattör, skriver på Newsmill om en av vår tids största tabun – den svenska kulturen, som enligt makthavare och dess ryggdunkare, journalisterna, inte finns och har aldrig funnits. Och då den i bland trots allt ändå finns är det idel negativa omdömen. Under decennier har myndigheter och medier propagerat för ett förnekande av den svenska kulturen.

YLE - 26 mar 14 kl. 06:00

”Det är aldrig värt det när människor dör”

Spela upp klipp på Arenan– Det var svårt för mig att förstå att alla de här människorna runt omkring mig faktiskt var döda. Det var som i en film. Hotell Ukraina blev ett fältsjukhus och bårhus samtidigt som jag bodde där, säger Anna-Lena Laurén.

NT - 05 mar 12 kl. 08:52

Juno om hederskultur

- Barn kan aldrig kräva sina rättigheter, det är något vuxenvärlden måste ta ansvar för att tillgodose. När barn får tillit till vuxna ansvariga aktörer kommer tryggheten att öka..

Sydsvenskan - 27 feb 16 kl. 04:00

Gråzoner som föder kultur

En digital klocka hänger över entrén till Moderna museet i Belgrad. Förra året räknade den ner till öppnandet av museet som varit stängt för renovering sedan 2007. Museet öppnade aldrig och klockan har stannat.

SvD - 19 mar 16 kl. 16:00

Sjöstedt: Särskilda insatser behövs mot hederskultur

Våld i hederns namn ska aldrig bortförklaras eller relativiseras, det ska bekämpas. Däremot ska inte hedersfrågan användas för att i svepande ordalag angripa muslimer, invandrare eller vissa förorter. Det skriver Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet..

Expressen - 22 jul 16 kl. 14:30

Gripande sommarprat om hederskultur

I världens mest jämställda land ger Sara Mohammad oss en hård lektion i kvinnors mänskliga rättigheter. Men hon glömmer inte att berätta om apotekskunden som aldrig fick sin dildo..

Newsmill - 15 apr 13 kl. 11:37

Socialdemokratin riskerar att bli en hederskultur

http://www.newsmill.se/trackback/50231 Via debatten om Omar Mustafa målas bilden av ett parti i fritt fall upp, ett parti där egentliga samtal ersatts med ytliga soundbites.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 15 minuter sedan

Värmesmocka drar in över hela landet

Aftonbladet - 1 timme sedan

Ikea utryms i Göteborg efter brand

Aftonbladet - 1 timme sedan

Wallström slår tillbaka mot Iran-kritiken

Aftonbladet - 9 timmar sedan

Elton John försvarar prinsparet

Aftonbladet - 13 timmar sedan

Sverige förtjänar en rejäl lärarbrist

Aftonbladet - 1 timme sedan

Italiens premiärminister avgårOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.