Barometern > Nyheter

Tuesday, 20 August, 19:16

Barometern - 21 jul 19 kl. 05:00

Efter nya rökförbudet – Kalmar kommun satsar på fler askkopparEfter att det nya rökförbudet började gälla 1 juli i år har kommunen köpt in ett antal nya askkoppar. Förhoppningen är att minska nedskräpningen på gator och torg..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter nya rökförbudet, Kalmar, kommun, satsar, fler, askkoppar
Barometern - 17 jun 14 kl. 11:12

Kalmar kommun satsar på fibernät

Kalmar kommun har skrivit ett samverkansavtal med Telia om att bygga ut öppen fiber till företag och privatpersoner. Målet är 90-procentig täckning 2020. Telia har skrivit avtal med ett 15-tal kommuner i landet med att genomföra denna utbyggnad på bred front.

Barometern - 22 jul 14 kl. 16:35

Kalmar marknad satsar stort

På fredag är det dags för Kalmar marknad som varje år brukar locka cirka 40 000 besökare under sina två dagar. Årets nyhet är att tivolit kommer att husera på Stortorget. En annan tänkt nyhet fick ställas in – knallarna är så många att de tar all plats.

Barometern - 24 jan 14 kl. 05:46

Kalmar kommun bryter mot lagen

Har offentlighetsprincipen en gräns? Kan myndigheter vägra lämna ut handlingar trots att de måste? Kalmar kommun bryter mot lagen.

Barometern - 15 aug 13 kl. 08:28

Kalmar kommun bättre än nationen på mat

2006 formulerade regeringen ett nationellt inriktningsmål för konsumtion av ekologiskt i offentlig sektor (25 procent ekologiskt i offentlig sektor till 2010).
I Kalmar Kommun har vi gått lite längre och satt målet till 70 procent ekologiskt eller närproducerat till år 2020. Idag är förhållandet ca 51 procent ekologiskt eller närproducerat där det ekologiska står för cirka 31 procent.

Barometern - 20 jan 14 kl. 20:00

Kalmar kommun har Sveriges mest nöjda högstadieelever

Hela 88 procent av Kalmar kommuns åttondeklassare är nöjda med skolan och undervisningen. Det ger Kalmar en topplacering i landet. Undersökningen Kommunens kvalitet i korthet har bland annat frågat elever i årskurs åtta vad de tycker om skolan och undervisningen.

Barometern - 20 nov 13 kl. 07:26

Kalmar kommun har inte en hållbar ekonomi

”Vem behöver vinster i välfärden?” skriver Bertil Dahl (V). Alla i Kalmar kommun som vill ha en välfärd av god kvalitet och en ekonomi som är hållbar på sikt, är svaret.

Barometern - 13 jun 17 kl. 12:16

Kalmar kommun släpper ny sajt i dag: "Slitit hårt"

Klockan 15 i dag lanserar Kalmar kommun nya Kalmar.se. – Mina medarbetare har slitit hårt de senaste månaderna för att få allt på plats och nu ska det bli väldigt spännande att se hur vår nya webbplats tas emot, säger Henrik Nilsson, kommunikationschef på Kalmar kommun i ett pressmeddelande..

Barometern - 25 jan 14 kl. 08:14

Kalmar kommun gjorde fel

Lagstiftningen kan inte ta hänsyn vem det är som tar del av handlingarna. Alla måste behandlas lika. Därför är det fel av Kalmar kommun att vägra den aktuella kvinnan att svara på frågor och lämna ut uppgifter.

Barometern - 05 maj 14 kl. 08:33

Kvinna anmäler Kalmar kommun för diskriminering

En kvinna anmäler Kalmar kommun till diskrimineringsombudsmannen. Hon menar att hon nekades jobb på grund av sin hörselnedsättning. Kvinnan nekades ett jobb hon sökte inom omsorgen i Kalmar kommun.

Barometern - 03 jun 16 kl. 07:15

Kalmar kommun satsar åt Färjestaden

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Fler söker internationella utbildningar

Barometern - 15 minuter sedan

Antikexpert kommer på besök

På lördag kommer tv-personligheten Peder Lamm till Parkskolan i Mönsterås..

Barometern - 15 minuter sedan

Historikern om befolkningsökningen: ”Bra för oss alla”

Under andra halvan av 1800-talet valde tusentals smålänningar att fly Sverige och de extremt tuffa tider som då rådde här. De tre smålandslänen tappade stort i befolkning. Jönköpings- och Kronobergs län återhämtade sig snabbt.

Barometern - 15 minuter sedan

”Beforeigners” – charmigt kriminaldrama i tidsförvandlat Oslo

”Beforeigners” erbjuder en spännande kriminalhistoria med en lagom dos scifi. Den satiriska blicken på dagens samhälle, kulturkrockarna och den omaka men älskvärda polisduon som ska lösa ett tidsinvandrarmord är ingredienserna som lyfter serien över mängden..

Barometern - 15 minuter sedan

USA och Kina varnar för IS

Barometern - 15 minuter sedan

Dömd psykolog riskerar legitimation

Barometern - 30 minuter sedan

Kamerun fängslar separatistledare på livstid

Barometern - 45 minuter sedan

Väderums restaurang satsar

En ombyggnad,en utökning av serveringen, nya möbler och installation av en pizzaugn. Väderums Restaurang, tidgare Väderums Kafé på Västra industriområdet i Oskarshamn, har genomgått en förändring..

Barometern - 45 minuter sedan

Antal döda stiger i attack i Burkina Faso

Barometern - 45 minuter sedan

Hockeyförbundet får kritik: Yrvaket och tondövt

Svenska ishockeyförbundet tacklade konflikten med Damkronorna fel från början. Det anser pr-konsulten och krishanteringsexperten Patrik Westander..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.