BT > Nyheter

Sunday, 18 August, 08:44

BT - 21 jul 19 kl. 04:00

En våldtäkt kan aldrig vara oaktsamEndast den som själv saknar moralisk och etisk kompass kan påstå att en våldtäkt kan rubriceras som oaktsam, skriver Olle Ljungbeck..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Olle Ljungbeck

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En våldtäktkan , aldrigvara , oaktsam
Skånskan - 02 apr 19 kl. 08:51

Bad om ursäkt för våldtäkt – frias

Landskrona Trots att den 17-årige pojkvännen senare bad om ursäkt för våldtäkten i en skriftlig konversation med flickvännen, frias han från misstankarna om våldtäkt och oaktsam våldtäkt. Hans vilja att återuppta relationen med flickan kan ha gjort att han erkände, resonerar tingsrätten.Historierna om vad som hände när 17-åringen skulle sova över hos flickvännen efter en kväll på Malmöfestivalen sommaren 2018 går isär.

Corren - 09 aug 19 kl. 10:00

Åtalas för flera våldtäkter i Kinda

En man i 25-årsåldern har vid Linköpings tingsrätt åtalats för tre fall av våldtäkt, alternativt oaktsam våldtäkt..

Nyheter 24 - 03 jul 12 kl. 15:26

Våldtäktsman frias - kvinnan var en man


Mannen frias för våldtäktsförsöket, rätten menar att våldtäkten aldrig hade gått att genomföra. Kvinnan visade sig nämligen vara en man. ÖREBRO.

Skånskan - 12 mar 19 kl. 15:49

Kvinna anmälde gruppvåldtäkt – döms för falsklarm

Malmö Det beskrevs som den fjärde överfallsvåldtäkten på kort tid. Men när polisen utredde fallet visade det sig att våldtäkten aldrig ägt rum.
Nu döms en kvinna i 45-årsåldern för falsklarm.

Nyan - 22 jun 16 kl. 17:07

Hovrätten friar två män från Cinderella-våldtäkt

Hovrätten friade idag två av de tre män i 30-årsåldern som av tingsrätten dömdes till fyra års fängelse för en gruppvåldtäkt på Viking Lines Cinderella.

Det skriver aftonbladet.se.

News55 - 11 feb 16 kl. 16:31

Man som dömdes till barnvåldtäkt beviljas resning

Mannen fälldes i Hovrätten år 2008 till två års fängelse samt skadestånd till flickan på 85 000 kronor. Han avtjänade sitt straff och betalade skadeståndet men bestämde sig efter det för att ansöka om resning. ”Detta är extremt udda” Bevisningen, förhör med den då fjortonåriga flickan samt vittnesförhör med personer som kunde styrka brottet, var tillräckligt för att mannen skulle dömas mot sitt nekande.

DN - 05 nov 18 kl. 08:39

Språkkrönika: Hur skulle en våldtäkt kunna vara något annat än oaktsam?

SPRÅKKRÖNIKA. Somliga har höjt på ögonbrynen efter att en man nyligen dömdes för oaktsam våldtäkt. Hur skulle en våldtäkt kunna vara något annat än oaktsam?

Expressen - 05 nov 18 kl. 20:01

Dom om ”oaktsam våldtäkt” både hyllad och ifrågasatt

En 34-årig man dömdes nyligen till ett års fängelse för oaktsam våldtäkt. Målet har väckt uppmärksamhet då det är första gången den nya brottsrubriceringen tillämpas – men också för att den splittrar advokatkåren och rättsexpertisen. Framgång i kampen mot sexualbrott eller ett hot mot rättsäkerheten?

SR - 26 apr 19 kl. 14:22

Man döms för oaktsam våldtäkt

En man från Stockholm, som köpt sex av en kvinna som var utsatt för människohandel, döms för oaktsam våldtäkt av Uppsala tingsrätt. Mannen visste att kvinnan inte deltog frivilligt i prostitutionen, och enligt den nya sexualbrottslagstiftningen handlar det då om våldtäkt, enligt tingsrätten..

DN - 26 apr 19 kl. 14:38

Unik dom i våldtäktsmål kopplat till människohandel

En 69-årig man döms för oaktsam våldtäkt på en kvinna.  Enligt domen har mannen gjort sig skyldig till oaktsam våldtäkt eftersom kvinnan var utsatt för människohandel. Det här är första gången som en liknande situation prövas mot den nya sexbrottslagstiftningen..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Hongkongprotester vid avgörande vägskäl

Mycket står på spel när demonstranter i Hongkong återigen förbereder sig för protester mot regionens styre. Förhoppningen är att återuppväcka stödet för proteströrelsen, som tros svikta något efter den senaste veckans våld..

BT - 5 minuter sedan

"Industrihistoria som skrivs i Skellefteå"

Jättefabriken Northvolt ska leverera 2 500 direkta jobb till Skellefteå. Skolor och bostäder tillkommer i rask takt när kommunen försöker hänga med i utvecklingen..

BT - 1 timme sedan

Trafikolycka på R40

En trafikolycka har inträffat på R40, mellan Rångedala och Dalsjöfors. .

BT - 1 timme sedan

Snåriga finanser i bonusfamiljen

Mina, dina och våra pengar. Det kan vara svårt nog att komma överens om ekonomin i en "vanlig" familj. I bonusfamiljen finns det så mycket mer att ta hänsyn till..

BT - 1 timme sedan

Visionen: Skola, bibliotek och vårdcentral

Engelska skolan med plats för 900 elever, vårdcentral och bibliotek. Det är fastighetsägarens framtidsplan för Göta. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.