YA > Nyheter

Sunday, 18 August, 09:41

YA - 21 jul 19 kl. 01:00

Hårda sparförslag i skolorna fick nobben av S, V och SDDen borgerliga alliansens hårda sparförslag för skolorna fick skarp kritik i Tomelillas familjenämnd. Förslaget gick inte igenom, utan återemitterades av S och V med stöd av SD, med krav om att konsekvenserna av en minskad skolpeng måste utredas ordentligt. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
SD, Tomelillas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hårda, sparförslagi , skolornafick , nobbenav S V , och SD
YLE - 05 nov 14 kl. 20:36

Hårda sparförslag inom vården

Den gemensamma vårdnämnden för Korsholm och Vörå föreslår ordentliga nedskärningar för att försöka komma ner till de budgetramar den fått av kommunerna. Korsholm har gett nämnden en ram på 14,5 miljoner. Vörås kommunstyrelse har meddelat att ramen för verksamheten i deras område får vara högst 5,3 miljoner.

Skånskan - 25 nov 16 kl. 06:00

Sparförslag slår mot ungdomarna

STAFFANSTORP Samtidigt som stora resurser sätts in för att få bukt med hot och skadegörelse orsakat av ungdomsgäng kommer ett sparförslag som innebär att hela verksamheten med ungdomscoacher läggs ner. ERWP.fif(1)I dag finns två ungdomscoacher.

SmålandsPosten - 18 okt 13 kl. 06:29

Fackets sparförslag okänt för ledningen

Brandmannafacket har tagit fram en lista på sparåtgärder för räddningstjänsten. Politikerna i direktionen för Värends räddningstjänst kände inte till fackets, BRF:s, sparförslag, när Mohedas styrkeledare Hans Tannerfalk tog upp det på mötet i Mohedaskolan i onsdags.
Där redogjorde, som Smålandsposten skrev om i går, förbundschef Jörgen Gertsson för ett sparförslag.

BT - 12 dec 17 kl. 18:32

Sparförslag drabbar skolor: ”Många blir nog upprörda”

Sju grundskolor och en förskola påverkas av ett omfattade sparförslag som barn- och utbildningsförvaltningen tagit fram. – Det är med blandade känslor vi lägger fram det här. Förmodligen kommer många bli upprörda, säger förvaltningschefen Dennis Reinhold.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Fler sparförslag att vänta för kommunen

Fullmäktige var inte redo för att ta några budgetramar för nästa års budget vid sitt junimöte. Än återstår för mycket att reda ut av förutsättningar och sparförslag.Och mer av samma, hårda vara är att vänta i höst.

Skånskan - 05 feb 19 kl. 20:00

Tre linjer med i sparförslag

MALMÖ Om Region Skånes sparförslag går igenom innebär det indragna och nya hållplatser och ändrad turtäthet på tre busslinjer i Malmö, linje 6, 33 och 34.Kollektivtrafiknämnden tar ställning till förslaget på fredag. I det förslag som nämnden ska ta ställning till finns förändringar och nerdragningar som berör busstrafiken i hela Skåne.

YLE - 17 jan 19 kl. 18:26

Radikala sparförslag på kommande i Lojo - stadsdirektör Sivula: Vi har ingen skyldighet att ha teater eller orkester

Lojo är i blåsten när det gäller ekonomin, men tjänstemännen står inte handfallna. De har skrapat ihop sparförslag på 33 miljoner euro. Stadsdirektör Mika Sivula säger att en del förslag är radikala..

Hela Gotland - 15 jun 12 kl. 04:00

Sparförslag hotar ungdomsgruppen

- En ovärderlig verksamhet riskerar att försvinna. Då kan jag som polismästare inte sitta tyst.Öns polismästare Magnus Holmén reagerar kraftigt på socialnämndens sparförslag.

UNT - 16 nov 12 kl. 01:30

Nytt sparförslag på Akademiska

325 anställda ska bort från Akademiska sjukhuset nästa år efter att ännu ett sparförslag presenterats. Anledningen är att man inte har lyckats spara tillräckligt hittills, säger sjukhusdirektör Lennart Persson..

Nerikes Allehanda - 30 jul 14 kl. 20:25

Sparförslag för omsorgen på 5 miljoner

Underskottet fortsätter att skena. På torsdagen hade omsorgsnämnden ett extrainsatt arbetsutskottsmöte för att ta del av det sparförslag som förvaltningen tagit fram..

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Första seklet avklarat - nu väntar nästa

Så var föreningens första hundra år avklarade. Och troligen får IFK Simrishamn fira jubiléet med att gå upp till division 3 nästa år..

YA - 1 timme sedan

NHL-stjärnan om bojkotten: "De har mitt stöd"

Spelarna i Damkronorna har under uppmärksammade former tackat nej till det svenska landslaget. Anledningen är bland annat Ishockeyförbundets bristande stöd till damverksamheten. Ett beslut som NHL-proffsen Mattias Ekholm och Filip Forsberg stödjer..

YA - 1 timme sedan

"Industrihistoria som skrivs i Skellefteå"

Jättefabriken Northvolt ska leverera 2 500 direkta jobb till Skellefteå. Skolor och bostäder tillkommer i rask takt när kommunen försöker hänga med i utvecklingen..

YA - 1 timme sedan

Hongkongprotester vid avgörande vägskäl

Mycket står på spel när demonstranter i Hongkong återigen förbereder sig för protester mot regionens styre. Förhoppningen är att återuppväcka stödet för proteströrelsen, som tros svikta något efter den senaste veckans våld..

YA - 1 timme sedan

Inget har hänt trots hot om stort vite

I mitten av mars fick Malmö metalltekniks konkursbo ett föreläggande att området skulle vara tömt inom fyra månader. Annars väntade vite på en halv miljon kronor. Men trots att tiden förflutit har ingenting hänt.

YA - 2 timmar sedan

"The Mauler" sugen på comebackOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.