GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 18 August, 22:10

GöteborgsPosten - 20 jul 19 kl. 11:55

Så vände vindarna i den svenska flyktingpolitikenNu förlängs den tillfälliga lagen: "På en gång byts hela livet ut"..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: vände , vindarnai den svenska , flyktingpolitiken
Politologerna - 16 mar 16 kl. 08:00

Vad tycker svenskarna om flyktingpolitiken? – Del II

Det här är ett gästinlägg av Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap, och Torbjörn Sjöström, VD för Novus. Läs även del 1. *** Bland forskare är ”Getting to Denmark” ett uttryck för lyckade moderniseringsprocesser.

Politologerna - 15 mar 16 kl. 08:00

Vad tycker svenskarna om flyktingpolitiken? – Del 1

Det här är ett gästinlägg av Peter Esaiasson, professor vid statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet. Del 2 publiceras imorgon.

*** Hur förankrad är den svenska flyktingpolitiken bland medborgarna?

YLE - 09 dec 15 kl. 20:04

FN:s flyktingkommissionär - EU har misskött flyktingpolitiken

Det finns en verklig risk att asylsystemen i EU-länderna kollapsar, bedömer FN:s flyktingkommissionär Antonio Guterres, som var på Helsingforsbesök på onsdagen i samband med att Finland firar 60 år i FN. Samtidigt berömmer Antonio Guterres Finlands flyktingmottagande men varnar för den allt mer restriktiva finska flyktingpolitiken. Flyktingsituationen hade inte blivit lika akut som den är i dag om EU hade tagit sitt ansvar och skött flyktingpolitiken rätt redan från början, säger Guterres.

Politologerna - 23 feb 16 kl. 07:30

Vad tycker svenska folket egentligen om flyktingpolitiken?

Det här är ett gästinlägg från Mikael Gilljam, professor vid statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet, och är en redigerad version av en text tidigare publicerad på hans facebooksida. *** Några funderingar kring hur vi mäter åsikter om flyktingpolitiken med anledning av diskussionen i Dagens Nyheter om klyftan mellan medborgare och förtroendevalda (se Peter Esaiassons debattartikel och Stefan Jonssons svar). 1) Vi skall alltid vara försiktiga med nivåskattningar (hur många som tycker exakt det ena och det andra i en fråga) och det är som tur är sällan det som är de intressanta forskningsfrågorna.

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 10:50

Starkaste vindarna i syd på 1 000 år


Vindarna i Antarktiska oceanen, även känd som Södra oceanen, är de starkaste på 1 000 år, enligt en studie från Australiens nationella universitet. Ökande koldioxidnivåer tros ligga bakom.De starka vindarna har enligt studien bidragit till att hålla Antarktis kallare och gjort torka vanligare i Australien.

BT - 12 maj 14 kl. 10:50

Starkaste vindarna i syd på 1 000 år

Vindarna i Antarktiska oceanen, även känd som Södra oceanen, är de starkaste på 1 000 år, enligt en studie från Australiens nationella universitet. Ökande koldioxidnivåer tros ligga bakom. De starka vindarna har enligt studien bidragit till att hålla Antarktis kallare och gjort torka vanligare i Australien.

Kristianstadsbladet - 18 jan 13 kl. 12:08

M-kritik mot flyktingpolitiken


Moderaternas kommunalråd i Växjö, Bo Frank, går till hårt angrepp mot sin partiledning om flyktingpolitiken. I ett inlägg på Växjömoderaternas hemsida skriver han att "det finns en djup klyfta mellan ledande kommunalpolitiker i partiet och partiledningen i synen på Sveriges flyktingmottagande", uppger Expressen.TT har inte lyckats hitta uppgifterna på hemsidan och inte fått tag i någon som kan förklara det.

YLE - 24 feb 16 kl. 12:22

Politikpodden: När flyktingpolitiken skärps sätts också barn på undantag

Amnesty varnar för att de mänskliga rättigheterna nu åsidosätts i hela Europa. Hos oss bereds skärpningar av flyktingpolitiken som utmanar flyktingbarnens framtid och grundlagen. Ginman & Suominen undrar i sin färska politikpodd också om det än en gång är kris i vårdreformen.

Kristianstadsbladet - 31 jan 13 kl. 16:32

Vindarna avtar - solsken väntas

Skåne verkar ha klarat sig lindrigt undan när vindarna som SMHI utfärdat en klass 2-varning för drog förbi på torsdagsförmiddagen.
? Vindarna kulminerade i förmiddags och sedan dess har de avtagit och det kommer de att fortsätta att göra under resten av dagen, säger Emil Björck på SMHI.

Helsingborgs Dagblad - 12 maj 14 kl. 10:53

Starkaste vindarna i syd på 1 000 år

Vindarna i Antarktiska oceanen, även känd som Södra oceanen, är de starkaste på 1 000 år, enligt en studie från Australiens nationella universitet. Ökande koldioxidnivåer tros ligga bakom. De starka vindarna har enligt studien bidragit till att hålla Antarktis kallare och gjort torka vanligare i Australien..

Dagens PS - 05 okt 17 kl. 10:25

Di: ”Vindarna har vänt” för hedgefonder

Marknaden har tinat upp till investerarnas stora förtjusning. Fjolåret gick riktigt uselt för hedgefonder, men i år har avkastningen hostat upp sig och investerare – som tidigare plockade ut sina pengar – har hittat tillbaka. Det här skriver Dagens Industri och konstaterar att 2017 utvecklats till ett ”revansch-år för hedgefonder”, svenska hedgefonder inkluderade – så klart.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

GFC befäste andraplatsen: "Hatten av för tjejerna"

Oroande backskada i segern över Kristianstad: "Det är inte bra har jag förstått.".

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Nya råd vid hjärt-lungräddning räddar liv

Sedan kravet på att utföra mun mot mun-metoden slopats för de som inte har genomgått en utbildning om hjärt-lungräddning (HLR) har antalet som överlever plötsligt hjärtstopp ökat..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Ny förlust för Gais

Sviten uppe i fyra matcher efter att Dalkurd vunnit..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Passionen driver Gerhardsson vidare efter VM-bronset

"Jag gillar att locka fram det folk är bra på"..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Demonstrant: Hon har valt att ignorera oss

Demonstranterna på Hongkongs gator är måna om att bevara lugnet – men vreden mot polisen och det politiska styret med Carrie Lam i spetsen är stor..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Häcken fortsatt med i toppstriden efter ny seger

Hisingslaget höll undan mot Örebro..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Gibraltar: Nej till USA-krav på tankerbeslag

Gibraltar säger nej till det amerikanska justitiedepartementets krav att åter beslagta den iranska oljetankern Grace 1, uppger det brittiskkontrollerade territoriets regering..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Över 60 döda i IS-dåd på bröllopsfest

Minst 63 personer har dödats och över 180 skadats i en attack mot en bröllopsmottagning i Afghanistans huvudstad Kabul..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Två misstänkta våldtäkter på ungdomsfestival

Två våldtäkter har anmälts på ungdomsfestivalen We are Sthlm i centrala Stockholm..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Zlatans rival historisk i MLS

Zlatan Ibrahimovic får ursäkta – den som har gjort flest poäng under en och samma säsong i den amerikanska fotbollsligan MLS heter Carlos Vela. Mexikanen tryckte in sitt 24:e mål för säsongen, hans 39:e poäng totalt, när Los Angeles FC besegrade Real Salt Lake med 2–0 i natt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.