Barometern > Nyheter

Wednesday, 21 August, 10:32

Barometern - 20 jul 19 kl. 20:30

Studenter från hela världen upplevde ÖlandUnder lördagen besökte 70 av studenterna i Linnéuniversitetets sommarakademi södra Öland. De gick bland annat en guidad tur i Eketorps borg och fick smaka öländsk lufsa i Ottenby..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Öland, Linnéuniversitetets, Eketorps, Ottenby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Studenterfrån hela världen , upplevde, Öland
Nya Wermlands Tidningen - 28 sep 15 kl. 15:00

Studenter byter land

Under par veckor har tyska ungdomar från Oschersleben praktiserat på Västerängsgymnasiet i Filipstad. Tillsammans med svenska elever har de byggt bänkar och fräschat upp i skolan lokaler..

SVT Debatt - 07 feb 14 kl. 07:00

Finansminister Borg sviker oss studenter

SKATTER Vi som pluggar är framtiden. Anders Borg måste sänka skatter så att det i slutändan lönar sig att ha tillbringat flera år på universitetet. Sverige är på många sätt ett fantastiskt land att födas, få växa upp och få leva i.

SVT Debatt - 07 feb 14 kl. 07:00

Finansminister Anders Borg sviker oss studenter

SKATTER Vi som pluggar är framtiden. Anders Borg måste sänka skatter så att det i slutändan lönar sig att ha tillbringat flera år på universitetet. Sverige är på många sätt ett fantastiskt land att födas, få växa upp och få leva i.

YLE - 09 jun 16 kl. 04:30

Terminsavgifter kan skrämma bort utländska studenter från Åbo Akademi

Om ett drygt år inför Åbo Akademi terminsavgifter för studerande som kommer från länder utanför EU eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Det här kan leda till att färre utländska studerande utanför Europa väljer ett universitet i Finland. - Jag tror att terminsavgifterna leder att antalet studenter utanför Europa minskar.

SVT Debatt - 11 feb 14 kl. 12:24

Skattesänkningar missgynnar studenter

STUDENTEKONOMI Alliansregeringens skattesänkningar har redan drabbat svenska studenter nog. De som tjänar mest har också fått mest. Benjamin Dousa, riksordförande för Moderat skolungdom, uppmanar på SVT Debatt  regeringen att sänka skatterna för studenternas skull.

YLE - 17 aug 17 kl. 04:19

Sverige blev strängare mot studenter från Finland - Fanny kom på reservplats 653 till juridiklinjen i Lund

I år har det blivit betydligt svårare för finländska studenter att komma in på högskolor och universitet i Sverige. Poängskalorna för utländska gymnasiebetyg har justerats för att gynna svenska studenter. Vasabon Fanny Willman sökte i våras in till juristutbildningarna i Lund, Stockholm, Uppsala, Göteborg och Umeå, men hon blev inte antagen till någon av dem.

BT - 10 maj 12 kl. 14:14

Studenter bör gå över gränsen

Varför är svenska studenter så dåliga på att utnyttja EU:s program för utlandsstudier? Trots fördelarna ? förmånliga stipendier och tillgodoräknade högskolepoäng ?

BT - 22 sep 14 kl. 08:59

Ett svek mot alla som upplevde världskriget

Mot bättre vetande har ett antal unga väljare av diffus anledning valt ett ökänt nazibördigt parti som sin huvudkandidat vid årets viktiga val. För alla oskyldiga människor som upplevde andra världskriget är detta ett svek mot alla de som präglades av krigets fasor och elände. När det gäller den politiska situationen i övrigt hoppas jag att de demokratiska partierna på ett snyggt sätt gemensamt reder ut den uppkomna situationen Normala människor skulle i en sådan prekär situation verkligen inte sätta käppar i hjulen för varandra utan diskutera den uppkomna situationen och gemensamt komma fram till progressiva förslag.

HBL - 20 maj 14 kl. 09:04

Här är vårens studenter 2014

Vi publicerar namnen på vårens studenter i Svenskfinland. Saknas ditt gymnasium? Skicka oss uppgifterna till studenter@hbl.

Kristianstadsbladet - 29 sep 14 kl. 06:56

Ökning av utomeuropeiska studenter


Allt fler utomeuropeiska studenter väljer att läsa vid Lunds universitet. De som kommer från ett land utanför EU måste betala för studier i Sverige, men de flesta betalar inte själva, rapporterar P4 Malmöhus. - Till största del beror ökningen på att regeringen har dubblerat antalet stipendier för biståndsländer, så att vi har cirka 70 fler studenter på Svenska institutets stipendier, säger Richard Stenelo på Externa relationer vid Lunds Universitet till radion.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

95 000 grisar slaktas i svinpestutbrott

Barometern - 30 minuter sedan

Bokhösten: Bellman, Bambi och elchocker

Medan Steve Sem-Sandberg skildrar soldaten Woyzeck försöker Monika Fagerholm lösa mysteriet med Bambis död. Men höstens bokflod rymmer också funderingar kring själva skrivandet samt ambitiösa biografier..

Barometern - 15 minuter sedan

Succéföreställning till Kalmar: ”Stående ovationer överallt”

Skådespelaren och artisten Hampus Nessvold kommer till Kalmar i höst med sin rosade föreställning Ta det som en man, i regi av Mia Skäringer..

Barometern - 15 minuter sedan

Livshotande skadad efter brand i Helsingborg

Barometern - 10 minuter sedan

Migrantfartyg i hamn efter tre veckor

De över 80 migranterna ombord det spanska räddningsfartyget Open Arms har nu gått i land på den italienska ön Lampedusa..

Barometern - 30 minuter sedan

Hon blir ny stadsarkitekt i Kalmar

48-åriga Maria Houmann blir ny stadsarkitekt i Kalmar. Hon bor i Åhus och arbetar för närvarande på ett privat arkitektkontor, men var tidigare stadsarkitekt i Sölvesborg..

Barometern - 30 minuter sedan

Filmrecension: Skruvad skräcknatt att minnas

En ond saga om en trasig kaninfamilj utvecklar sig i Johannes Nyholms mycket egensinniga händer till det mest skruvade på länge i en svensk film..

Barometern - 30 minuter sedan

Filmrecension: Väckelsemöte med Aretha

Aretha Franklin går tillbaka till sina gospelrötter i den här konsertfilmen, som har blivit färdigställd efter 47 år i malpåse. Det är bara att prisa Gud för det..

Barometern - 30 minuter sedan

Måns Zelmerlöw åker på turnéOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.