SR > Nyheter

Tuesday, 20 August, 00:59

SR - 20 jul 19 kl. 20:03

Så tog sig människan till månenJust i kväll är det precis 50 år sedan Neil Armstrong över knastrig radioförbindelse från månen yttrade de berömda orden..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Neil Armstrong

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , togsig , människantill , månen
Kristianstadsbladet - 19 okt 13 kl. 09:00

Hur byfånen tog revansch eller hur människan vill bli lurad


I dag är han geniförklarad, men annat var det för nästan tio år sedan. Då var han hela världens byfåne.Jag talar om Robert J.

BT - 15 dec 13 kl. 00:14

Kina landade på månen

Människan har efter 37 år på nytt parkerat sig på månen. Kinas mjuklandning av farkosten Chang'e-3 innebär ett stor symbolisk framgång för en rymdnation på frammarsch. Klockan 14.

Länstidningen i Jämtland - 20 jul 19 kl. 18:47

50 år sedan Gunnars tremänning Buzz Aldrin landade på månen

Idag är det femtio år sedan människan tog sina första steg på månen. För Gunnar Holm från Frösön....

Länstidningen i Jämtland - 20 jul 19 kl. 18:47

50 år sedan Gunnars tremänning Buzz Aldrin landade på månen: ”Klart man känner sig stolt”

Idag är det femtio år sedan människan tog sina första steg på månen. För Gunnar Holm från Frösön....

Barometern - 20 jul 19 kl. 05:00

Ett litet steg för människan, men ett stort steg för mänskligheten

Den 20 juli 1969 tog Apollo 11 mark på månen. Hela världen höll andan. I Barometern skrevs sida efter sida om det historiska ögonblicket och länets invånare kunde med spänning följa hela händelseförloppet.

Dagensanalys.se - 07 mar 16 kl. 16:57

Från Ada Lovelace till Isabella Löwengrip – ny utställning om kvinnliga IT-pionjärer

Det må ha varit en man som tog de första stegen på månen – men det var en kvinna som skrev koden som gjorde det möjligt. Teknikhistorien kryllar av kvinnliga pionjärer, varav många fått vänta länge på ett erkännande. Nu lyfter Internetmuseum i en ny utställning fram kvinnorna som gjort världen lite mer digital.

Nyteknik - 24 okt 15 kl. 07:00

Raketforskarens mörka hemlighet

TEKNIKHISTORIA. Hela livet drömde han om rymden, och hans vision tog människan till månen. Men bakom Wernher von Brauns framgångar fanns ett grumligt förflutet från andra världskriget.

Cornucopia - 05 dec 15 kl. 10:38

Resurser som tagit slut

Diverse obildade personer tror att människan aldrig gjort slut på resurser. Men exemplen på resursutarmning är många och omfattande. Den som hävdar något annat är bara obildad.

YLE - 30 aug 16 kl. 13:48

Bokrecension: Har vi blivit för historielösa?

Vi gillar historia. Böcker om krig och stormän säljer bra, filmer om Finlands krig dyker upp som svampar efter regn. Men har vi förlorat kontaktytan till början av vår egen historia och hur den ännu påverkar oss?

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Macron och Putin i samtal - försök till nystart

I kväll sitter Frankrikes president Emmanuel Macron och Rysslands Vladimir Putin i intensiva samtal i Frankrike. Relationen mellan EU och Ryssland har varit mycket spänd sedan invasionen av Krim. Och mötet ikväll är ett försök till nystart..

SR - 3 timmar sedan

Efter missfall: Kvinna frikänns efter att ha dömts för mord

En domstol i El Salvador frikänner en 21-årig kvinna som tidigare dömts till 30 års fängelse för mord efter att hon födde ett dödfött barn 2016..

SR - 4 timmar sedan

Polisen som tog strypgrepp på Eric Garner sparkas

Den polisman i New York som tog stryptag på den afroamerikanske mannen Eric Garner precis innan hans död 2014 har fått sparken..

SR - 4 timmar sedan

Danmarks statsminister: Ska inte prata om att sälja Grönland till USA

– Vi har massor av viktiga saker att prata om. Men att sälja Grönland till USA är inte en av dem, sa Danmarks statsminister Mette Frederiksen till Danmarks Radio när hon kom till Grönlands huvudstad Nuuk under eftermiddagen på måndagen..

SR - 5 timmar sedan

Känsligt för företag att ta ställning i Hongkongfrågan

De fortsatta protesterna i Hongkong påverkar i allt större utsträckning företag som inte vill att deras varumärken ska ta skada. De gångna veckorna har det blivit tydligt hur känsligt det är att ta ställning i Hongkongfrågan. Flygbolaget Finnair är det senaste exemplet på det..

SR - 6 timmar sedan

XXL fuskade för att rea – "ett monster branschen skapat"

I Norge har sportkedjan XXL ertappats med att fuska för att kunna sälja varor till reapriser. Och i Sverige kommer reor och kampanjer allt tätare inpå varandra. En överlevnadsstrategi i dag för många handlare, säger Jonas Arnberg, vd på HUI research..

SR - 6 timmar sedan

S-veteranen Enn Kokk är död

Den mångårige socialdemokratiske partimedarbetaren Enn Kokk är död, uppger partiet för TT..

SR - 6 timmar sedan

Pension: Arbete ett år längre ger minst 1800 kronor extra per månad

Den som jobbar ett år längre kan öka sin pension med mellan 1800 och 3300 kronor varje månad, enligt en ny rapport från Pensionsmyndigheten..

SR - 7 timmar sedan

Liberalerna: Vänta med att utjämna kostnader mellan kommuner

Liberalerna tycker att Socialdemokraterna har för bråttom med att kostnadsutjämna för kommuner och landsting..

SR - 7 timmar sedan

8000 evakuerade från branden på Gran Canaria

Den omfattande branden på den populära turistön Gran Canaria har nu lett till att omkring 8000 personer tvingats lämna brandområdet. Branden har härjat sedan i lördags och är fortfarande inte under kontroll..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.