DI > Ekonomi

Saturday, 24 August, 13:12

DI - 20 jul 19 kl. 19:56

Fed-chef går emot marknaden – vill inte sänka räntanDen amerikanska centralbanken väntas sänka styrräntan i slutet av juli. Men beslutsfattarna är inte överens. Bostons Fed-chef Eric Rosengren vill avvakta..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Fed, Eric Rosengren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fed-chef, går, emot, marknadenvill inte , sänka, räntan
BT - 09 okt 13 kl. 21:40

Yellen klar som historisk Fed-chef

Det står nu klart att Janet Yellen blir ny chef för den amerikanska centralbanken (Fed). Därmed får USA för första gången en kvinna på posten när Ben Bernanke slutar i januari nästa år. Obama har vid en presskonferens officiellt nominerat den 67-åriga Janet Yellen som ny Fed-chef.

HBL - 09 okt 13 kl. 16:09

Yellen historisk som ny Fed-chef

Janet Yellen blir med all sannolikhet ny chef för den amerikanska centralbanken (Fed). Därmed får USA för första gången en kvinnan på posten när Ben Bernanke slutar i januari nästa år.President Barack Obama meddelade vid en presskonferens på onsdagskvällen (finsk tid) att han nominerar den 67-åriga Yellen som ny Fed-chef.

Affärsvärlden - 05 apr 12 kl. 07:15

Fed-chef: Marknaden räknar fel

Jeffrey Lacker, Fed-chef i Richmond, anser att finansmarknaderna såg en allt för stor sannolikhet för att Federal Reserve skulle börja en ny omgång tillgångsköp..

TA - 09 okt 13 kl. 09:42

Yellen ny Fed-chef

Det blir vicechefen Janet Yellen som tar över rodret på den amerikanska centralbanken Fed.Det innebär en fortsättning på dagens penningpolitik, enligt analytiker, men beredskap för snabba förändringar.
President Barack Obama offentliggör utnämningen klockan tre i eftermiddag, lokal tid, uppger en tjänsteman i Vita huset.

DI - 17 nov 11 kl. 19:27

Fed-chef vill göra mer för USA

New York Feds chef William Dudley anser att Fed kan göra mer för att stimulera den amerikanska ekonomin. Centralbanken kan ge bättre information om hur länge räntorna kommer att vara låga och kan också återuppta stödköp av tillgångar på den öppna marknaden. Det sade han i ett tal i West Point på torsdagen, enligt Bloomberg News..

DI - 25 feb 16 kl. 13:49

Fed-chef: Marknaden kan ha överreagerat

James Bullard, ordförande för Federal Reserve Bank of St. Louis, säger att finansmarknaderna kan ha överreagerat på räntehöjningen i december och antagit att Fed skulle fortsätta med regelbundna höjningar resten av 2016..

Affärsvärlden - 04 aug 14 kl. 13:10

Fed-chef: Marknaden kan underskatta åtstramningstakten

Jeffrey Lacker, ordförande för Federal Reserve Bank of Richmond, uppgav på måndagen att marknaden kan underskatta takten som centralbanken kommer att höja räntorna med under de kommande två åren. Det framgår av Bloomberg..

DI - 29 feb 12 kl. 19:05

Fed-chef oroas av banksektorn

USA har strukturella problem i banksektorn där en handfull stora banker kontrollerar stora delar av marknaden. Det uppger Richard Fisher, chef för Dallasdistriktet inom amerikanska centralbanken Federal Reserve, under en frågestund efter ett anförande vid den mexikanska börsen på onsdagen, rapporterar Dow Jones Newswires..

DI - 16 aug 16 kl. 15:07

Fed-chef: Tiden för höjning närmar sig

Tiden för en räntehöjning kommer närmare och marknaden är införstådd med att det behövs gradvisa räntehöjningar. En höjning i september är möjlig..

DI - 22 sep 17 kl. 13:27

Fed-chef: Kan bli tre räntehöjningar 2018

Ordet för dagen är "normalisering", och marknaden förstår vad Federal Reserve försöker göra. Det sade Fedchefen i San Francisco, John Williams, på fredagen, enligt Reuters..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Toppekonomen varnar för valutakrig: ”En atombomb för världsekonomin”

Risken för en mycket turbulent börsutveckling och en häftigare inbromsning i världsekonomin ökar. Nästa steg kan bli ett valutakrig vilket kan utlösa en ”atombomb” för….

DI - 1 timme sedan

Carnegie: Aktierna du ska våga köpa – ”det sprutar in pengar”

Våga köpa cykliskt, råder Carnegies analytiker. Det går att hitta underskattad kvalitet bland börsens verkstadsjättar, men se upp för övervärderade gullgrisar..

DI - 1 timme sedan

Iransk tanker på väg mot Turkiet

Den omstridda iranska tanker som släpptes från Gibraltar i söndags är på väg mot Turkiet i stället för södra Grekland, visar sjödatatjänsten Marine Traffic..

DI - 2 timmar sedan

Rysslan provskjuter från atomubåtar

Ballistiska robotar har avfyrats från ryska atomubåtar i polarregionen i Arktiska havet och från Barents hav under en militärövning, meddelar landets försvarsdepartement..

DI - 2 timmar sedan

Affärsängeln om sin första fullträff: ”Ångrar att jag sålde för tidigt”

Affärsängeln Eva Redhe har suttit i 25 styrelser och ett av de längsta uppdragen är Första AP-fonden..

DI - 3 timmar sedan

Överfulla lager oroar diamantbranschen

Kan man någonsin få för mycket diamanter? Ja, det tycker i alla fall diamantbranschen som nu tampas med överskott på rådiamanter och en ökad produktion av syntetiska stenar..

DI - 4 timmar sedan

Spelplanen ändrad: Så ska du göra med ditt bolån nu

Bolånetagare står plötsligt inför en annan verklighet än för några månader sedan. Sjunkande marknadsräntor och konjunkturoro har tippat förutsättningarna åt ett nytt håll..

DI - 4 timmar sedan

Regeringskris avvärjd i Norge

Bokstavligen i elfte timmen har Norges statsminister Erna Solberg (Høyre) lyckats undvika en regeringskris..

DI - 4 timmar sedan

Bränderna i Amazonas pressar Bolsonaro – bildar ”kriskabinett”

De omfattande skogsbränderna i Amazonas kan skapa ekonomiska problem för Brasilien och även skada affärer för svenska och andra företag inom EU. .

DI - 5 timmar sedan

Ishockeylegendaren köper techbolag – ska nyttja rutavdrag

Ishockeylegendaren Mats Sundins bolag BBG, Bredbandsgruppen, köper Tech Troopers och skapar Smartify by BBG. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.