SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 21 August, 09:08

SmålandsPosten - 20 jul 19 kl. 19:50

Tvåfaldigt stulna bronsskulpturer kommer att övervakas”Alla är” - det omtalade konstverket vid Växjösjön som har stulits två gånger. Nu har kultur- och fritidsnämnden kommit fram till en övervakningslösning i förebyggande syfte. Men det dröjer ända till slutet av sommaren innan bronsskulpturerna sätts upp igen, trots lappar om att de skulle vara på plats våren 2019..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Växjösjön

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tvåfaldigt, stulna, bronsskulpturerkommer att , övervakas
Dalarnas tidningar - 15 feb 11 kl. 14:59

Värdefulla skulpturer stulna från folkhögskola

[BORLÄNGE] Vem stal två bronsskulpturer från Fornby folkhögskola och vart har de därefter tagit vägen? Det frågar sig personalen vid folkhögskolan som nu hoppas på allmänhetens hjälp för att få tillbaka skulpturerna..

Expressen - 25 apr 14 kl. 15:14

Man dök upp naken framför stulna datorn

Tjuven trodde nog att han gjorde världens kap när han cyklade förbi bilen med inslagen ruta och snodde datorn som låg i bilen. Men han räknade inte med IT-chefen Erik Aulin som installerade ett hemligt övervakningsprogram – var sjunde minut tar datorns kamera en bild av en okänd man som ovetande om att han övervakas sitter halvnaken framför skärmen. Tack vare informationen från datorn sitter nu en man anhållen för inblandning i stölden.

BT - 11 sep 13 kl. 14:30

Mark kan övervakas av USA

Amerikanska staten kan övervaka flera svenska myndigheters e-post. Mark är en av kommunerna som kan övervakas av USA. Flera stora företag och myndigheter i Sverige använder e-posttjänster via amerikanska företag, och har kunnat övervakas, däribland Bonnier, SMHI och Statens skolinspektion enligt tidningen Computer Sweden.

YLE - 11 nov 13 kl. 15:06

Metrotrafiken övervakas dåligt

Trafiksäkerhetsverket borde ta över bevakningen av metrotrafiken, det anser en arbetsgrupp inom kommunikationsministeriet. I dag är det Helsingfors stad som övervakar säkerheten på metron enligt kriterier som stadens trafikverk själv gjort upp. Arbetsgruppen säger att Trafiksäkerhetsverket borde ta över övervakningen av metron före västmetron tas i bruk 2016.

Sydsvenskan - 16 aug 19 kl. 03:49

Tunnelbanetåg i Stockholm ska kameraövervakas

Samtliga tunnelbanevagnar i Stockholm ska övervakas med livekameror. Och ett regeringsförslag öppnar för att kollektivtrafiken i hela Sverige ska slippa tillståndsplikten för kameraövervakning, skriver Svenska Dagbladet. Sedan tidigare kameraövervakas p.

Helsingborgs Dagblad - 16 aug 19 kl. 03:49

Tunnelbanetåg i Stockholm ska kameraövervakas

Samtliga tunnelbanevagnar i Stockholm ska övervakas med livekameror. Och ett regeringsförslag öppnar för att kollektivtrafiken i hela Sverige ska slippa tillståndsplikten för kameraövervakning, skriver Svenska Dagbladet. Sedan tidigare kameraövervakas p.

Nyteknik - 29 jun 12 kl. 08:00

Så ska trafiken övervakas hårdare

Med hjälp av information från gps-sändare på bussar och taxibilar kan trafiken övervakas mer effektivt. Systemet har tagits fram av IBM och används just nu i Dublin. ?

IDG - 14 aug 13 kl. 06:00

Riksdagens mejl kan övervakas


Flera svenska riksdagspartier använder e-postservrar som står på amerikansk mark - trots att det innebär att kommunikationen kan övervakas..

SR - 14 aug 13 kl. 09:01

Riksdagens e-post kan övervakas av USA

Tre e-postservrar som de svenska riksdagspartierna använder finns i USA och kan enligt amerikansk lag övervakas av myndigheterna, skriver tidningen TechWorld..

Nyheter 24 - 14 aug 13 kl. 10:04

Riksdagspartierna övervakas ? via e-postservrar i USA Övervakningen

En av sommarens stora nyheter har varit hur amerikanska säkerhetsorgan övervakar landets virala kommunikation, något som avslöjades av visselblåsaren Edward Snowden.Trots det väljer flera svenska riksdagspartier att ha sina e-postservrar på amerikansk mark, vilket betyder att de lyder under amerikansk lag och därmed också kan övervakas skriver TechWorld. En källa säger dessutom till tidningen att intern känslig information ofta mejlas inom partierna.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Misstänkt mördare greps i Tyskland

En av männen som misstänks för mordet på 70-årige Gert-Inge Bertinsson i Markaryd har gripits. Han greps i Tyskland efter att polisen offentliggjort passbilderna på de båda männen som häktats i sin frånvaro..

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Bonnierböcker tillbaka till Storytel

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Fem judokas till VM i Tokyo

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

Bajstransplantation ger koalan bredare meny

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

USA redo för samtal med Nordkorea

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

En man gripen för mord i Markaryd

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Astras behandling av lungcancer missar mål

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Handelsbanken varnar för kraftig inbromsning

Svensk tillväxt bromsar in kraftigt nästa år, enligt en färsk prognos från Handelsbankens ekonomer. Tillväxten beräknas nästan halveras till 0,8 procent och återhämtningen 2021 blir trög..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Uppgift: Tanker uthyrd till revolutionsgardet

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Svensk man åtalad för sexövergepp i USA

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.