SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 18 August, 09:04

SmålandsPosten - 20 jul 19 kl. 15:28

Hur ska vi resa på ett hållbart sätt?Det känns naivt att sluta flyga medan resten av världen fortsätter kors och tvärs över oss. Och varför ska just vi offra oss, vi som har tre små barn? .
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur ska vi resapå ett , hållbart, sätt
SmålandsPosten - 17 dec 15 kl. 07:31

Hållbart resande kräver engagemang

Många är i färd med att packa sina resväskor för en skön semester i Thailand eller något annat land i Sydostasien när det är som kallast i Sverige. Frågan som sällan ställs är om det är okej att semestra i en diktatur. Men det går att resa hållbart och gynna den lokala befolkningen, fast det kräver en del engagemang..

Sydsvenskan - 06 maj 15 kl. 11:05

Hur kan jag resa hållbart?

De senaste dagarna har larmen om usla arbetsvillkor i taxibranschen haglat. Chaufförer tvingas arbeta 14 timmar i sträck, sju dagar i veckan. Överetableringen är massiv - svenska städer vimlar av taxibilar..

Helsingborgs Dagblad - 06 maj 15 kl. 11:05

Hur kan jag resa hållbart?

De senaste dagarna har larmen om usla arbetsvillkor i taxibranschen haglat. Chaufförer tvingas arbeta 14 timmar i sträck, sju dagar i veckan. Överetableringen är massiv - svenska städer vimlar av taxibilar..

LV - 22 apr 17 kl. 14:00

Prova att resa hållbart till jobbet i vår

I vår har du som invånare i Kinda kommun möjlighet att låna en ellastcykel, elcykel eller elbil under en testperiod för att pendla till och från jobbet. Under hösten får Åtvidaberg ta del av projektet..

YLE - 23 okt 16 kl. 06:15

Vi måste klä oss bättre - en liten resa till modeindustrins framtid

Vi måste klä oss bättre - en liten resa till modeindustrins framtid Vi har för mycket kläder och vi köper hela tiden mera. Vi slänger bort det mesta vi köper och kläderna kostar för litet. Det här är ohållbart och gynnar mest de stora klädjättarnas ägare, och det största priset betalas av människorna och miljön i låglöneländer.

Barometern - 08 jan 14 kl. 10:10

Resa för miljö och klimat i hela Sverige

Lokalt engagemang bygger gemensam kraft. Det gäller i kommunen, regionalt och nationellt. Det gäller också i Europa, som är vår självklara plattform för en tuffare miljö- och klimatpolitik.

BT - 29 mar 14 kl. 09:50

Svensken vill leva hållbart

Det måste bli enklare för svenskarna och Boråsarna att bli klimatvänliga. Ska vi nå våra klimatmål behöver politikerna i Sveriges riksdag och regering fatta beslut som underlättar för privatpersoner att leva mer hållbart. En ny undersökning från WWF visar att svenskarna vill leva mer klimatvänligt.

Supermiljöbloggen - 16 mar 18 kl. 11:01

Cykelgrabbarna vill att fler ska resa fossilfritt

Femtonåriga Nyköpingskillarna August, Elliot och Jacob tycker att fler borde få upp ögonen för cykelsemester. Under parollen "Cykelgrabbarna" vill de inspirera andra till hållbart resande. Förra året färdades de till Göteborg - och i sommar bär det av till Norge.

Barometern - 05 maj 14 kl. 07:27

Ohållbart system för färdtjänsten

Kalmar Länstrafik (KLT) har ett ohållbart och orimligt system. De har ett system där de som är i behov av att komma till sjukhus, och inte klarar av att åka KLT:s otillgängliga bussar, får betala nästan tredubbelt så mycket som de som kan åka buss. Det är orätt eftersom alla människor ska ha samma rätt till sjukvård.

Nyhetskanalen - 25 jul 12 kl. 13:06

Regering betalar bärplockares resa

Bulgariska regeringen kommer bekosta bussresor för sina medborgare som är strandsatta i Sverige, men det kan ta lite tid att lösa situationen. Det uppger Brita Mohlin, tillförordnad säkerhetschef i Stockholms stad. - Jag är jätteglad för beskedet.

BT - 17 apr 14 kl. 08:39

Inte hållbart att hjälpa tiggarna

En kvinna i Ulricehamn har gett två rumäner nattlogi i fem nätter för att hon tycker synd om dom. Inget fel i att tycka synd om människor men jag frågar mig hur ofta hon har tagit sig an dom svenska uteliggare och massor av ungdomar som finns här. Det går aldrig att komma tillrätta med dom problem som nu finns om man inte slutar ge pengar eller annat till dom som tigger.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

NHL-stjärnan om bojkotten: "De har mitt stöd"

Spelarna i Damkronorna har under uppmärksammade former tackat nej till det svenska landslaget. Anledningen är bland annat Ishockeyförbundets bristande stöd till damverksamheten. Ett beslut som NHL-proffsen Mattias Ekholm och Filip Forsberg stödjer..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Brister i ledningen har konstaterats i en genomlysning

En medarbetarundersökning avslöjar att det fram till våren 2018 förekommit en hård jargong och brister i ledningen i kommunhuset. Previa har föreslagit åtgärder..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Tre palestinier dödade vid Gazas gräns

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

"Industrihistoria som skrivs i Skellefteå"

Jättefabriken Northvolt ska leverera 2 500 direkta jobb till Skellefteå. Skolor och bostäder tillkommer i rask takt när kommunen försöker hänga med i utvecklingen..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Kronofogden kritiserar konkursförvaltare

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Hongkongprotester vid avgörande vägskäl

Mycket står på spel när demonstranter i Hongkong återigen förbereder sig för protester mot regionens styre. Förhoppningen är att återuppväcka stödet för proteströrelsen, som tros svikta något efter den senaste veckans våld..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Explosion i villaområde i Helsingborg

SmålandsPosten - 1 timme sedan

"The Mauler" sugen på comeback

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Snåriga finanser i bonusfamiljen

Mina, dina och våra pengar. Det kan vara svårt nog att komma överens om ekonomin i en "vanlig" familj. I bonusfamiljen finns det så mycket mer att ta hänsyn till..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Miocic knockade Cormier – ny mästareOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.