Skånskan > Nyheter

Sunday, 25 August, 04:36

Skånskan - 20 jul 19 kl. 16:59

Kommunen avråder från bad – nu är det högsäsong för algblomningMALMÖ Den 20 juli meddelade Malmö stad att det just nu är algblomning på Ribersborg och i Sibbarp. Därför uppmanas allmänheten att avstå från bad vid dessa badplatser.Provtagningen gjordes under lördagen och resultatet visade att det är algblomning i hög usträckning, meddelar Malmö stad. Varningsskyltar och svart flagg finns utplacerade vid bryggorna från Ribersborg till Sibbarp. Det råder inget badförbud men att svälja vattnet kan vara riskabelt och ge magsjukeliknande symtom som kväljningar eller kräkningar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Den, Malmö, Ribersborg, Sibbarp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, avråderfrån , badnu är det , högsäsongför , algblomning
Barometern - 18 jul 14 kl. 07:15

Krusenstiernska tror på ny säsong

Kontraktet för Krusenstiernska teatern går ut efter sommaren. – Som det känns just nu så tror jag att vi blir kvar, säger producenten Johan von der Lancken. Krusenstiernska teatern har varit en publiksuccé ända sedan starten år 2008.

Nyan - 31 jul 17 kl. 09:16

Många badstränder är fortfarande algfria

Öra simstrand i Hammarland är den enda badplatsen på Åland där ÅMHM konstaterat alger sommar. Alla övriga badstränder på Åland är algfria.
De två senaste veckorna har extra miljöinspektör vid Ålands miljö och hälsoskyddsmyndighet, Vesna Mladenovic, besökt alla badplatser på Åland för att kontrollera algläget.

Nyan - 17 sep 15 kl. 15:32

Höga bakteriehalter efter avloppsutsläpp

Bada inte vid stranden nedanför Solberget. Vattnet innehåller fortfarande höga halter av sjukdomsframkallande tarmbakterier, varnar ÅMHM.
För en vecka sedan sprang ett avloppsrör läck vid pumpstationen som ligger vid Slemmerns strand en bit söderut från den strandbit som hör till Solberget.

YA - 29 jul 13 kl. 19:06

Värmen ger klirr i kassorna

Foto: Mark Hanlon
En fin sommar ger handlarna i Ystad ett välkommet tillskott i kassorna. Och vissa varor säljer naturligt nog bättre i sommarvärmen.
Familjen Andersson från Ystad passade på att handla färg när det var lite mulet på måndagsförmiddagen.?

Sydsvenskan - 08 feb 14 kl. 00:30

Malmöföretagare varnar för ESC-feber

Klockan sex den fjärde maj stannar nedtællingsuret som danskarna lånat av Malmöborna. Det blir startskottet på sex dagars fest under Eurovision Song Contest.
Många Malmöföretagare är besvikna på fjolårets tävling.

BT - 20 feb 14 kl. 21:36

"Det är verkligen krig"

Över 60 människor – kanske betydligt fler – dödades i Kiev under bara några timmar. Många dog av skottskador och rykten om prickskyttar kom snabbt i svang. TT:s utsände såg hur flera döda lades på marken vid Självständighetstorgets nordvästra del, bara delvis täckta av filtar och plast.

BT - 22 maj 14 kl. 12:53

UD:s råd: Var försiktiga

Utrikesdepartementet avråder inte svenskar att åka till Thailand. Men besökare uppmanas att iaktta särskild försiktighet tills situationen klarnat. Yvonne Dahlin, regionchef för Diakonia i Asien, flög på torsdagen från staden Chiang Mai i norra landsändan till Bangkok.

YLE - 17 sep 17 kl. 14:46

Giftig eller god? Lita inte blint på sociala mediers svampråd

Titta vilka fina svampar jag hittade i skogen. De här ska jag äta till lunch imorgon! Vet någon vad det är för svampar?

Skånskan - 02 nov 15 kl. 04:00

Lagar ska gälla alla

Opinion I går skulle mi­grant­lä­gret på Sor­gen­fri i Mal­mö av­hy­sas. Mark­ä­ga­ren skulle med hjälp av po­lisen få till­ba­ka sin mark. Det var på tiden.

Kristianstadsbladet - 13 jun 14 kl. 06:30

Nyegrops vatten synas

Foto: Annica Jönsson
Nu är jakten inledd på bakterierna som placerat Nyegrops badvatten på EU:s ”svarta lista”. Föroreningarna misstänks nå havet via ett dike som skär genom stranden och som brukar vara fullt av lekande barn.
Sju av 446 svenska badplatser fick underkänt i årets europeiska kartläggning, bland andra Nyegrop, eller Nyagrop som den också kallas.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Kraftig bilbrand

Malmö Under lördagskvällen inträffade en kraftig bilbrand vid Professorgatan i Malmö. Räddningstjänsten skickades till platsen.Larmet inkom klockan 21.

Skånskan - 5 timmar sedan

E6 avstäng efter bilolycka

BURLÖV Under lördagen inträffade en trafikolycka på väg E6 i höjd med Alnarp och Arlöv trafikplats. Tre personbilar var inblandade i olyckan.Larmet inkom klockan 13.

Skånskan - 7 timmar sedan

Knapp seger för IFK Ystad

HANDBOLL IFK Ystad vann lördagens träningsmatch borta mot Johan Zanotti-tränade Team Sydhavsöarna med 30-27 (16-12).– Många gjorda mål och seger, men jag kan ändå inte vara riktigt nöjd, konstaterade tränare Sebastian Seifert med dryga halvtimmens distans till drabbningen på Lalandia.
Han tänkte framför allt på den defensiva insatsen som lämnade en hel del i övrigt att önska.

Skånskan - 10 timmar sedan

44-åring åtalas för cannabis

Hörby En 44-åring Hörbybo åtalades onsdagen den 21 augusti för ringa narkotikabrott.
Åklagaren menar att han olovligen använt cannabis den 11 februari ”eller någon dags dessförinnan” i år.
Enligt Åklagaren kan målet avgöras utan huvudförhandling, och han anger påföljden 30 dagsböter om 50 kronor, allt som allt 1 500 kronor, som rimligt.

Skånskan - 10 timmar sedan

Eslövs BK föll med uddamålet

FOTBOLL Eslövs BK hade inte marginalerna med sig, trots en stor medrest klack, i lördagens bortamatch i Ullared. Hemmalaget vann med uddamålet, 2-1.– Vi började matchen bra men till slut får man väl säga att de vann rättvist om man ser till antalet chanser.

Skånskan - 11 timmar sedan

104 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt

Sjöbo Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Planteringsgatan 10 i Sjöbo av Emma Ingvarsson och Magnus Daniel Kärverud. Nya ägare är Ellinor Andersson och Olle Kroon, båda 26 år, från Sövde. Priset blev 2 750 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juli 2019.

Skånskan - 11 timmar sedan

Man åtalas för drograttfylla

ESLÖV En 56-årig man åtalas för att ha kört bil påverkad av diazepam, amfetamin och cannabis. Han stoppades vid Circle K i Eslöv den 6 april i år..

Skånskan - 11 timmar sedan

Det blev inget playstation

Hörby En Hörbykvinna kom i kontakt med en person som ville sälja ett playstation via en köp- och säljsida.
Kvinnan gick med på att betala 1 100 kronor i förskott, men har sedan dess sett röken av någon konsol.
Händelsen är polisanmäld och en förundersökning gällande bedrägeri är inledd.

Skånskan - 12 timmar sedan

Nya ägare till 30-talshus i Rydsgård

Rydsgård Emilie Elisabeth och Filip Holger Östberg, 30 och 33 år, från Blentarp, har tagit över fastigheten på adressen Lindhult 112 i Rydsgård från Chris Bengtsson. Ägarbytet blev klart i augusti 2019 och köpesumman blev 4 325 000 kronor. Huset byggdes 1930 och har en boyta på 140 kvadratmeter samt en tomt som är 5 425 kvadratmeter stor.

Skånskan - 13 timmar sedan

147 kvadratmeter stort hus i Blentarp sålt till nya ägare

Blentarp Erik Hampus Hellström, 29, och Tove Melin, 28, är nya ägare till huset på adressen Björkgatan 5 i Blentarp. Huset är 147 kvadratmeter stort och byggdes 1975. Säljare är Magnus Sevedsson.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.