Skånskan > Opinion

Sunday, 18 August, 21:39

Skånskan - 20 jul 19 kl. 15:30

De anhöriga fick nejDet blev inget skadestånd för de anhöriga till omkomna i Estoniakatastrofen från varvet som byggde och senare inspekterade båten.
Det känns absurt att beskedet kom 23 år efter att stämningsansökan lämnat in av advokaten Henning Witte. Det har gått så lång tid att det inte ens är klart hur många advokaten numera representerar. Flera anhöriga menar att de är mer besvikna över att processen tagit så lång tid än att de inte får några pengar. Att döma av kommentarerna på domen har förväntningarna på ekonomisk ersättning varit låga.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Estoniakatastrofen, Henning Witte, Witte, Carl Bildt, Estoniahaveriet, Skandinavien, Jarminder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De anhörigafick , nej
YLE - 19 maj 15 kl. 04:33

Anhöriga ska betala för gräsklippning vid gravar

Anhöriga som har gravar i Kristinestad påförs nu en extra avgift för gräsklippningen. Det gäller alla begravningsplatser i Kristinestad. Alla som har gravrätt på någon av församlingens begravningsplatser i Kristinestad måste numera göra ett avtal om skötsel av gravytan.

Sydsvenskan - 18 jul 15 kl. 22:20

Anhöriga kräver högre ersättning

Anhöriga till offren som dödades när ett Germanwingsplan störtade in i en bergvägg i Alperna kräver högre ekonomiskt skadestånd än det som de erbjudits. En advokat som för flera av de anhörigas talan säger att de kräver minst 100 000 euro.Lufthansa, som är moderbolag till Germanwings, har tidigare erbjudit de tyska offrens anhöriga 25 000 euro till var och en av familjerna som hade en familjemedlem ombord.

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 15 kl. 22:20

Anhöriga kräver högre ersättning

Anhöriga till offren som dödades när ett Germanwingsplan störtade in i en bergvägg i Alperna kräver högre ekonomiskt skadestånd än det som de erbjudits. En advokat som för flera av de anhörigas talan säger att de kräver minst 100 000 euro.Lufthansa, som är moderbolag till Germanwings, har tidigare erbjudit de tyska offrens anhöriga 25 000 euro till var och en av familjerna som hade en familjemedlem ombord.

YLE - 11 sep 17 kl. 19:36

Polisen utredde misshandel på äldreboende i Raseborg – anhöriga visste ingenting

En vårdare på ett äldreboende i Raseborg misstänktes ha misshandlat två klienter. Trots att polisen utredde saken i två år visste klienternas anhöriga ingenting. Det var i november 2015 som en vårdare misstänktes för två fall av misshandel på ett äldreboende i Raseborg.

YLE - 26 maj 16 kl. 16:49

Staden lovar modernare vård i Karis - anhöriga ifrågasätter priserna

Ett fyrtiotal äldre har nu flyttat från långvårdsavdelningar på Mjölbolsta till det nybyggda servicehuset i Karis. Förändringen har inte varit lätt. Anhöriga klagar på dyrare vård och dålig information.

Skånskan - 16 dec 16 kl. 14:00

”Många vill bo nära sina anhöriga”

höör SPF klubb 72:s ordförande Margareta Lundberg är inte överraskad av att många väljer bort möjligheten att flytta till särskilda boenden.
– Man vill inte flytta och bli isolerad, säger hon. ERWP.

YA - 11 mar 16 kl. 03:00

Anhöriga får inte flytta begravda från Ystad

Anhöriga som vill flytta askan efter sina avlidna föräldrar från kyrkogårdar i Ystad får blankt nej. Både kyrkogårdsförvaltningen och länsstyrelsen har sagt nej och nu även förvaltningsrätten..

YLE - 24 nov 15 kl. 07:30

Anhöriga behöver också stöd

Det är lätt att glömma bort sig själv som anhörig till person med psykisk ohälsa. Kunskap och samtal hjälper ofta den anhöriga att orka bättre. Är du närstående till någon med psykisk ohälsa är risken för att själv drabbas av depression över fyrtio procent.

Kristianstadsbladet - 14 sep 12 kl. 06:30

Anhöriga kräver svar efter mans död

Den gamle mannen blev sämre och sämre. Men hemtjänst och andra i vården reagerade inte. Tre månader senare dog han av medicinförgiftning.

Kristianstadsbladet - 22 aug 13 kl. 16:30

Anhöriga får dela avliden mans aska


Anhöriga till en avliden medelålders man från Stockholm får efter över ett års kamp rätt att dela på mannens aska och sprida den på två platser.Familjen nekades att dela askan av länsstyrelsen, och fick även nej i förvaltningsrätten. Senare ändrades beslutet till de anhörigas fördel i kammarrätten.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Utsikt lite grad från ovan

MALMÖ Fyren Malmö inre släcktes 1983, men intresset för att promenera 78 trappsteg och 25 meter ovan vattnet har aldrig varit större.
I helgen var det möjligt när Internationella fyrdagen firades.– Jag har bott många år i Malmö, men faktiskt aldrig varit här uppe, sa Inger Fridh från Villie.

Skånskan - 7 timmar sedan

Civilförsvaret visade upp sig

En bit utanför Sjöbo håller Civilförsvarsförbundet i Sjöbo till. Dagen till ära har de besöksdag då man får köra bandvagn och äta våfflor. Men viktigast av allt – man kan få lära sig vad civilförsvaret gör och hur oundgängliga de är i händelse av kriser eller katastrofer.

Skånskan - 11 timmar sedan

Domare stal showen

Eslöv Massor med lovande fotbollsspelare. Men det var en domare som tog taktpinnen när Eslövs BK arrangerade Fotbollens dag på Husarängens idrottsplats.
– Jag ber er, var försiktiga, sade domaren Mohammed Mehmet Culum till nyfikna ungdomar.

Skånskan - 13 timmar sedan

Rånades på smycken och plånbok

En man i 40-årsåldern blev under natten utsatt för ett rån i Fosie. Mannen kunde själv slå larm till polisen och berätta att han blivit rånad av två gärningsmän på Söderkulla i stadsdelen Fosie. Männen ska ha hotat honom med kniv och tvingat till sig mobiltelefon, smycken och plånbok från den 43-årige målsägaren innan de lämnade platsen till fots..

Skånskan - Igår: 21:24

Bohman visade vägen

FOTBOLL Succéförvärvet från Skurup, Filip Bohman, visade BK Olympic segervägen i hemmamatchen mot Hittarps IK.
Bohman gjorde 1-0-målet i en match som slutade 3-2 efter att purfärska nyförvärvet från IFK Malmö, debuterande Almir Taletovic, avgjort.– Vi spelade inte alls bra, men satte våra lägen, meddelar Filip Bohman.

Skånskan - Igår: 21:27

Stark Boisinsats gav tre poäng

FOTBOLL Måns Ekvall, Robin Hofsö och Filip Olsson hittade rätt då Landskrona Bois bortabesegrade Oskarshamns AIK med 3-1 (1-0) i division 1 södra.Ekvall gjorde 1-0 i 31:a minuten, Hofsö 2-1 i 53:e och Olsson 3-1 i 83:e. Det sista målet var en lobb från egen planhalva.

Skånskan - Igår: 20:23

Bottennapp och fortsatt bottenplats

FOTBOLL Goda råd börjar bli dyra för Hörby FF i herrfotbollens division 4 östra. Efter 1-6 i baken mot VMA IK sitter Hörby fortsatt fast på jumboplatsen.
– Ett bottennapp.

Skånskan - Igår: 20:23

Poäng i toppmötet

FOTBOLL Rydsgårds AIF spelade 3-3 hemma i toppmötet mot Vanneberga och befäste andraplatsen i division 4 östra.
– Vi låg under med 1-3, men efter 3-3 missade vi en straff och ett friläge. Så jag vet inte om jag ska vara nöjd eller inte, säger Michael Sander, Rydsgårds tränare.

Skånskan - Igår: 18:00

120 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt

Sjöbo Per och Johanna Amylon, 39 och 38 år, är nya ägare till huset på Riddaregatan 7 i Sjöbo. Huset är byggt 1958 och har en boyta på 120 kvadratmeter. Säljare är Linda och Håkan Christer Olsson.

Skånskan - Igår: 15:58

Gert-Inges bil kan koppling till försvinnande i norr

Markaryd Norrländsk polis efterlyser en guldfärgad Volvo XC 90 i samband med att en 80-årig man försvunnit. Det är en likadan bil som den bil som försvann i samband med mordet på Gert-Inge Bertinssons.DETTA HAR HÄNT 31 juli: Gert-Inge Bertinsson anmäls försvunnen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.