Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Monday, 26 August, 08:56

Trelleborgs Allehanda - 20 jul 19 kl. 05:00

Gasverksområdet: Rivning och sanering på gångTrelleborgs kommun får 56 miljoner från staten för att sanera Gasverks-området. Nu ska flera byggnader rivas och verksamheterna som i dag finns på området ska flyttas, men fortfarande är det oklart var..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Gasverks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gasverksområdet, Rivningoch , sanering, gång
Skånskan - 14 feb 19 kl. 13:13

Husägare: Det känns inte alls bra

ESLÖV Oron växer för Mats Sandberg som bor granne med det förorenade området. Särskilt eftersom hans egen villatomt kan ha varit gasverkets gamla deponi.
– Det känns inte alls bra.

Skånskan - 13 jun 19 kl. 05:00

Kommunen: ”Vi har inte avrått någon”

ESLÖV På kommunen bekräftar man att husspekulanter hört av sig för att få information om föroreningarna i marken vid det gamla Gasverksområdet.– Vi har fått några samtal. Både från mäklaren och från en del av de köpare som var intresserade, säger Martin Enström som arbetar på miljöavdelningen och som är projektledare för Gasverksprojektet.

Skånskan - 13 jun 19 kl. 05:00

Villaägare sitter fast i rävsax

ESLÖV Föroreningarna vid gamla Gasverksområdet börjar nu slå mot bostadsmarknaden.
Paret Andersson lyckas inte sälja sin villa eftersom spekulanterna drar sig ur när de få nys om problemen.Det dräller inte av villor som är till salu inne i Eslövs tätort.

Skånskan - 27 feb 19 kl. 15:00

Gifter i marken har väckt oro

ESLÖV Många bekymrade frågor dök upp när kommunen kallade till informationsträff med villaägare som bor intill det förorenade gasverksområdet.
Flera villaägare tyckte att kommunen borde ta ett större ansvar och agera snabbare kring hälsoriskerna.Det går inte att utesluta hälsorisker kopplade till de allvarliga föroreningar som hittats i marken på området där Eslövs gamla gasverk låg.

Skånskan - 13 mar 19 kl. 15:00

”Svårt bedöma föroreningar”

ESLÖV Den medicinska expertisen har svårt att ge några bergsäkra svar om riskerna med den förorenade marken vid det gamla gasverket.
Experterna menar att det inte finns några akuta risker men påpekar att det behövs fler undersökningar för att kunna bedöma hälsoriskerna.Efter upptäckten av de allvarliga föroreningarna i området kring Eslövs gamla gasverk har kommunen vänt sig till experter inom miljömedicin för att få svar om hälsoriskerna.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Vårdare som spände fast patient är åter i tjänst

De tre skötarna på Rättspsykiatriskt centrum som i november stängdes av från sina jobb är sedan en tid tillbaka i tjänst. Trots att polisutredningen i ärendet inte är avslutad..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

TFF räknar med nyförvärvet mot Varberg

Ett officiellt ja från Migrationsverket är vad som återstår. TFF räknar med att få det under måndagen och har därför tagit ut Fatawu Safiu i matchtruppen mot Varbergs Bois..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Trelleborgsföretag nominerad till Stora turismpriset

Förmågan att skapa samarbeten och bygga upp ett dryckescentrum i Trelleborg har gett Hällåkra vingård uppmärksamhet. ”Det är en ära att få denna respons på vårt arbete.” säger Joanna Andersson Kristensson..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Årets sista dopp? Inte alls!

TA begav sig till Dalabadet för att kolla in årets sista dopp. Men det visade sig att trelleborgarna inte vill släppa greppet om badsommaren..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Nytt träningsupplägg har fått kaptenen på lätta fötter

Kroppen har sagt ifrån. Därför har Salif Camara Jönsson lagt om träningen. Lägre träningsintensitet ska leda till en piggare lagkapten när det väl är allvar.

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Rugby: Pingvins damer tog andra raka segern

Spelmässigt finns mer att hämta, men det var aldrig någon tvekan om vart segern skulle gå när Pingvins damer slog tillbaka West Gota i den andra omgången i allsvenskan. 31–10 på bortaplan innebar andra raka triumfen..

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Ishockey: Vikings föll i första träningsmatchen

Efter endast tre träningspass på is spelade Tif Vikings säsongens första träningsmatch. Jonstorp, som kommer att spela i samma serie som Vikings, vann med 2–1 (1–0, 0–0, 1–1) på hemmaplan..

Trelleborgs Allehanda - 17 timmar sedan

Brott: Man knivhotad av släkting

Trelleborgs Allehanda - 19 timmar sedan

Enkla baklängesmål kostade för TFF i svår bortamatch

TFF fortsätter att slita med formen efter sommaruppehållet. Bortamatchen mot Böljan var fjärde raka matchen utan seger. Hemmalaget från Falkenberg ledde med 3–0 i paus och vann med 4–1..

Trelleborgs Allehanda - 18 timmar sedan

Johanna Nylander: Posten ska inte öppna paket

Posten är en av de samhällsinstitutioner som förändrats drastiskt det senaste åren med många klagomål som följd. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.