DI > Ekonomi

Tuesday, 20 August, 19:18

DI - 19 jul 19 kl. 21:27

Ökad spänning i Hormuzsundet får oljepriset att stigaNyheten att Iran beslagtagit svenskägda tankern Stena Impero och möjligen även Liberiaflaggade fartyget Mesdar, fick oljepriserna att vända tvärt uppåt på kvällen, svensk tid..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Hormuzsundet, Iran, Stena Impero, Liberiaflaggade, Mesdar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, spänningi , Hormuzsundetfår , oljeprisetatt , stiga
YLE - 28 feb 15 kl. 09:11

Räsänen oroar sig för ökad spänning i Ryssland

Räsänen som gästade Yles morgontv imorse betecknar dådet som kallblodigt. Enligt Räsänen är det extremt viktigt att Rysslands president Vladimir Putin har fördömt dådet. Hon hoppas att mordet utreds snabbt och opartiskt och att de ansvariga ställs inför rätta.

YLE - 28 feb 15 kl. 09:11

Räsänen befarar ökad spänning i Ryssland

Inrikesminister Päivi Räsänen (KD) fördömer mordet på oppositionspolitikern Boris Nemtsov. Hon är rädd att mordet ökar spänningen i Ryssland. Räsänen som gästade Yles morgontv imorse betecknar dådet som kallblodigt.

SR - 25 jun 15 kl. 14:27

Ökad spänning i norra Irak

I dag har det kommit rapporter om att IS på nytt tagit sig in i den syriska staden Kobane, på gränsen till Turkiet. Lite längre österut, i de norra, kurdiska delarna av Irak, reser Ekots utsända Johan-Mathias Sommarström. Han berättar om en ökad spänning..

SVT - 20 jan 16 kl. 10:35

Stefan Åsberg: Bevis på ökad spänning

Attentatsmännen slog till under en poesiläsning på Bacha Khan-universitet i Charsadda i nordvästra Pakistan. Attentatet är det senaste beviset på en ökad spänning i gränsområdet mellan Pakistan och Afghanistan. – Det går inte att garantera elevernas säkerhet, säger universitetsläraren Shujaat Ali Khan..

SR - 15 mar 18 kl. 11:04

Orealistiska krav USA-Nordkorea kan ge ökad spänning

Islossning kan snabbt bli ökad spänning. Ett möte mellan Trump och Kim kan misslyckas varnar forskaren Björn Jerdén på Utrikespolitiska institutet..

SvD - 09 jan 16 kl. 17:30

Ökad spänning väntas runt Östersjön

Sverige ska inte hoppas på avspänning i Östersjöområdet även om Ryssland har fortsatt stora militära åtaganden på andra håll. – Ryssland har i dagsläget en militär förmåga att kunna underhålla konfliktnivån i både Östersjön och i Syrien, säger Rysslandsexperten Gudrun Persson vid FOI till SvD..

SR - 14 jul 14 kl. 13:20

Ökad spänning mellan Ryssland och Ukraina

De senaste dygnen har varit några av de våldsammaste i östra Ukraina sedan striderna där inleddes för tre månader sedan och i ökad utsträckning har civilbefolkningen drabbats. Striderna har framför allt koncentrerats till staden Luhansk..

SVT - 09 dec 13 kl. 21:28

Nya regler ska ge ökad F1-spänning

Internationella bilförbundet (Fia) vill se ökad spänning i formel 1-mästerska- pet. Därför kommer det från och med nästa år att delas ut dubbla poäng i den sista deltävlingen för säsongen..

Kristianstadsbladet - 24 apr 13 kl. 20:04

Ökad spänning efter arméräd i Irak

Sammandrabbningar mellan missnöjda sunnimuslimer och regeringsstyrkor fortsätter i Irak. Nu ökar risken för öppet uppror mot den shiadominerade regeringen.
Upprördheten var stor när dödsoffren från tisdagens massiva arméräd skulle begravas i Hiwaja i den oljerika Kirkukprovinsen, där missnöjda sunnimuslimer demonstrerat i månader mot den shialedda regeringen.

DN - 27 nov 13 kl. 16:08

Ökad spänning USA–Kina

Kina kommenterade på onsdagen kränkningen av en nyupprättad flygförbudszon som landet ensidigt infört i ett omstritt område i Östkinesiska havet. Samtidigt ökade spänningen mellan USA och Kina i området..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Analytiker: Börsen ”översåld” – dags att leta köplägen

Kortsiktigt är börsen översåld, anser experterna på Carnegie och IG Markets. Därför kan det nu vara dags att leta köplägen.  ”Det kan finnas potential till en uppåtrekyl”, anser….

DI - 10 minuter sedan

Medaicle säljer förlusttyngt dotterbolag

Media- och IT-bolaget Mediacle uppger att avtal träffats om försäljning av sitt förlustdrivande dotterbolag Pantaluren till Precisionsmetall Group..

DI - 5 minuter sedan

Kina dubblar ytan på ekonomisk frizon i Shanghai

Kina har fördubblat ytan på Shanghais frihandelszon. Åtgärden görs i syfte att locka nya investeringar, skriver Nikkei Asian Review..

DI - 15 minuter sedan

EU kritiska till Boris Johnsons brev: ”Ingen alternativ lösning”

Vi kan och måste hitta en alternativ lösning i den irländska gränsfrågan, vädjar Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i ett brev till EU..

DI - 15 minuter sedan

Illa att staten är sämst på pengakontroll

LEDARE. Banker och finansiella institut måste dagligen arbeta med reglerna mot penningtvätt. De måste ställa frågor till kunderna, undersöka misstänkta transaktioner och….

DI - 45 minuter sedan

Norden lovar grön omställning – i ny gemensam deklaration

De nordiska samhällena ska bli de mest hållbara i världen. Det lovar regionens statsministrar i en ny gemensam deklaration – som dock saknar konkreta detaljer..

DI - 1 timme sedan

L:s uppmaning till MP: Lägg ned klasskampsretoriken

Miljöpartiet anklagar Liberalerna för att öka klyftorna när värnskatten slopas. Men Mats Persson, Liberalernas ekonomiskpolitiska talesperson, slår tillbaka. ”Jag är väldigt….

DI - 1 timme sedan

Waystream genomför nyemisson om cirka 6 miljoner kronor

Teknikbolaget Waystream som erbjuder tekniklösningar för fiberbaserade nätverkslösningar har beslutat om att genomföra en nyemission..

DI - 1 timme sedan

Europabörserna: Press på råvarurelaterade tillgångar

Europabörserna sjönk på bred front på tisdagen och bröt därmed de två senaste dagarnas uppåttrend. I Italien fortsatte den politiska osäkerheten då premiärminister Giuseppe Conte….

DI - 1 timme sedan

Nordenbörserna: Pandora lyfte i Köpenhamn

De nordiska börserna hade en blandad utveckling under tisdagen. Pandora gav stöd åt Köpenhamn, medan Helsingfors utvecklades sämst..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.