DI > Ekonomi

Tuesday, 20 August, 19:01

DI - 19 jul 19 kl. 20:52

Ett av de uslaste kvartalen sedan finanskrisenDen dramatiska rapportveckan blev en kalldusch för aktieplacerare som varit höga på centralbankernas signaler om låga räntor länge och med två bra rapportperioder i ryggen. Nu fick vi i stället ett av decenniets sämsta utfall och många rejäla kursslakter..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett av de uslaste, kvartalensedan , finanskrisen
YLE - 24 mar 14 kl. 08:40

"Katainens uslaste dag"

Politiken kring riksdagspartiernas överenskommelse om social- och hälsovårdsreformen tolkas olika i dagens tidningsledare. "Gårdagen var den uslaste för Jyrki Katainen under hela hans karriär som statsminister." Så dundrar Talouselämä på ledarplats.

DI - 19 jul 19 kl. 17:01

Autolivs vd: Svagaste marknaden sedan finanskrisen

Bilsäkerhetsföretaget ser i dagsläget inga tecken på att den globala fordonsmarknaden ska börja återhämta sig efter den stora nedgången de senaste kvartalen. Därmed har bilden blivit mer pessimistisk än i samband med det första kvartalets rapport, då bolaget talade om ”positiva signaler från ett antal tillverkare” i Kina..

Alliansfritt Sverige - 29 jan 11 kl. 10:00

Vems fel är nedskärningarna? Finanskrisen.

UNDANFLYKT. Moderaterna i Stockholm drar ner på idrotten i staden. Nu skyller de på finanskrisen.

VA - 13 jun 11 kl. 07:00

Vinnarna på finanskrisen

13 juni Förstora Välgödd 1. SEB:s ?vd Annika Falkengren erkänner att bankkunderna nu får betala högre räntemarginaler.

Nyhetskanalen - 21 aug 12 kl. 12:03

Spel för 20 miljarder första två kvartalen

Företagen på den svenska spelmarknaden omsatte cirka 20 miljarder för de två första kvartalen 2012, enligt Lotteriinspektionens statistik. Det är en ökning med cirka 200 miljoner jämfört med samma period förra året.Störst är Svenska Spel som stod för mer än hälften av den totala omsättningen med drygt 11 miljarder kronor.

DI - 26 apr 19 kl. 08:38

Juan Vargues: Ett av de svåraste kvartalen på länge för Dometic

Det första kvartalet 2019 var ett av de svåraste kvartalen för Dometic på länge, både sett till marknadsutvecklingen och med tanke på den starka jämförelseperioden. .

Ekonomistas - 12 sep 13 kl. 04:00

Fem år efter finanskrisen: Är Keynes tillbaka för att stanna?

På söndag är det fem år sedan banken Lehman Brothers gick i konkurs och finanskrisen var ett faktum. Sedan dess har världsekonomin åkt berg- och dalbana. Att säga att krisen tog ekonomkåren på sängen är en underdrift.

Cornucopia - 13 jun 17 kl. 13:17

Globala kreditimpulsen kraschar likt vid finanskrisen

Den sk globala kreditimpulsen håller på att krascha och har snabbt blivit negativ enligt UBS. Sist detta sågs fick vi den stora finanskrisen 2007 - 2009.
Den globala kreditimpulsen är andraderivatan på tillväxten av globala krediterna (skuldsättning), vilket som bekant driver ekonomin och har blivit allt viktigare i en nollräntedopad världsekonomi, som räddats av just skuldsättningen.

Cornucopia - 30 sep 18 kl. 12:01

Raset i bostadspriserna överträffar både finanskrisen och 2011

Den pågående nedgången i de svenska bostadspriserna överträffar både finanskrisen och den på bloggen prognosticerade nedgången 2011 (som jag får skit för fortfarande). Nedgången har pågått längre och visar inga tecken på att avmattas.Nedgångarna i bostadspriserna på tolv månader med start 2008, 2011 och 2017.

Cornucopia - 13 aug 19 kl. 10:45

Konjunkturen - hushållens konsumtion faller för första gången sedan finanskrisen

För första gången sedan finanskrisen har hushållens konsumtion fallit två månader på raken, sett till helårsförändringen. Konsumtionen minskade med 0.34% i juni 2019 jämfört med juni 2018, detta justerat för inflationen, säsongen och kalender (helgdagar etc).

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Illa att staten är sämst på pengakontroll

LEDARE. Banker och finansiella institut måste dagligen arbeta med reglerna mot penningtvätt. De måste ställa frågor till kunderna, undersöka misstänkta transaktioner och….

DI - 30 minuter sedan

Norden lovar grön omställning – i ny gemensam deklaration

De nordiska samhällena ska bli de mest hållbara i världen. Det lovar regionens statsministrar i en ny gemensam deklaration – som dock saknar konkreta detaljer..

DI - 45 minuter sedan

L:s uppmaning till MP: Lägg ned klasskampsretoriken

Miljöpartiet anklagar Liberalerna för att öka klyftorna när värnskatten slopas. Men Mats Persson, Liberalernas ekonomiskpolitiska talesperson, slår tillbaka. ”Jag är väldigt….

DI - 45 minuter sedan

Waystream genomför nyemisson om cirka 6 miljoner kronor

Teknikbolaget Waystream som erbjuder tekniklösningar för fiberbaserade nätverkslösningar har beslutat om att genomföra en nyemission..

DI - 1 timme sedan

Europabörserna: Press på råvarurelaterade tillgångar

Europabörserna sjönk på bred front på tisdagen och bröt därmed de två senaste dagarnas uppåttrend. I Italien fortsatte den politiska osäkerheten då premiärminister Giuseppe Conte….

DI - 1 timme sedan

Nordenbörserna: Pandora lyfte i Köpenhamn

De nordiska börserna hade en blandad utveckling under tisdagen. Pandora gav stöd åt Köpenhamn, medan Helsingfors utvecklades sämst..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen går mot minusstängning

Med några minuter kvar på handelsdagen ser Stockholmsbörsens storbolagsindex ut att stänga på rött, medan breda index ligger och hovrar kring noll..

DI - 1 timme sedan

Risken för akut elbrist ökar – ”Läget är oerhört allvarligt”

Risken för akut elbrist har ökat ytterligare. Den varningen utfärdar tyska energikoncernen Eon som hävdar att den svenska regeringen bär ett stort ansvar för situationen..

DI - 1 timme sedan

Därför skringrar krisen moln över Italien

Att Italiens premiärminister Giuseppe Conte valde att avgå på tisdagen och därmed utlösa en ny regeringskris var knappast någon skräll..

DI - 2 timmar sedan

Regeringen motarbetar kvinnliga företagare

DEBATT. Andelen företag som startas av kvinnor i Sverige sjunker enligt en internationell mätning. Regeringen måste låta 3:12-reglerna vara och säkerställa konkurrensvillkoren….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.