VA > Ekonomi

Sunday, 18 August, 21:30

VA - 19 jul 19 kl. 17:02

Lösning för att rädda världen undan klimathotet – jobba så lite som möjligtOändlig tillväxt fungerar inte för en värld med ändliga resurser. Den slutsatsen drog MIT-forskare i rapporten "The Limits to Growth" för nära ett halvt sekel sedan. Nu växer Degrowth-rörelsen så det knakar, som går ut på att att jobba så lite som möjligt.  .
Läs mer på VA
Läs mer om:
MIT, The Limits, Growth, Degrowth

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lösningför att , räddavärlden , undan, klimathotet, jobba, , lite som möjligt
YLE - 10 sep 17 kl. 10:01

Islamforskare: Religionen har blivit någonting som vi vill skuffa undan

Vi behöver mera kunskap om religion för att inte vara rädda. Många känner inte tillräckligt bra till sina egna och andras religiösa traditioner, säger islamforskaren Nina Björkman från Ekenäs. Björkman är doktorand vid Åbo Akademi.

YLE - 25 dec 16 kl. 13:00

Anna-Karin reste i timmar för att rädda sin hund

Det kan löna sig att försäkra sina djur för att undvika att veterinärkostnaderna skjuter i höjden. Försäkringen har ändå hjälpt Vasabon Anna-Karin Åkers. Hon äger en häst, två katter och en hund.

Supermiljöbloggen - 09 jun 17 kl. 10:57

Malena Ernman: ”Klimathotet måste vara vår högsta prioritering”

Malena Ernman är operasångaren som vann melodifestivalen 2009. Förra året fick hon Martin Luther King-priset som delas ut till personer som arbetar för fred, icke-våld, frihet, rättvisa, jämlikhet och solidaritet. Nu är hon aktuell i en debattartikel mot flyget.

YLE - 25 feb 16 kl. 13:20

Politiker: Det går att hitta en lösning på tågtrafiken

Dialogen mellan Kommunikationsministeriet och de västnylänningar som kämpar för att rädda tågtrafiken är nu bättre. Riksdagsledamöterna tror att det äntligen går att hitta en lösning på tågtrafiken efter att kommunikationsminister Anne Berner bestämde att Y-tåget läggs ner från den 27 mars. Maarit Feldt-Ranta (SDP), Thomas Blomqvist (SFP) och Anders Adlercreutz (SFP) deltog i morse i ett möte med minister Anne Berner (C).

Cornucopia - 17 nov 16 kl. 12:34

FRA: Tusentals statsundersödda IT-angrepp per månad mot Sverige

FRA:s generaldirektör Hartelius avslöjade på ett seminarium om IT- och informationssäkerhetsfrågor igår att Sverige utsätts för tusentals IT-angrepp av statsunderstödda aktörer varje månad, dvs rena krigshandlingar eller krigsförberedande angrepp.
Statsunderstödda nätverksoperationer i Sverige under en månad 2016. Kartan innehåller inte alla angrepp, då en del är så känsliga att de inte ens redovisas på en karta med ovanstående dålig detaljupplösning.

Skånskan - 18 maj 19 kl. 05:00

Eslöv ska rädda Yllefabriken

MARIEHOLM Eslövs kommun ska göra allt vad den kan för att rädda verksamheten på Yllefabriken, även om det finns kritik mot hur fastighetsägaren Richard Forshufvud hanterat de många påpekanden han fått om den livsfarliga miljön på området. På tisdag blir det möte där allt ska gås igenom.I gårdagens Skånska Dagbladet berättade vi om förbudet som Räddningstjänst syd lagt mot verksamheten som bedrivs på före detta Yllefabrikens område i Marieholm, efter att brandskyddet där klassats som undermåligt.

SvD - 20 aug 15 kl. 11:09

Kapsel lösning på bostadsbristen

En äggliknande kapsel som skapar sin egen el, värme och dricksvatten kanske är framtidens semesterboende, eller kanske till och med lösningen på bostadsbristen och klimathotet. Det hoppas i alla fall de slovakiska uppfinnarna..

Kristianstadsbladet - 07 aug 18 kl. 00:11

Sommarens mest oroväckande läsning

Den här veckan spås kunna rymma nya, ovanligt höga temperaturer. Än dröjer det innan värmen släpper sitt grepp och brandfaran är över. Den norska romanen ”Blå” får kulturredaktören Sune Johannesson att på allvar se allvaret med klimathotet.

Kristianstadsbladet - 21 sep 13 kl. 09:00

Frågan kan gå mot lösning

Nya siffror som presenterats för gruppledarna för de politiska partierna, visar nu vilka belopp det krävs för att akut åtgärda bristerna på badhuset i Qpoolen och vilka eventuella långsiktiga investeringar som kan behöva göras.
De två viktiga nyckeltalen som dyker upp i de nya beräkningarna är 4,4 miljoner kronor för att komma tillrätta med de akuta problemen och kunna öppna simhallen helt för allmänheten igen och 70 miljoner kronor i investeringar om man vill förlänga badhuset i Qpool-ens livslängd med ytterligare cirka tio år.Inte förvånad?

Kristianstadsbladet - 03 dec 13 kl. 07:00

Julsagor och annan läsning

Ill: Catarina Kruusval
Sex nya barn- och ungdomsböcker recenseras och här möter vi en magisk julkalender och en lyckokaka. och mycket annat.
Julsaga
Lotta Olsson (text) & Benjamin Chaud (ill.

Fler nyheter från VA

VA - I förrgår: 16:17

Klimatpsykologen: Vi måste inse att vi inte är maktlösa bara för att världen befinner sig i kris

Kali Andersson började engagera sig som klimataktivist i 30-årsåldern. Idag är hon utbildad psykolog. Hon menar att vargen kommer-effekten är kontraproduktiv.

VA - I förrgår: 16:17

PR-veteranen som upptäckte Greta Thunberg – och anklagades för att utnyttja hennes framgång

När Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet 2016 och flaggor med budskapet "Trump digs coal" vajade i vinden bestämde sig Ingmar Rentzhog för att överge finansbranschen och starta nätverket We Don't Have Time. I dag har det 700 000 följare. .

VA - I förrgår: 16:23

3 anledningar att sätta på "Hitta Mina Vänner" - eller att inte göra det

För- och nackdelar med appar som delar din exakta live position.  .

VA - I förrgår: 15:05

Handelskriget stoppade inte rapportfesten i matbutiken

Utvecklingen kring handelskriget skakade om börserna och r apporterna fortsatte hagla .   .

VA - I förrgår: 14:52

Oroväckande tecken: Danmarks tredje största bank betalar för att folk ska ta bolån

Förra lågkonjunkturen 2008 var en direkt effekt av att banker i USA lånat ut pengar till bostäder åt folk som egentligen inte hade råd att ta bolån. Drygt 10 år senare kommer ett annat oroväckande tecken på bomarknaden där Danmarks tredje största bank – Jyske Bank – är först i världen med att betala folk för att ta bolån. .

VA - I förrgår: 14:04

Vikande konjunktur och låga räntor får bostadsmarknaden att ljusna

"Det som hänt i ekonomin under sommaren kan därmed, lite paradoxalt, nog vara positivt för bostadspriserna." .

VA - I förrgår: 12:43

Att svära på jobbet är inte dumt – ökar din trovärdighet

Forskning föreslår att människor som svär verkar mer trovärdiga, ärliga och övertygande. .

VA - I förrgår: 12:32

Ny lista: Världens största företag 2019

Ett skifte i maktordningen när Kina kliver upp.  .

VA - I förrgår: 10:58

Att utvinna energi från träd är inte så klimatsmart som man kan tro

Låt träden växa.  .

VA - I förrgår: 11:02

Första klimatsmarta betalkortet är svenskt

Ett betalkort som redovisar klimatpåverkan och ett sparkonto där räntan går till klimatkompensation. "Vi måste konsumera smartare", säger Nathalie Green på Doconomy. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.