VA > Ekonomi

Sunday, 25 August, 08:57

VA - 19 jul 19 kl. 17:03

Så blåste Mormors berättelser liv i ångsuccén SteameryTeknikens förmåga att förlänga kläders livslängd kan komma att spela en viktig roll i kampen mot klimathotet. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Mormors, Steamery

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , blåste, Mormors, berättelser, livi , ångsuccén, Steamery
Länstidningen i Jämtland - 04 jul 17 kl. 14:00

Mormors berättelser om samorfjöstia blev poesi

Je har så mykjy å berett sade mormor. Hon hade så mycket att berätta. Och Linda Forss ville så gärna skriva ner alltihop, men det ville sig liksom inte.

Cornucopia - 17 jul 19 kl. 09:06

Vilka är Sveriges fyra berättelser?

Ett land och ett folk kan formas och enas kring fyra ramberättelser. Att lyckas fylla dessa fyra ramar med egna berättelser kan vara vägen till makten, eller vägen till att ena ett land. Eller splittra det.

Skånskan - 14 jan 16 kl. 11:52

Öppet hus med flyktingars berättelser

Fyra frågor Kulturredaktionen ställer fyra frågor till dramatikern Alexandra Loonin som nedtecknade flyktingars berättelser när hon volontärarbetade på Kontrapunkt. Berättelserna ska nu läsas av skådespelare på Malmö Stadsteater tillsammans med tolk och musiker under ett öppet hus på Intiman i Malmö på lördag 16/1.Hur kom idén med ett öppet hus med läsning av flyktingars berättelser till?

Skånskan - 01 okt 18 kl. 13:30

Berättelser om Nils-Ude hamnar på cd

ystad Författaren Lars Yngve ger ut berättelser om sin figur Nils-Ude på en dubbel-cd, Moffor å jau. Han lanserar albumet i samband med Mikaelimarknaden i Sjöbo den 6 oktober.– Nils-Ude har alltid velat ge ut ett dubbelalbum.

Alingsås tidning - 21 okt 17 kl. 05:30

Yvette ska samla kvinnors berättelser

Sociala medier fylls med berättelser om sexuella övergrepp och trakasserier. Mängder av kvinnor delar med sig av sina upplevelser under hashtaggen #meetoo.
– Fruktansvärt att så många har så djupa sår, säger alingsåsaren Yvette Lissman.

Kristianstadsbladet - 25 aug 14 kl. 06:00

Berättelser om förtryck på Instagram

Instagram är inte bara bilder på solnedgångar och mat. En våg av politisk aktivism har svept in i flödet. - Det startas just nu många konton som tar upp förtryck, säger en av personerna bakom kontot Fetkvinna.

BT - 25 aug 14 kl. 06:00

Berättelser om förtryck på Instagram

Instagram är inte bara bilder på solnedgångar och mat. En våg av politisk aktivism har svept in i flödet. - Det startas just nu många konton som tar upp förtryck, säger en av personerna bakom kontot Fetkvinna.

YLE - 19 mar 15 kl. 14:52

Finlandssvenska berättelser samlade inom två pärmar

I höstas startade ett upprop där finlandssvenska berättelser efterlystes. Nu har den här jakten resulterat i boken "Svenskfinland berättar - en resa längs kusten". Det är Sydkustens landskapsförbund, SFV Bildning och KulturÖsterbotten som gemensamt ligger bakom satsningen.

Kristianstadsbladet - 19 nov 12 kl. 10:06

Fyra berättelser om flykt

En irakier, en iranier, en etiopier och en eritrean. Alla bar de på varsin berättelse om att komma till ett nytt land och lära sig och anpassa sig till en ny kultur och ett nytt språk.
Deras berättelser var stommen i Kyrkornas globala dag, som är första dagen i Kyrkornas globala vecka.

YA - 14 sep 13 kl. 06:30

Berättelser ger historien liv

Herbert Wallin i Kåseberga var yrkesfiskare i 54 år. Aldrig gick han på grund."Det är jag stolt över", säger han i en ny intervjuserie som gjorts av Ystads museer.

Fler nyheter från VA

VA - Igår: 16:09

Från ogräs till vinstmaskin – Supertalangen Eslam Salah vill lösa våra proteinproblem med lupin

Supertalangen Eslam Salah har siktet inställt på vända upp och ned på europeiska matindustrin genom att ersätta importerad soja med bönorna från den inhemska lupinen. .

VA - Igår: 16:02

Går mot strömmen: Adidas storsatsar på landsbygden för att stärka sin kultur och identitet

Medan svenska storföretag som Nordea och ABB har lämnat Sverige och Sandvik har övergett landsbygden för Stockholm har den globala jätten Adidas gått rakt motsatt väg och satsat stora pengar på att bygga om huvudkontoret vid den lilla tyska orten Herzogenaurach där framgångssagan en gång tog sin form. Målet är att ytterligare stärka den kultur och identitet som har banat väg för sportjättens....

VA - Igår: 15:41

Wall Street: Nya tullar från Kina tyngar börsen

Terminerna för de ledande USA-börserna handlades inledningsvis upp på fredagen, men vände snabbt.  .

VA - Igår: 15:47

Cannabusiness: Det nya gröna guldet

I den ena amerikanska staten efter den andra blir cannabis för medicinskt bruk lagligt. När trenden kommer till Europa öppnar sig en enorm marknad. Läkemedel, snacks, öl, hundgodis, kosmetika – allt blir bättre med cannabis menar förespråkarna.

VA - Igår: 14:40

”Näringslivet behöver fler förebilder som visar hur makt kan användas ansvarsfullt”

Makt är synonymt med auktoritet och kraft, men tyvärr förknippas det ofta med maktmissbruk, hierarkier och härskartekniker. .

VA - Igår: 14:54

Vändning i handelskriget: Kina inför hämndtullar på USA för 75 miljarder dollar

Tullarna är en åtgärd mot USA:s "unilateralism och protektionism", menar Peking. .

VA - Igår: 14:56

Veckans vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen

Här får du en snabbkoll på börsveckan, som rullat på bra efter rapporter som slagit förväntningarna. Nästa vecka riktas blickarna mot rapporter från Balco, SAS och Lundberg. .

VA - Igår: 12:27

Färsk rankning: Ta rygg på vinnaraktierna med starkast köpsignaler just nu

Fyra svenska aktier toppar listan! Här är hetaste aktierna att köpa på Nordens börser, enligt teknisk analys. .

VA - Igår: 12:04

Ta en titt på Apples nya kollektion - så blir uppdateringarna

Funderar du på att köpa en ny mobil? Läs om de kommande uppdateringarna till iPhone! .

VA - Igår: 11:50

Regeringen beslutar att Preems raffinaderi ska prövas igen – utsläpp som 1,5 miljoner New York-resor tur och retur varje år

Preems raffinaderi norr om Lysekil kommer att öka sina koldioxidutsläpp från 1,7 till 3,4 miljoner ton per år när det byggs om och byggs till .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.