YLE > Finland

Wednesday, 21 August, 12:21

YLE - 19 jul 19 kl. 06:47

Morgonkollen: Forskare vid THL riktar hård kritik till hur vården i livets slutskede går till, Boeing ska kompensera utgifter som orsakats av 737 MAXVi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
THL, MAX

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgonkollen, Forskarevid , THL, riktar, hård, kritiktill hur , vården i livets slutskede går till Boeing ska kompensera utgifter som orsakats av 737 MAX
YLE - 07 jul 17 kl. 05:00

Forskare vid THL: Vaccinering ska vara frivilligt

I bland annat Italien och Australien har man stiftat lagar för att uppmana människor att vaccinera sina barn. I Finland satsar man tills vidare på andra metoder än tvång. Diskussionen kring vaccin har igen hettat till efter att tre ovaccinerade barn nyligen smittats av mässling i Nyslott.

YLE - 21 mar 17 kl. 19:30

Forskare: Varför väljer familjer bort vaccin?

På THL, Institutet för hälsa och välfärd, vill startar man en utredning om vad det är som gör att föräldrar väljer att låta bli att vaccinera sina barn. En av svackorna i vaccinationsgraden finns i Jakobstadsområdet. Vad är det som gör att en del väljer bort vaccin och varför?

YLE - 07 jul 17 kl. 05:51

Morgonkollen: Nazister kommer till Almedalen, G20-mötet inleds, Finland vill inte tvinga till vaccinering

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Utrikes I dag inleds G20-mötet i Hamburg, där USA:s president Donald Trump i dag bland annat ska träffa Rysslands president Vladimir Putin. Under natten har det varit oroligt på gatorna när demonstranter och kravallpolis drabbat samman.

YLE - 07 feb 14 kl. 10:55

D-vitamintest är opålitliga anser forskare

Ett stor apotekskedja gör just nu reklam för att mäta d-vitaminhalten i blodet genom ett laboratorieprov. Men Christel Lamberg-Allardt, professor i näringslära vid Helsingfors universitet, är kritisk till att man marknadsför D-vitamintest. – Det finns ingen orsak att göra test om man inte hör till en riskgrupp, om man till exempel har keliaki, säger Christel Lamberg-Allardt.

YLE - 16 aug 17 kl. 05:00

THL-forskare: Inga tecken på ökat vaccinationsmotstånd på rådgivningarna

Hälsovårdare på landets rådgivningar förhåller sig överlag positivt till vaccinering och är inte problemet bakom vaccineringsfientligheten i landet. - Man ska komma ihåg att vaccinationstäckningen nog är god i medeltal i Finland och just tack vare det goda jobb man gör på rådgivningar och har gjort länge, säger Jonas Sivelä, specialforskare på Institutet för hälsa och välfärd, THL. Sivelä kommenterar den färska omsorgsministern Annika Saarikkos (C) uttalande i tisdagens Helsingin Sanomat om vaccineringsmotståndet i Finland.

YLE - 31 jul 14 kl. 16:53

THL uppmanar: Simma inte i små sjöar och träsk

Institutet för hälsa och välfärd THL uppmanar finländarna att fundera två gånger innan de hoppar i vattnet i en liten sjö, speciellt om många andra också simmar där. Det här efter att det uppdagats att flera personer insjuknat efter att de simmat i olika sjöar och träsk på olika håll i landet. Till exempel i Sibbo har många som simmat i Molnträsk fått magsjuka och hälsoskyddet i Borgå rekommenderar att ingen badar i träsket.

YLE - 26 jul 13 kl. 04:27

THL: Finländare äter alltför mycket salt

Finländarnas saltkonsumtion verkar ha ökat under de senaste fem åren efter en längre tids nedgång. Enligt forskare äter vi nu dubbelt så mycket salt som vi borde. Vi får i medeltal i oss närmare 10 gram salt per dag när rekommendationen ligger på omkring 5 gram.

YLE - 08 dec 14 kl. 16:32

Forskare: Inkomstklyftorna ökar igen

Finland är på väg att bli ett klassamhälle där ens familjebakgrund allt mer påverkar ens framtidsutsikter och där det går bra för en del men dåligt för ännu fler, anser forskaren Johannes Kananen som är specialist på inkomstskillnader. Kananen var gäst i Aktuellt 17 på måndagen i samband med att Institutet för hälsa och välfärd THL publicerade en rapport om läget i välfärdsstaten Finland. - Det som avgör om man har det bättre eller sämre hänger ihop med ens familjebakgrund och utbildning, vilket jobb man har och hur ens familjeförhållanden ser ut, säger Kananen.

YLE - 29 aug 17 kl. 15:06

THL: Tänk på de barn som inte kan ta vaccin

På fredag börjar också vattkoppor inkluderas i det nationella vaccinprogrammet. Alla barn mellan 1,5 och 11 år ska vaccineras i skolor och rådgivningar. Först behövs naturligtvis föräldrarnas tillstånd.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Li Andersson om de bantade tilläggsanslagen till högskolorna: Ett missförstånd som förhoppningsvis rättas till

Vänsterförbundets partiordförande, undervisningsminister Li Andersson hoppas att regeringen ska kunna enas om tilläggsanslagen till universiteten och högskolorna under budgetmanglingen i september..

YLE - 1 timme sedan

Nu klarnar det vem som ska vara med och utforma Raseborgs sjukhus framtidsförslag

Nu ska de politiker utses som ska hjälpa tjänstemännen att förbereda en ny verksamhetsmodell för Raseborgs sjukhus. Arbetsgruppen av tjänstemän tillsattes tidigare i sommar..

YLE - 1 timme sedan

Samlingspartiet vill gradera stöd och öka flexibiliten på arbetsmarknaden

Samlingspartiet vill öka flexibiliteten på arbetsmarknaden och få ut fler i arbetslivet. Partiet tror sig med sina förslag kunna skapa 60 000 nya arbetsplatser..

YLE - 2 timmar sedan

Båttvätten populär i Sverige och Tyskland – i Finland använder de flesta fortfarande skadliga bottenfärger

Finländska båtägare kunde bli mer miljövänliga ifall de istället för bottenfärger använde sig av båttvätten för att skydda sig mot snäckor och havstulpaner. Det anser Håll skärgården ren..

YLE - 4 timmar sedan

Kariskarta och djurmotiv vann muraltävling - de här två bidragen ska pryda Karis station

Snart kommer resenärer att mötas av olika sorters djur och fyndiga kombinationer av ortsnamn när de anländer till Karis station..

YLE - 6 timmar sedan

Stor orättvisa upplevs i skärgården - många överklagar sina fastighetsskattebeslut

För en del skärgårdsbor höjdes fastighetsskatterna med flera hundra procent. Nu har en del fått sina skatter sänkta, till och med med 10 000 euro, men inte alla, så många kommer att begära omprövning av beskattningen..

YLE - 7 timmar sedan

Två månader efter serverkraschen i Korsholm – orsaken utreds ännu

I juni drabbades Korsholms kommuns servrar av omfattande problem, som tog två veckor att få bukt med. Webbkommunikatör Gustaf Westerholm säger att en eventuell förbättring av datasäkerheten blir en fråga för beslutsfattarna..

YLE - 7 timmar sedan

President Putins besök strular till trafiken i Helsingfors - polisen rekommenderar att undvika körande i centrum

Rysslands president Vladimir Putin besöker Helsingfors i dag, onsdag. Besöket kan strula till trafiken i Helsingfors och Vanda..

YLE - 7 timmar sedan

Minister Li Andersson: "Hansaförbundets storhetstid är över" - nu vill hon ändra på Finlands finanspolitiska linje i EU

Undervisningsminister Li Andersson menar att Hansasamarbetets storhetstid är förbi. Det är frågan om ett nordeuropeiskt samarbete som motsätter sig inkomstöverföringar i EU. Det här oroar Samlingspartiets ordförande, före detta finansminister Petteri Orpo..

YLE - 7 timmar sedan

Putin och Niinistö träffas i Helsingfors i dag - håll ögonen på hur diskussionen går i de här tre frågorna

Alexanderinstitutets chef Markku Kangaspuro säger att dagens möte mellan president Sauli Niinistö och Rysslands president Vladimir Putin antagligen kommer att kretsa kring tre helheter: den europeiska säkerheten och vapenbegränsningar, Finlands och Rysslands bilaterala förhållande samt Arktis..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.